שאלה בקשר למשפט

שאלה בקשר למשפט

נתפסתי במבצע כנגד נהגים שיכורים ונמצא ששתיתי מעל התקן , כמובן שנשלל לי הרשיון ל30 יום ויש לי משפט . מה היא רמת הענישה על עבירה זו ? יש ברשותי רשיון 3 שנים וזו העברה הראשונה שנתפסתי בה עד כה , האם השופט יתחשב בזה? עדיף להכנס לשופט או לגמור את העניין אצל הבורר?

isra533

New member
תפרט יותר

מרגע שהתחלת לשתות כדי שנוכל להתיחס בצורה יותר רצינית.

מה יש עוד לפרט?

עשו מבצע והורידו את כל הנהגים לבדיקות נשיפה , בבדיקה יצא לי 290 והתקן מתיר לנהוג עם 253 ומעבר לזה זה נחשב שכרות . שתי הבדיקות הנוספות שעשו לי (הליכה על הקו ואצבע לאף) ביצעתי כמו שצריך . לקחו לי את הרשיון במקום , למחרת נסעתי למשטרה ושללו לי אותו שם ל30 יום ונתנו לי זימון למשפט במרץ . את האוטו לא לקחו לי כי הוא לא בבעלותי , קצין המשטרה ששלל לי את הרשיון אמר לי שתחום העונשים הוא בין שנתיים פסילה לעל תנאי , והוא אמר לי שכורח הנסיבות סביר להניח שאני אקבל יותר באזור של התנאי או כמה חודשי שלילה , אבל לא פסילה , אבל הכל תלוי בשופט . עדיף לסגור עסקה עם הבורר או להכנס לשופט? מה תחום העונשים שבד"כ מקבלים ? לבוא לבד או עם עו"ד? החודש שלילה שעככשיו אני מרצה הוא בנוסף לעונש? או חלק ממנו? (הכוונה שאם אני מקבל לדוגמ 90 יום אז מורידים לי את ה30 שביצעתי?) האם יש צורך לטסט חוזר ? או אחרי כמה זמן? יש אופציה להחזיר את הנהג חדש? תודה רבה לכל העונים

isra533

New member
חסר לי עדיין

האם כל אותם השאלות שאתה שואל אותנו עכשיו, האם שאלת את עצמך לפני שהתחלת לשתות.

אהובה.א

New member
נהיגה בשכרות

יצאת בזול , בחור. נהיגה בשכרות היא עבירה על חוק עונשין והשוטר שלקח לך את הרשיון - זכותו לעוצרך ל 24 שעות לפחות. לפי חוק סדר הדין הפלילי רשאי שופט לשים אותך בקלבוש שנה. ולדעתי , זה גם מה שמגיע לנהג שיכור. מאסר. מי שלא מודע למעשיו - שישלם על כך. ואתה? נסה לא לנסוע מולי כשאתה שיכור.

isra533

New member
ואם הוא יסע מולך כשהוא שיכור

האם תוכלי לזהות את המצב, ומה תעשי במקרה כזה?

אהובה.א

New member
בוקר טוב , ישראל

מנסה לא לנהוג בשעות הלילה המאוחרות , ובטח לא בתל אביב ובערים מרכזיות אחרות. אבל אם במקרה יוצא לי , כשאני נוהגת ברכב אני משתדלת לצפות תגובת הנהג שנמצא גם מעל 100 מטר ממני. העיניים שלי כולן עסוקות בצפי מה יהיה. מקווה שלא אצטרך לחוש את החוויה הזאת

isra533

New member
איך בדיוק את עושה את זה

ונחדד את השאלה, מה בדיוק את עושה במצבים כאלה, ומה נותן לך את האידיקציה שמשהו לא בסדר בדרך הנהיגה של הנהג שלידך או ממולך.

אהובה.א

New member
בוקר טוב , ישראל

ראשית, אני רואה את תגובת הנהג ואם היא לא מתאימה לדרך, אני מנסה להתרחק ממנו. רואה גם את הרכב עצמו , כיצד הוא נע על הכביש. ניתן לראות מרחוק ולצפות לתגובת נהג שלפניך , אולם זה רק הנסיון ושעות רבות על הכביש יעזרו לך למדוד. שיהיה לכולנו אחלה יום שבעולם וללא תאונות.

isra533

New member
זה בדיוק מה שחסר

התחלת להסביר בצורה ברורה איך צריך להתנהג במצבים של סביבה המסכנת אותך וזה בדיוק מה שנחוץ לנו, להעביר את הנסיון של כל אחד שהתמודד עם מצבים כאלה אחד לשני. זה בדיוק מה שחסר לנהגים הצעירים, ולעוד הרבה נהגים. לדעתי מהנסיון שלך אפשר ורצוי ללמוד כי הכל תמיד מתמצא בהתנהגות שלנו בכל רגע וההחלטות שאנחנו חוקחים בכל מצב. תודה, אני משוכנע שכולנו נשמח ללמוד מהנסיון שלך ובעיקר מהתובנות אליהן הגעת כדי להמנע מלהכנס למצבים שלא תמיד נדע איך לצאת מהם.

