שאלה בקשר למצא לנחשים

שאלה בקשר למצא לנחשים

שלום אני קונה מיונתן בעוד שבועיים זוג פיתוני מקאלות ורציתי לדעת איזי מצא אני צריך לשים להם בטרריום. או דשא סינטטי או שבבי עץ? אז מה לשים להם? תודה רע ליבני

naja

New member
תשובה.

אתה יכול לבחור בין השניים. היתרון של הדשא הסינטטי-אפשר לנקות ולחטא אותו בקלות והוא רב שימושי. בנוסף ניתן להכניס מתחתיו כבל חימום והנחשים לא יוכלו לבוא איתו במגע. אני שם מתחת הדשא נייר עיתון שעוזר לספוג הפרשות. החיסרון של הדשא-לא שומר על לחות. שבבי עץ-יתרון-שמירה על לחות ומתן סביבה טיבעית יותר לנחש ואפשרות להיתחפר. החיסרון-קשה יותר לנקות את הטרריום, בטווח הארוך זה מצע יקר יחסית. אני משתמש בשיטה של הדשא הסינטטי ומתחתיו עיתונים ופותר את בעיית הלחות בעזרת כלי מים גדולים

אך אתה מחמם לנחשים

שלום אך אתה מחמם לנחשים שלך עם אתה שם דשא סינטטי ומיתחת עיתונים ומיתחת כבל חימום? כי לי יש כבל חימום. אם אני רוצה לשים עיתונים לשים את הכבל חימום מתחת לעיתונים (לא הדלק?) תודה רע

naja

New member
חימום.

דבר ראשון-דפדף כמה דפים לאחור ותמצא שירשור לגבי השיטות של חברי הפורום לחמם. אני מחמם את כל החדר עם מזגן והכבלים זה רק תוספת. חלק מהכבלים שלי נמצאים מתחת העיתונים וחלק מעליהם, זה משתנה לפי עוצמת הכבל, גודל הטרריום, דרישות הטמפרטורה של הנחש ועונות השנה. ויש גם דרך להעלאת הלחות בעזרת השיטות האלה-אם הכבל מתחת העיתונים, ניתן להרטיב את העיתונים והמים יתאדו מהחום שהכבל יוצר ואם הכבל מעל העיתונים אפשר להניח ספוגים רטובים על הדשא וחום הכבל יאדה מהם מים.

מצע

לדעתי נייר ספוג או כאלה סמרטוטים חד פעמים של סנו זה הכי נוח לשימוש. פשוט מישתמשים זורקים ושמים חדש.

naja

New member
נייר סופג זה מצע מצויין.

גם קל לנקות את הטרריום וגם הנחשים מתחבאים מתחתיו, אבל הוא לא פרקטי לטרריומים גדולים ולנחשים גדולים. הוא טוב בעיקר לזעמנים צעירים שמגודלים בפלסטיקיות. את הסמרטוטים של סנו לא ניסיתי אבל בזמנו ניסיתי מצע של מגבות רגילות בטרריומים ודיי התאכזבתי.

לכן אני לא משתמש נייר סופג רגיל

בגלל שהנחש יכול להיתחפר מתחת וזה מבלגן הכל, אני משתמש בסמרטוטים האלה של סנו שהם יותר שומרים על הצורה הישרה. דשא מלכותי הבנתי מאוד יקר, 200 שקל למטר מרובע בהום סנטר

echis

New member
שטיח דשא בהום סנטר אכן יקר אבל...

יש חנויות שטיחים בהם השטיח זול בהרבה. אני קניתי 2 מ"מ ב-120 ש"ח (אני מקווה שאני זוכר נכון את המחיר).

naja

New member
הקניה היא יקרה אבל....

המצע הזה מחזיק שנים ובטווח הארוך זו הקניה הכי זולה שיש. אצלי יש שטיחיי דשא מלפני חמש שנים והם עוד לא התחילו להתפורר למרות שאני שוטף אותם בזרם מים חזק ומקרצף עם מברשות קשיחות.

למעלה