שאלה בקשר למקום עבודתי

springbird

New member
שאלה בקשר למקום עבודתי

שלום לכולם. שאלתי את השאלה הבאה: האם עלי להיתפשר בעבודה בנושא השכר או לעזוב את מקום עבודתי ולנסות למצוא מקום אחר? השתמשתי ב- 8 קלפי ריידר והנה מה שקיבלתי: עשרה הגביעים מיזוג צדק נער המטות קוסם שני מטבעות ארבע חרבות שישה מטבעות סיכום: מרכבה אודה לכם על העזרה!

blackcat2

New member
פריסה לא מתאימה../images/Emo9.gif

הי עדיף לשאול: האם טוב וכדאי לי להישאר במקום העבודה הנוכחי? סה"כ 7 קלפים בלבד- 6 קלפים+ 1 קלף סיכום אגב, אם יש לך מקום שאתה מתלבט לגביו והוא אופציה ממשית מבחינתך ניתן לערוך השוואה ע"י פריסה אחרת. בי

springbird

New member
תודה

אנסה לשאול שוב, ואגב אני "את" ולא אתה....

springbird

New member
והנה הפריסה החדשה

שאלתי כפי שהצעת: האם טוב וכדאי לי להישאר במקום העבודה הנוכחי? והנה מה שקיבלתי בחבילה של ריידר: מוות שבעה מטות שישה מטות מלך החרבות קוסם שלוש חרבות גלגל המזל סיכום: מלך המטות תודה לכם!

blackcat2

New member
הי ציפור../images/Emo42.gif

אין ספק כי לא טוב לך במקום העבודה מאחר והוא גורם לך לסערות רגשיות ואולי אף לתחושת דכדוך ומבוי סתום (המוות) ולשברון לב (3 חרבות). המוות יכול להדגיש כי יש בתוכך התלבטות גדולה מאחר ואת חוששת לאבד את המסגרת של מקום העבודה מאחר והיא מעניקה לך תחושת יציבות אולם את חשה כי היא חונקת אותך ומקשה עליך. ניכר כי מאבקים רבים מגבירים את תחושת אי הנוחות שלך ממקום העבודה (קלף 7מטות ) יכולים להיות מספר סוגי מאבקים: מאבקים שלך בגורמים במקום העבודה. מאבקים ואינטריגות פנימיות, שגם אם הם אינם נוגעים לך באופן ישיר, הם מעיקים עליך ופוגעים באוירה סביבך. או התלבטות קשה בינך לבין עצמך באם לעזוב או להישאר מה שמותיר אותך מרוקנת מאנרגיה. אבל..... למרות שאין כל ספק כי לא טוב לך במקום העבודה אינני בטוחה כי לא כדאי לך להישאר. נראה כי עשויים להתפתח יתרונות עבורך במקום העבודה והם תלויים בגישה שלך. גלגל המזלות המסכם את הפריסה בשילוב עם המוות הפותח אותה מדגיש את הצורך בנקיטת יוזמה ו"בלקיחת המושכות" . את יכולה להשפיע על מה שמתרחש וגם על מה שאת חשה. הכדאיות ניכרת בקלף 6 מטות המעיד על הצלחה וניצחון לאחר מסע מפרך (כך שכפי הנראה נכונה לך תקופה אחרת טובה יותר) כשהקלפים הבאים אחריו מדגישים את הצורך ביוזמה שתוביל אותך לאותו מסע ניצחון מפואר. 6 המטות מסכם מהלך ובעיני מלך החרבות והקוסם תובעים ממך להוציא את המהלך הרצוי לפועל. נסי לנהוג פחות ברגשנות כלפי מקום העבודה ונסי להיות תכליתית יותר ואפילו קרה ומחושבת. (קלף 3 החרבות שהינו לב הננעץ ע"י 3 חרבות אל מול מלך החרבות והקוסם גרם לי להרגיש כי את מגיבה ברגישות יתר) . ראי את המטרה אל מול עיניך ולכי לקראתה למרות כל מה שקורה סביבך ובתוכך. הענין הוא בצורך לשנות גישה. (מלך החרבות) באם תישארי במקום העבודה (הקוסם) תוכלי להוכיח לסביבתך (אם רק תרצי כמובן) כי יש לך יכולות רבות גם במשרות ניהוליות. כפי הנראה יש לך יכולות אישיות טובות ואף קסם אישי. את מסוגלת לגרום לדברים להתנהל כפי שאת רוצה והמביטים מהצד יראו ויכירו בפועלך. דברים יבואו לך בטבעיות יתירה אם רק תתאמצי ותכווני לקראתם. מה את אומרת? ואשמח באם תשתפי אותנו בסיפור שלך.

springbird

New member
blackcat - אני המומה!!!

