שאלה בקשר לסוגי דגים

Ph0enix

New member
שאלה בקשר לסוגי דגים

בקרוב מעוד עולך ליתפנות לי עוד אק' קטן (60 ס"מ או יותר) יי :) ואני רוצה להסים בו אחשיו דגים אני מעדיף טורפים (הם יותר יפים ומענינים לטעמי) אבל השמח לדעת גם על לא טורפים חמודים יש עצות לסוגים? והם יש תמנות?

Ph0enix

New member
האאא שחכתי להוסיף

האק' קטן בגלל שאני מעדיף לקנות אותם קטנים קודם ובמידה שהדגים יגדלו אני ישר יחליף אותו לגדלו יותר (עדיף)

אורי-

New member
אין בעיה לתת הצעות , תן עוד פרטים

טורפים - הכוונה בד"כ לציכלידים. האק שלך מכיל בסביבות 40 או 50 ליטר, אם הוא במידות הסטנדרטיות - שזה גבולי לדגי ציכליד שצריכים המון מקום + הרבה מים. אתה כן יכול לגדל זוג ציכלידים למטרת רביה (זברה אמריקאית קלה מאוד) , או מספר קטן של ציכלידים (בערך שני זוגות). אם לא לרביה - אני מציע לא לגדל ציכלידים. מה כן : תענה על השאלות , ובטח תתן לעצמך תשובה : - כמה זמן אתה יכול להשקיע בטיפול יומיומי ושבועי? - איפה ימוקם האקוואריום? - כמה כסף יש לצורך האק'? (דגים + אוכל + ציוד) - יש לך כבר ציוד נלווה (פילטר , חימום תאורה) ואם כן - מה רמתו (בעיקר מה רמת הסינון) - מתוכנן מעבר לאק' גדול יותר בכל מקרה? (אם לא - אז צריך לבנות משהו יציב ולא רק אק' רביה) - מה ההעדפות שלך ? (להקה , ציכלידים , משריצים) זה לא אק' ענק שלא מוגבל בסוג הדגים , אבל זה כבר הגודל שנחשב אק' של ממש , עם מע' ביולוגית די יציבה).

Ph0enix

New member
אז ככה

- אני מוכן לתפל יום יום במשך כול זמן שידרש! - בחדר שלי מקום חפיפ מואור כמו כל חדר רגיל - כסף לא תהייה לי בעיה להוציא כמה שידרש - יש לי ציוד פילטר מעולה וחזק יחסת וסינן אני יקנה ע"פ הנדרש - אני לא מתכנן בכול מיקרה להעיבר רק עם הייה צורך - אני מעדיף ציכלידים (טורפים) דוג או רבעיה

אורי-

New member
אחלה , אז לפי מה שענית :

לטפל כל יום = אפשר גם דגים קצת יותר רגישים. המיקום בחדר = לעשות מה שאתה רוצה איתו (אק' בסלון חייב להיות ממש אסטטי) יש כסף = אפשר לקנות דגים יקרים + אוכל , ז"א תוכל לממש את אק' הציכלידים. פילטר וציוד = מצויין לא מתכנן בכל מקרה להעביר = לך על ציכלידים קטנים (לא להתפתות לאוסקרים צעירים או טקססים או כל דג שהופך למפלצת ענקית) , אני שם לך קישור לפורום ציכלידים , שם תוכל לבחור בדיוק את מה שיתאים לך , בהתאם לגודל האק'. בהצלחה.

varda

New member
יש לי הצעה מעניינת - לך על פאפרים

זה דג מאוד מעניין, חמוד ואינטיליגנטי, שלא קשה להחזיק אותו.(והוא גם טורף) צריך מעט ידע לפני שמתחילים לגדל אותם. בארץ הם לא כ"כ פופולארים (עד כמה שידוע לי) היות ונעשות איתם טעויות מהותיות (הם מצריכים מים חצי מלוחים וכמעט תמיד שמים אותם באקווריום טרופי רגיל - מה שגורם למותם בדר"כ) וחוץ מזה הם דגים עם אופי קצת פרובלמטי (נוטים לאגרסיה בבגרותם). מחר-מחרתיים אני אעלה מאמר עליהם.

למעלה