שאלה בקשר לסוללות נטענות

יש לי נגן MP מבוסס הרד דיסק

יש לי נגן MP מבוסס הרד דיסק כשמפעילים אותו על אלקליין הוא פשוט שובק חיים כעבור שעה של נגינה ברציפות (אפילו פחות) וכאשר אני עובד עם GP 1600 הוא מחזיק המון זמן 4 שעות ברציפות

שאלה בקשר לסוללות נטענות

בוקר טוב לכולם, הזמנתי לי מצלמה דיגיטלית חדשה - אולימפוס C1-ZOOM, ובזמן שאני ממתין לה, חשבתי שזה רעיון טוב לקנות מטען וסוללות נטענות. עשיתי סיבוב (הום סנטר, ACE ועוד מספר חנויות קטנות) וגיליתי להפתעתי שכל הסוללות הנטענות (AA ו-AAA) מספקות רק 1.2 וולט לעומת 1.5 בסוללת אלקאליין רגילה (אני מדבר על סוללות NiMH). השאלה שלי היא בעצם האם ניתן להשתמש בסוללות של 1.2? הרי המצלמה מצפה ל-3 וולט (2 סוללות) ואם אשתמש בנטענות היא תקבל רק 2.4 וולט... האם יש מכשירים שמותאמים במיוחד לסוללות נטענות (מתח נמוך יותר) או שניתן להשתמש בבטחון בנטענות בגודל דרוש (AA, AAA) ולקבל את אותם הביצועים כאילו השתמשנו בסוללות רגילות? ועוד שאלה קטנה, עד כמה משמעותי הפרמטר mAh שרשום ע"ג הסוללות הנטענות, עד כמה יהיה הבדל בין סוללות 1300mAh לסוללות 1750mAh ?

דבר ראשון ../images/Emo49.gif

ועכשיו לגבי הסוללות. בזמנו כתבתי מאמר על סוללות נטענות. בעיקר על מצלמות שמשתמשות ב-4 סוללות. נכון שמתח של סוללה נטענת הוא 1.2 במקום 1.5 , לכן יש פתרון למצלמות עם 4 סוללות (פשוט מחברים סוללה חיצונית של 5 סוללות). המצלמה לא מגיעה עם סוללות. אני ממליץ לקנות סט של 4 סוללות ומטען ולבדוק. בכל מקרה סוללות רגילות לא יחזיקו מעמד וחבל על הכסף. חנות שאני ממליץ עליה לסוללות נטענות בזול היא "שמסי אלקטרוניקה" ברחוב בן גוריון פינת כצנלסון בגבעתיים. לגבי ה-1300mAh ו-1700mAh: סוללות נמדדות גם בקיבול. קיבול זה היכולת של הסוללה לספק זרם למשך זמן. ככל שהקיבול גבוה יותר אז הסוללה "חזקה" יותר. כמובן שעדיף 1700 מאשר 1300 כי אפשר להגיד שיש לה יותר "מיץ". כיום ניתן גם להשיג סוללות של 1800. בהצלחה.

תודה ../images/Emo13.gif

תודה על התגובה, אך הייתי מעדיף לדעת שזה יפעל, לפני שאשקיע את הכסף. המחיר של המטען שראיתי בהום-סנטר (תוצרת GP, מאוד נפוצים בישראל) הוא כ-157 ש"ח. זה לא סכום אדיר, אבל בכל זאת לא ארצה לבזבז אותו סתם. יש אולי מישהו בפורום שיש לו מצלמה דיגיטלית הצורכת 3V (שתי סוללות) והוא מפעיל אותה עם סוללות נטענות??

למה כזה יקר?

ב"שמסי" סוללב עולה כ-20 ש"ח ומטען הכי פשוט גם בסביבות ה-20 ש"ח. לדעתי בכל בית צריכות להיות סוללות נטענות. זה לא ביזבוז כי תמיד אפשר למצוא להן שימוש (שלטים,ווקמן,דיסקמן ועוד).

