שאלה בקשר לספונסר

AnnaScott

New member
שאלה בקשר לספונסר

יש לי חבר קנדי ואנחנו רוצים להתחתן בעתיד הקרוב כדי שנוכל לגור בקנדה ביחד (אונטריו) קראתי באתר שלהם על הגירה הבנתי הכל אבל רציתי לשאול אם יש פה מישהו שעבר מסלול של ספונסר שיכול לתת לי עוד קצת פרטים כמו האם זה משנה אם עושים את התהליך משם? (רוצים להתחתן בקנדה לא בישראל ואז ישר לגור ביחד) ואם אנגלית היא שפת אם שלי (נולדתי בארץ) אני עדיין אצטרך לעבור את המבחן שבודק מה הרמת אנגלית שלי? האם התהליך לוקח הרבה זמן? תודה מראש :)

בתבליך של ספונסרשיפ אין בחינה באנגלית

התהליך שונה לגמרי מתהליך של SW, את יכולה לבוא כתיירת לבקר, להתחתן ולעשות את תהליך הספונסרשיפ מתוך קנדה. רק תוודאי קודם לכן, שהחבר שלך עומד בקריטריונים להיות ספונסר. את תצטרכי לבקש את הארכת ויזת התייר שלך, אם בקשת ההגירה לא תסתיים לפני שתפוג ויזת התייר.

AnnaScott

New member
תודה :)

זה מה שאני מתכוונת לעשות, השאלה היא אם אני לא יכולה לערער אם ידחו את הבקשה שלי ובכלל איזה סיבות יכולות לגרום להם לסרב לבקשה אם אין לי עבר פלילי או איזשהי בעייה בריאותית או כל בעייה אחרת... ועוד שאלה - באתר של ההגירה הם לא ממש מפרטים מה הקריטריונים שצריך לעמוד בהם כדי להיות ספונסר חוץ מזה שלא ביקשו/קיבלו בעבר public funds וחבר שלי מעולם לא ביקש...יש איזשהו טווח של משכורת שצריך?

בין בעל לאשה? מי יעצור את האהבה? אין שום

דרישות מעבר למה שיש בחוזה הספונסרשיפ עצמו, ובאתר ה CIC. בעיקר יבדקו את כנות הנישואין, ובתהליך מיסאסאגה תל אביב, אפשר לערער, אבל רצוי לבנות את התיק נכון מלכתחילה וגמרנו.

AnnaScott

New member
אז רגע...מה עדיף?

להשאר בארץ עד שמאשרים את הבקשה או לעבור לקנדה לפני? כי יש לי גם שיקולים כספיים למשל אם אני מתחתנת בקנדה אני צריכה לחזור לארץ ולחכות ואז לסוע שוב לא? השאלה שלי בעיקרון היא אם זה ממש משנה אם אני נשארת בארץ או עוברת לשם ישר

את יכולה לשהות בקנדה בתהליך, אבל לא לעבוד

אז את צריכה לעשות את החשבון הכלכלי, בארץ תוכלי לעבוד עד הנסיעה, לאחר קבלת האישור, בקנדה תצטרכי לשבת בבית, או לעסוק בפעילות שאינה עבודה בשכר. האם הבעל מתגורר בקנדה או שהוא מתגורר בישראל ובכוונתו להשתקע מחדש בקנדה אחרי שהספונסרשיפ יאושר?

AnnaScott

New member
הוא גר בקנדה

ולפי מה שהבנתי מהאתר של ההגירה אפשר לקבל אישור עבודה עד שהתהליך מסתיים...או שזה לא נכון?

אם את עושה את התהליך של מיסאסאגה

שזה תהליך של הגשת הבקשה מחוץ לקנדה, אי אפשר לקבל רישיון עבודה. התהליך מתחיל ומסתיים בבקשת PR, אין היתר עבודה כחלק מהתהליך, יש זכות עירעור, והתהליך הוא קצר מאד (כחצי שנה עד 8 חודשים). את יכולה להחור לשהות בקנדה או לשהות בישראל, השהיה בקנדה כמבקרת בלבד. בתהליך ויגרביל של הגשה מתוך קנדה, את לא יכולה לעזוב את קנדה, אחרי שלב א' שנמשך פרק זמן ארוך תוכלי לקבל רישיון עבודה, ואז לחכות ל PR עוד יותר זמן. מומלץ לעשות את תהליך מיסאסאגה תל אביב, ולא צריכים לחזור לארץ אפשר לעשות הכל מקנדה. רק צריך לדאוג לעשות הכל בצורה נקייה, ובתום לב, כדי שלא לעורר חשד שהנישואין פיקטיביים.

amirshuval

New member
עדיף להגיש במסלול מחוץ לקנדה

בתהליך מתוך קנדה אמנם תוכלי להוציא רישיון עבודה לאחר שהבקשה תאושר עקרונית (משהו כמו חודשיים),אבל זמן ההמתנה הכולל הוא 10-18 חודשים לעומת 4-5 חודשים למסלול מחוץ לקנדה.בהגשה מתוך קנדה אין זכות ערעור לטריביונל ההגירה של קנדה אלא רק לבית המשפט הפדראלי(הבדל עצום).

AnnaScott

New member
המון תודה על התשובות

זה עשה לי קצת סדר בבלאגן, למרות שככל שאני קוראת שם באתר כל הטפסים נראים לי מסובכים =/ אני כבר לא יודעת איזה צריך למלא ומה לא צריך... אוף =/

למעלה