שאלה בקשר למקרה של אמא שלי

שאלה בקשר למקרה של אמא שלי

קודם אתחיל בברכות לחולה. הבנתי מבעבר שאסור לבקש ברכות לבריאות בשבת, אלה אם המקרה חשוב מאוד. ואז יש משפט שאומרים אותו לפני הברכה. אני לא זוכר את הנוסח, אבל אני רק זוכר 3 מילים, יזעק עומד ולבוא. זכור או ידוע לכם משהו כזה.?

עכשיו אכתוב מה בקשר לאימי, שבוע שעבר היא נפלה בבית ונשברו לה 3 עצמות 2 ביד, ועוד אחד בצוואר האגן, ועשו לה ניתוח וגיבסו לה את היד.

אז בכל יום אני עושה לה ברכה, ובשבת אינני זוכר את המשפט שאני אמור להגיד לפני הברכה. ולכן אני לא עשיתי ברכה. אבל, בתהילים אני קראתי את של יום שבת, ואת היהי רצון אחרי אמירת תהילים אני קראתי גם את הברכה שתשלח רפואה שלמה לחולי עמך ולחולה פב"פ, מבלי להגיד את המשפט שלפני הבקשה לחולה, באם אני אומר בשבת, האם גם כאן עלי לומר את המשפט הזה.?

ושאלה נוספת.

בתפילה בעד החולה כתוב קודם יאמרו ל"ז מזמורים, וכ"ו, ורק אז יאמרו אותה. אינני יודע איזה מזמורים אלה.

איתי179

New member
לגבי המשפט אתה מתכוון ל:

"שבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבוא" ?

ועוד משהו

במקום להתפלל, אז לברך. לעשות משהו כמו מי שברך, או יש ברכה כזאת. יהי רצון מלפניך ה' הקדוש יהיה אשר יהיה אשר הוא יחוד הכל ושורש הכל, שתשלח רפואה שלמה לחולה פלוני בן פלוני, ותעמידהו על עמדו ויחיה מחליו ויענו שאין אנו כאדים להתפלל על עצמינו וכל שכן על אחרים, אבל שמנו רחמיך נגד עינינו, כי רחום אתה, כי אתה שומע תפילת כל פה, לכן בבושת פנים באנו לפניך לבקש רחמים על פלוני בן פלוני. אל נא רפאנה לו ותבריאהו ותחלימהו ותאמצהו ותמלא משאלות ליבו לטובה,שה למען שימך עשה למען ימינך עשה למען תורתך יהיו לרצון אמרי פי והגיון ליבי לפניך ה' צורי וגואלי.

האם זה נחשב לתפילה.? אם כן, אסור לעשות, בשבת.
אם זה ברכה, האם ברכה כמו הזאת שכתבתי, מותר לעשות בשבת.?
אם כן, האם אצטרך להגיד לפני כן שבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבוא.?

ומה מקדים את מה הברכה או האמירה

כלומר היהי רצון מלפניך השם הקדוש יהיה אשר יהיה באם נחשב ברכה, והמי שברך, או השבת היא מלזעוק ורפואה קרבה לבוא.?

למעלה