תשובה

המטען בא עם 4 סוללות, והוא לא מטען "פשוט", יש בו מנגנון שמפסיק את הטעינה אוטומטית כאשר הסוללות התמלאו. המטען מתחבר ישירות לשקע חשמלי (יש לו תקע "על הגב" וכך חוסך מקום). היצרן טוען שניתן להשאיר את הסוללות קבוע בתוך המטען (כי הרי הוא מפסיק טעינה אוטומטית) ולקחת אותן רק כשרוצים להשתמש. סידור נוח מאוד. אני עדיין מעדיף לדעת האם סוללות של 1.2V יכולות להפעיל מכשירים שאמורים לעבוד עם 1.5V כי אחרת, אם אכן אקנה אותן ויסתבר שהן לא מתאימות למטרה הזו, ייתכן שיהיו לי בעיות גם עם מכשירים אחרים... ואז זה יהיה בכל-זאת בזבוז

לא בטוח במאה אחוזים אבל..

כאשר מתכננים מכשיר שאמור לעבוד על מתח של 3 וולט מסוללות לא מתכננים אותו שאם המתח ירד בקצת אז הוא יפסיק לעבוד. כעיקרון - אם מכשיר אמור לעבוד על מתח של 6 וולט אז יחברו לו מתח כניסה של 7.2 עד 9 וולט ובתוך המכשיר יהיה מייצב מתח. ככה זה גם במצלמות. לדוגמה המצלמה שלי. יש לי אולימפוס C2020Z שעובדת עם 4 סוללות אצבע. אני עובד עם סוללות נטענות והבעיה היחידה שיש זה שיפוע ירידת המתח. ומה הכוונה? כאשר אתה עובד עם סוללות רגילות חיווי מצב הסוללות במצלמה יראה לך "מלא" , "חצי" , "רבע" ו-"ריק". כאשר עובדים עם סוללות נטענות מה שקורה בדרך כלל זה שמצב חיווי "חצי" לא יוצג והחיווי יקפוץ ישר מ"מלא" ל"רבע"/"ריק". זה לא מהווה בעיה כי אני תמיד לוקח איתי עוד סט של סוללות. לדעתי אתה יכול להשאיל מחבר סוללות נטענות ולבדוק ואז לקנות. בכל מקרה - לפי מה שקראתי במאמרים של יצרני מצלמות , הם מתכננים את המצלמות דיעבדו עם סוללות נטענות (כי הם יודעים שהמצלמות בולעות סוללות) ולכן לא נראה לי שתהיה לך בעיה.

noa_f

New member
עוד אפשרות חוץ מהנטענות

סוללות אבץ-אויר. אמנם לא נטענות, אבל מחזיקות מעמד הרבה יותר זמן. לפחות זה מה שטוען היצרן. קניתי, אך טרם הספיקותי (להשתמש). אגב, פיתוח ישראלי - במקור למכוניות חשמליות, אבל מכיוון שהשוק הנ"ל לא מצליח "להתרומם" הם כנראה עשו הסבה...

כנראה שאתה צודק

חיפשתי קצת באינטרנט, גם על סוללות ניקל-מטאל-הידרד וגם על דגם המצלמה שלי ספציפית, ואכן נראה שרוב יצרני המצלמות מתאימים אותן כך שיוכלו לפעול גם עם סוללות של 1.2V, והדגם שלי הוא בינהן. תודה, ושיהיה לכולנו יום טוב

נראה שרוב המצלמות עובדות עם נטענות

ממה שקראתי על סוללות נטענות (מסוג NiMH) הבנתי שאמנם בדרך כלל כולן מספקות 1.2V אך היתרון שלהן ביחס לסוללות אלקאליין של 1.5V "רגילות", הוא שבסוללות הרגילות, כאשר ישנו עומס גדול (כמו למשל בשימוש במצלמה דיגיטלית) יורד המתח המסופק אפילו עד ל-1.1V! לעומת זאת בסוללות NiMH, גם בעומס גדול נשאר מתח המוצא כמעט ללא שינוי. לפיכך, ברוב המקרים, אין שום בעייה להשתמש בסוללות נטענות במצלמה דיגיטלית, ואפילו מומלץ!

למעלה