קלטת כל כך נכון את הסיפור שלי והנה הוא לפנייך. אני אספר בקצרה למרות שיש בזה הרבה רבדים שלא אכתוב עליהם. יש לי עוד המון שאלות לשאול בקשר לחיים שלי אבל נעשה דבר דבר... אני עובדת במקום ל שהוא בעבודה שאני מ א ו ד אוהבת. הגעתי לשם לפני 3 שנים על בסיס של אחוזים מכל הרווחים. בשנים האחרונות יש קצת ירידה בתחום שלי ולכן גם ההכנסות שלי ופנו אלי שאני אעבוד בשכר. בינתיים הציעו לי עובדה בחברה אחרת במשכורת מאוד גבוהה למרות שהמקום השני לא התאים לי מבחינת החומר האנושי של העובים האחרים, חוסר הפירגון, מתח נוראי וכו'. כשסיפרתי במקום עבודה הנוכחי כמה הם מוכנים לשלם הם אמרו לי שהם לא יכולים לעמוד בזה הם מציעים לי הרבה פחות ושיהיה לי בהצלחה במקום השני! בינתיים חלק מהעובדים מתקשרים אלי שאני אתפשר בשכר ושאקבל את ההצעה שלה. אני מאמינה שאני מאוד מקצועית ומאוד טובה בתחום שלי, הוכחתי את עצמי וברגע שאסכים לשכר שהיא הציעה לי אני מאבדת מהרמה שניסיתי להקרין שם. ובאמת, אין הרבה ברמה שלי בחברה. החלטתי שמחר אני הולכת למנהלת כוח אדם ואומרת לה שאני לא הולכת למקום השני בגלל התנאים שלא נראים לי אבל אשמח להישאר בחברה הנוכחית עם נוכל להגיע לפשרה בנושא השכר. אני אוריד קצת והיא תעלה קצת. התלבטתי עם בכלל לטרוח לפנות אליה. זה כנראה נכון שיש בי איזה קסם, כך לפחות אנשים אומרים לי כל הזמן. אני בטוחה שיש בי יכולות אדירות והשאלה אם אני אזכה יום אחד באמת לעבוד במקום שיכירו ביכולות האלה. אני מטבעי מאוד רגשנית, עובדת לפעמים לפי הרגש ולא לפי השכל, דבר שהוא לא תמיד עובד לטובתי. הרבה שנים נלחמתי להגיע לאן ומה שאני הגעתי ועכשיו שאני כבר שם אני מרגישה שזה עומד לאבד לי ולכן אני מוכנה להתפשר. האם לדעתך זה צעד נכון, לפי מה שהקלפים הראו? או שאולי כדאי לשאול שוב? ותודה רבה לכם על ההסברים!אתם פשוט 10!!!!!

springbird

New member
עדכון ופריסה חדשה

טוב, המשך הסיפור הוא התברר שלמרות שאני אצטרך להתפשר מאוד בשכר ע"מ להישאר כאן במקום העבודה, בעלי הוא גם לקוח של החברה והם אמרו לי שאם הוא יעבור לעבוד עם חברה מתחרה הם לא רוצים שאני ימשיך כאן מכיוון שלדעתם זה ניגוד אינטרסים. למרות שדיי נעלבתי מזה ואני לא קשורה לעניין או להחלטה של בעלי עם מי להמשיך לעבוד, בכל זאת שאלתי את הקלפים את השאלה הבאה: השתמשתי בריידר: האם - שלושה גביעים X - צדק צריך - חמישה גביעים להמשיך - נער הגביעים לעשות - שתי חרבות עסקים - מלכת המטות עם חברת - שני מטות X- ארבע חרבות סיכום: נער החרבות תודה מראש!

