שאלה בקשר למציאת עבודה באוסטרליה.

emamg

New member
שאלה בקשר למציאת עבודה באוסטרליה.

שלום לכולם.
גיליתי את הפורום הזה בימים האחרונים וללא ספק אני אבלה בו הרבה בימים הקרובים בחיפוש מידע ורקע לגביי מעבר לאוסטרליה.
אני מעוניין במידע ועצות בקשר למציאת עבודה.
קצת רקע אנו משפחה בת 4 נפשות אני אשתי ו2 בנות בגילאי 8 ו- 6.
יש לנו PR משנת 2014 שתקף עד 2019 וההיינו רוצים לעבור תוך שנה או שנה וחצי.
כמובן שהרצון הוא למצוא עבודה לפני המעבר ולא להגיע ואז להתחיל לחפש ולהלחץ כלכלית, האם מניסיונכם זה אפשרי ?
אני מהנדס חשמל ועובד בארץ בחברת סמיקונדקטור (הייטק) אמריקאית גדולה, שאומנם יש לה סניף קטן במלבורן שעיקר עיסוקו במכירות ותמיכת לקוחות אבל הסיכויי לקבל העברה לשם נמוך.
באיזה אתרים אתם ממליצים לחפש ? האם יש חברות השמה כמו בארץ ? התחלתי גם לעקוב אחרי משרות שמתפרסמות ב- LINKEDIN אבל ההיצע שם מצומצם.
אני כבר הבנתי שהתחום שבוא אני עובד בו כמעט לא קיים באוסטרליה, אבל בכול זאת אני מעוניין כן למצות את האפשרות לעבוד בתחום בו אני הכי מנוסה.
מה לגבי השתלבות בתחומים אחרים, איך היחס של מעסיקים אוסטרלים לאנשים מבוגרים יחסית (40) ללא נסיון, האם מנסיונכם ניתן לקבל צאנס ?
לאשתי תואר שני במדעי החברה ומתמחה בחקר התנהגות צרכנים האם סיכוייה למצוא עבודה טובים יותר ?
אני מתנצל מראש על ההפצצה בשאלות, ואשמח לתגובותכם.
תודה מראש,
אמ.

בגדול

באוסטרליה מחפשים התאמה מושלמת של האדם + הניסיון (האוסטרלי/אלא אם המקצוע איננו מבוסס מקום - למרות שעדיין ירצו ניסיון אוסטרלי אם הם יכולים לדרוש אותו).
תכנס לאיזשהי קבוצה בלינקדאין שהיא מקומית לאוסטרליה ותשאל RECRUTERS אין שום דרך אחרת להבין.
לגבי אישתך זה יותר מסובך, כי התואר שלה די כללי, ולכן היא למשל תוכל לעבוד בתור מזכירה (האם היא תסכים לזה? ) או להתחיל בתפקיד מאד לא מאתגר.

emamg

New member
תודה על התשובה

אהלן,
תודה רבה על ההתיחסות אני אכן בזמן האחרון מחפש בקבוצות LINKEDIN אוסטרליות ומנסה ליצור קשרים.
נקודה נוספת שלא כול כך נענתה ומאוד מעניינת אותי , היא חיפוש העבודה מרחוק (מהארץ) זה ריאלי ? (ראיונות בסקייפ, שעות בעייתיות).
אשמח לשמוע מנסיונכם.
ושוב המון תודה מראש,
אמ.

The Blues

New member
תשובה

בוא ותנסה להיכנס לראש של הצד השני שמחפש עובדים.
הבן אדם הזה בד"כ הוא סוכן השמה, בחור צעיר, עובד על חוזה קבלן זמני שצריך לאייש משרה אצל הלקוח שלו, חברה גדולה, והוא מתחרה מול סוכני השמה אחרים בחברת השמה שבה הוא עובד או מול חברות השמה אחרות על מנת למצוא את המועמד המתאים ביותר לאיוש המשרה. מקרה נוסף שיכול להיות הוא בחורה צעירה בתחילת שנות העשרים שלה, עוזרת למנהל משאבי אנוש בחברה שבה היא עובדת למצוא את הבן אדם המתאים למשרה שהחברה פרסמה.
יש להם מספר מועמדים, כולם טובים, כולם עם נסיון רלוונטי, כולם זמינים להתחלה מיידית בטווח שנע בין שבועיים לחודש, עם דרישות כאלו או אחרות.
בנוסף יש מועמד שנכנס גם הוא לרשימה הזאת, הוא מהודו, הוא זמין לראיונות, הוא עדיין לא הגיע, הוא יגיע בעתיד הקרוב לאוסטרליה יחד עם משפחתו עוד כמה חודשים, בטח יקח לו זמן עד שיגיע, ויתאקלם.
לאיזה כיוון האנשים האלו ילכו?

אם הגעת עד כה, התשובה שלי היא על מנת שתגדיל את סיכוייך להתקבל למקום העבודה, היא קודם תגיע, תתאקלם, תתאפס על שוק העבודה, שכתב את קורות החיים שלך לפורמט אוסטרלי, נסח מכתב מקדים למשרה שברצונך להגיש אליה את הקורות חיים שלך, תוריד את החליפה מהבויידם, סבלנות סבלנות וסבלנות, ובהצלחה.

תגובה קצת פחות דטרמיניסטית

קודם כל האתר שבו מפרסמות רוב המשרות הוא seek.com.au ושם תוכל לקבל רעיון לא רע לגבי זמינות של משרות ומצב שוק וכיו״ב.
באוסטרליה אכן לרוב מחפשים התאמה הרבה יותר מדוייקת לתיאור המשרה, אבל זה תלוי תעשייה, חברה, והאם קיבלו את הקו״ח שלך מ״בפנים״ - כאן כמו בישראל ברגע שמישהו מהחברה מעביר את הקו״ח נותנים לו הרבה יותר צומת לב.
היחס לעובדים מבוגרים הוא טוב יותר משמעותית מבישראל, אבל לא בטוח שלצורך שינוי קריירה - כלומר מעבר תחום.
אגב - אם אתה מעוניין, אל תפסול מעבר לתחום של sales או services - התחומים האלה מרוויחים פה משמעותית יותר ממהנדס, יש המון המון תעסוקה ועתיד גם בגיל 50, והחברה בה אתה עובד עלולה להיות מעוניינת - ככה שאם עבודה מול אנשים זה משהו שאתה יכול לראות את עצמך עושה, הייתי מאד ממליצה לבדוק אפשרויות. בעלי עשה מעבר דומה.
&nbsp
&nbsp

למעלה