אהובה.א

New member
כאחת שנוהגת המון בכבישי הצפון ובכלל

רגילה למצבים מיוחדים של ערפל סמיך מאוד, חיות על הכביש, סיבובים חדים וירידות מסוכנות (בגולן). כל נהג צריך להבין שאת הנהיגה שלו הוא צריך להתאים לתנאי הדרך. 1. אם יורד גשם וערפילי - יש צורך להוריד מהירות ולנהוג בהתאם למצב בכביש. 2. לא לחכות לנובמבר בכדי להדליק אורות. להתרגל להדליק אורות בכל עונות השנה. להפנים את העובדה שהדלקת אורות היא למעננו ולמען אלה שמסביבנו. בסכ"ה זה לא לוקח יותר דלק ומציל חיים יותר. אז למה לא? 3. להיות סבלני על הכביש ולחוש את הדרך. לקרוא את הדרך ולהבינה. 4. לא לנהוג בכבישי הצפון כמו בעיר. הנהיגה בצפון שונה מהנהיגה בערים הגדולות ולהיפך. משום מה אנחנו , הצפוניים, רגועים יותר בנהיגה. וזה בדוק. 5. לשים לב לסובב אותך ולנהגים שלפניך. בכך תוכל למנוע תאונה בעתיד. 6. להימנע משימוש בסלולרי בנהיגה. זה מוציא אותך מהריכוז ומספיקה שניה אחת של חוסר ריכוז... והכי חשוב , זיכרו שיש לכם סיבות הכי טובות לחזור הביתה. הילדים , ההורים והמשפחה שדואגת לכם. סעו בזהירות

chelsea1

New member
את כל כך מציקה ..

הבנאדם שאל שאלה .. אם אין לך תשובה אל תעני לו .. וגם אל תציקי לו אני מבין אותו שהוא עכשיו מוטרד ממה שקרה לו כי זה קרה לי גם בגלל תמרור עצור אבל אם אין לך תשובה אל תעני וגם אל תשגעי אותו .. אל תתדאגי הוא לא יכנס בך שהוא שיכור לא אכפת לו ממך

אהובה.א

New member
מי בכלל פנה אליך?

אני משוחחת עם גיא ואתה לא קשור לעניין. את שלי עניתי לבחור בתחילת השרשור. הדברים הנאמרים כעת לא קשורים לשיכור שלפנינו. הירגע בחור. מקווה שאתה לא נוהג כמו שאתה מתנהג....

chelsea1

New member
אני נוהג יותר טוב ממך

זה שנשים פוחדות לעלות על ההגה זה לא אומר שהן יודעות לנהוג

be_roo

New member
מי שלא רוצה "הצקות" שישאל את העו"ד

שלו ולא יעלה שאלה בפורום ציבורי שפתוח לכולם וכל מי שרוצה רשאי להביע בו את דעתו. לעורך הדין שלך אתה משלם ומוזמן להורות לו איך ומה לענות לך. אנחנו לעומת זאת לא עובדים עבורך ועבור אף אחד. לא נעים לך? אתה מוזמן להפנות את השאלות שלך למקום אחר.

isra533

New member
הצעה לשינוי הדושיח בין כולנו

לדעתי הגיעה הזמן לערוך דיון בין כולנו על נושא מניעת תאונות דרכים, כאשר כל אחד מוזמן להביא את דעתו מבלי לתקוף איש את רעהו. לדעתי אין כאן ענין של מי צודק, כולנו מתוך אכפתיות כותבים כדי לעזור לשנות את הדברים, ולכן אני מבקש שהדברים הנאמרים לא יהיו באופן אישי גם אם יש חילוקי דעות, המטרה היא ענין תאונות הדרכים ולא חוכמה מסוימת של מישהו. אין זה משנה מה הייתה השאלה המקורית, בכל דיון בנושא מניעת תאונות דרכים השאלה היא רק פתיח לדיון ודרכה מובאות הדעות של כל האחרים.

wil

New member
טוב שעושים מבצעים כאלו. ותשובות.

1. רמת הענישה היא כמו שנאמר לך. 2. אין "בורר", יש תובע משטרתי שניתן להגיע איתו לעסקת טיעון. 3. אם רשיונך חשוב לך אני ממליץ בחום להיוועץ בעו"ד בתחום - רצוי מאוד עכשיו בתוך תקופת השלילה המנהלתית. 4. שלוש שנים רשיון זה לא בדיוק נהג וותיק מי יודע מה. ברור שמצבך עדיף מנהג חדש או מישהו עם גליון עבירות מפואר, אבל עדיין אתה נהג יחסית חדש. 5. התקופה שאתה בשלילה מנהלתית (30 יום) תופחת לך מהעונש הסופי. כלומר אם ייגזרו עליך 6 חודשים שלילת רשיון ועשית כבר חודש מנהלתי, אז יישארו לך עוד 5 בלבד. 6. אם תקבל שלילה לשנה או יותר, תצטרך טסט חוזר ונהג חדש וכו' וכו' מההתחלה. 7. אם תקבל פחות משנה (עד 11 חודש+29 יום) אז לא תידרש לשום דבר כזה. 8. קיבלת 10 נקודות בונוס. 9. מקווה שלמדת את הלקח.

למעלה