צ ל י ל 8

New member
ניסוח ומספר קלפים לא נכון

אמא פירסי שוב: האם נכון וכדאי ל-X להמשיך לעבוד עם חברת Y בחצי שנה הבאה 7 קלפים+קלף סיכום

springbird

New member
הנה הפריסה

השתמשתי בקלפי ריידר האם - אביר החרבות נכון- כוכב וכדאי - מלכת הבגיעים ל-X - שישה גביעים להמשיך לעבוד - כוח עם חברת Y - מלכת המטות בחצי שנה הבאה- אביר המטות סיכום - שני מטות הייתי רוצה להבין קצת יותר כיצד אתם מפרשים את הקלפים. איפה ניתן לקרוא יותר לעומק? תודה לכם.

צ ל י ל 8

New member
אני חושבת שכן

האם - אביר החרבות נכון- כוכב וכדאי - מלכת הבגיעים ל-X - שישה גביעים להמשיך לעבוד - כוח עם חברת Y - מלכת המטות בחצי שנה הבאה- אביר המטות סיכום - שני מטות אביר החרבות מראה את הגישה שלך לנושא, את הצורך להגיע להחלטה כזו או אחרת, רק להיזהר מהחלטה חפוזה ולא שקולה. הכוכב הוא קלף מאוד אופטימי. הוא מראה על כנות, על יושר והגשמת משאלות. כך שעד כה זה נראה חיובי. לגבי הכדאיות-מלכת הגביעים מנסה לאמר שיש צורך בשיקול דעת, בתחושת בטן. והפעם יש לפעול דווקא משיקולים רגשיים ולא הגיוניים. 6 גביעים שמייצג את X מראה שהעבודה הזו נותנת לו סיפוק, וייתכן שהוא עובד בה כבר המון שנים. חברת Y מצטיירת כאן כחברה דיי אמידה, יודעת לעבוד בתנאים קשים ומצליחה בתחומה. המקום נראה חיובי, אם כי אולי הדרישות שם טיפה מחמירות. חצי שנה הקרובה יתאפיין בהרבה רעיונות יצירתיים. יהיה לבעלך הרבה רעיונות, הרבה יוזמות, הבעיה אולי שהם ישארו בגדר רעיונות אם לא יהיה מי שייתן לו את הפוש המתאים. נראה לי שהחברה Y היא בדיוק המקום המתאים בשבילו למימוש הרעיונות. קלף הסיכום מראה לדעתי שבעלך צריך לנקוט יוזמה, אחרת כל הרעיונות יישארו בגדר פוטנציאל בלבד ללא מימוש. שיביט צעד אחד קדימה ויעשה את ההחלטות הנכונות עבורו.

blackcat2

New member
הי ציפור אביב../images/Emo140.gif

האם - אביר החרבות נכון- כוכב וכדאי - מלכת הבגיעים ל-X - שישה גביעים להמשיך לעבוד - כוח עם חברת Y - מלכת המטות בחצי שנה הבאה- אביר המטות סיכום - שני מטות אני רואה פוטנציאל עסקי מצוין בקשר שבין בעלך לבין החברה המדוברת. יש מספר קלפים המתייחסים לכך - מהכוכב המדבר על שינויים והתפתחויות מאתגרות, אביר המטות וקלף הסיכום 2 מטות. נראה שהקשר העסקי מבוסס גם על תקשורת בינאישית טובה ונינוחה במידת מה. נראה כי שוררים יחסים טובים בין בעלך לחברה המעסיקה מה שמעמיק את הקשר ומפרה אותו. (6 גביעים ומלכת המטות). נראה כי לבעלך יש תודעת שירות מצויינת והוא מסוגל לשחק על התפר שבין מקצוענות והירארכיה עסקית לבין קשר בין אישי נינוח ונעים עם הבוסים הגדולים. ז"א הוא נותן שירות , מקצועי בעבודתו, נעים הליכות עם מעסיקיו אבל כל העת יודע את מקומו וזה לטעמי מאד מאד חשוב. הוא בעיני איש של כבוד ואיש חכם. זה ניכר מאד בקלף 6 גביעים המייצג את בעלך (ראי את הנתינה שבקלף) וקלף מלכת המטות המייצג את החברה. (6 גביעים- נותן השירות אל מול המלכה - משמע הבוס, שלמרות היותו במעמד גבוה הוא מכבד, מעריך ומאפשר קרבה בין אישית . מקווה שאת רואה את ההקשר עליו אני מתייחסת.) מאפיין זה במיוחד בולט בקלף הכוח המדגיש את יכולתיו באופן כללי של בעלך אל מול החשיבות בהכנעת הגורמים המקשים (באם מדובר באנשים או בנסיבות) באמצעים מתוחכמים, בסבלנות , בהבנה ובעדינות ובמיוחד בתקופה הקרובה. הבעל שלך קוסם בדיוק כמוך. המון בהצלחה.

springbird

New member
blackcat - איך את עושה את זה???

כל מה שכתב הוא כל כך נכון לגביו ולגבי היחס של החברה לבעלי אבל איפה אני נמצאת בכל המערכת הזאת? מאוד נפגעתי מזה שאם הוא לא ממשיך בעסקים עם החברה הם גם לא רוצים שאני אמשיך לעבוד שם. האם זה הוגן כלפיי? ואם הוא סוגר איתם המשך עבודה האם עלי להמשיך לעבוד שם? אשמח אם תוכלי לעזור לי לנסח שאלה מתאימה לקלפים. תודה

blackcat2

New member
הי ציפור../images/Emo41.gif

אני מבולבלת מעט. האם הפריסה על בעלך נגעה לחברה בה את עובדת או על החברה האחרת? (אני חושבת כי מדובר על החברה בה את עובדת). אני הבנתי כי כל עוד שניכם ממשיכים לעבוד בחברה בה את עובדת כעת הכל בסדר, אולם אם הוא עובר לחברה האחרת מדובר בניגוד אינטרסים. באופן כללי (לא מבחינת הטארות) זה נראה לי טיעון מצוץ מהאצבע. כרגע אינני חושבת כי יש לך בכלל יכולת בחירה שהרי אם בעלך בוחר לעבוד בחברה האחרת מקומך במקום העבודה הנוכחי עומד בסיכון. אני הייתי עושה מאמצים להישאר בעבודה במסגרת בה לא תהיה לך כל "נגיעה" בתחום עיסוקו של בעלך. את צריכה לעשות מאמצים להישאר אולם יכול להיות שלא יהיה מנוס ותאלצי לעזוב את העבודה. מה את אומרת? ותודה על המחמאות.

springbird

New member
שלום חתולה

הפריסה באמת היתה על בעלי בנוגע לחברה בה אני עובדת. בעלי הוא לקוח של החברה שלי. את הבנת נכון לגבי טענת החברה שאם בעלי עובר לעבוד כלקוח בחברה מתחרה החברה בה אני עובדת מרגישה שזה ניגוד אינטרסים ואכן מקום העבודה שלי עומד בסיכון. וכל מה שכתבת נכון לגבי חוסר יכולת הבחירה שלי אם אני נשארת או לא. בעלי העלה שאלה מעניינת נוספת: במידה והשנה הוא ממשיך לעבוד עם החברה שלי, מה יקרה בשנה הבאה כשיחליט שהוא כבר לא עובד איתם? האם שוב אני עומדת בסכנת פיטורין? יתכן ובאמת אצטרך לחפש לי עבודה במקום אחר. האם ניתן לשאול את הקלפים מה הסיכויים שלי למצוא עבודה במקום אחר? ואם כן, איך לנסח את השאלה? שבת שלום לכולם!

blackcat2

New member
הי../images/Emo39.gif

כל עוד את ובעלך החלטתם להמשיך ולעבוד עם מקום העבודה שלך אז נראה כי אין בעיה ממשית. הפריסות של שניכם הוכיחו מעל לכל ספק כי עליכם להישאר במקום העבודה הנוכחי. עשו זאת. תנו לדברים להתנהל מאליהם כי לטעמי מהמקום בו אתם מצויים כעת קשה מאד לבחון את הפוטנציאל של עבודה בחברה אחרת שנה מהיום. פריסה על עבודה בחברה אחרת צריכה להיעשות מתוך שיקול של אופציה ממשית. הפריסות שלכם הבטיחו הצלחה במקום העבודה הנוכחי ואינני רואה טעם לעבוד בחברה אחרת. מה יקרה עוד שנה מהיום? קשה מאד לבחון ענין זה כי זה לא תלוי רק בכם אלא בחברה עצמה ובעוד שיקולים נוספים. ניתן לפרוס ולראות כי הפוטנציאל עשוי להיות חיובי אבל עוד חודשיים יתרחשו שינויים והפוטנציאל, באופן טבעי, ישתנה. תחיו את החיים ותנו לדברים להתנהל באופן טבעי. אין טעם לבחון לתקופות רחוקות. זה מיותר. בהצלחה.

למעלה