שאלה בקשר לסרט "השעה ה-25"

slayer1

New member
שאלה בקשר לסרט "השעה ה-25" ../images/Emo58.gif

בסוף הסרט הוא בורח או הולך לכלא?

slayer1

New member
אז למה כל הקטע הזה בסוף? ../images/Emo58.gif

הוא מראה כל מה שיכול להיות לו ואז הוא מוותר על הכל?

מיצי007

New member
זה כאילו../images/Emo58.gif

אבא שלו מדבר איתו לאורך הדרך לכלא. מנסה להראות לו מה יקרה רק אם הוא יגיד לו לפנות,שאולי יהיו לו את החיים שהוא ירצה. אבל זה ברור שזה לא יקרה,הוא לא וויתר על זה.הוא פשוט לא יכל לברוח ככה,כי זה בטוח שיתפסו אותו. אז אבא שלו מדבר איתו ועושה לו מן שיחה עתידית בה הוא נעלם מהעתיד שלו והוא חי מאושר עם נטורל.אבל זה פשוט לא יכול לקרות.זה לא הסוף המבוקש והרצוי-שהוא ילך לכלא וכל חייו ישתנו.זאת הייתה כל המטרה של הסרט.

slayer1

New member
../images/Emo51.gif

זה פשוט היה לי קצת מבולבל ומי שלא ראה את הסרט שיילך לראות, סרט ממש ממש יפה וחכם

מיצי007

New member
כן הרבה אנשים התבלבלו../images/Emo58.gif

בפעם הראשונה שראיתי את זה הבנתי כבר. לא יודעת זה פשוט היה ברור לי. אבל היו אנשים ששמעתי שהם יצאו ואמרו כזה,אז מה? לא הבנתי בסוף הוא הלך לכלא או לא. וגם בפעם השנייה שראיתי את זה אמרו את אותם דברים. אז בשביל הפורום הזה פה ואני פה כדי לעזור

מיצי תמיכה טכנית שלום!

וואלה אבל באמת הסוף מבלבל איזה שעה אחרי שסיימתי לראות את הסרט פיצחתי את הרעיון

מיצי007

New member
טחחח,אז הייתי אומרת לקח לך זמן../images/Emo70.gif

לא נורא. שכל אחד ייקח את הזמן שלו. כל עוד הוא אהב את הסרט ונהנה ממנו זה מה שחשוב.

The Flash

New member
לא ממש...

אני גם הבנתי ישר...זה מה שאבא שלו אומר אבל בסוף רואים אותו נוסע לכלא אז אין מה לא להבין

ענתש

New member
סליחה שאני מתערבת (אני נורא

אוהבת את אד נורטון ואני ובעלי וזוג חברים טובים רצים לראות כל סרט שיוצא והוא משחק בו... אז קפצתי להציץ מה זה הפורום הזה): השעה ה-25, מעבר למשחק המאד משובח ונוגע ללב של אד נורטון, הוא סרט של ספייק לי וככזה בהכרח יש לו מוסרי השכל חברתיים ופוליטיים. בעקרון הסרט הזה אמור להיות משל על מצבה של אמריקה אחרי ה-11 בספטמבר (בגלל זה כל הצילומים העצובים של מנהטן ו-ground zero ותמונות של "מבוקש אוסמה בן לאדן" וכאלו)... על קצה המזלג אני זורקת פה נקודות שעלו בדעתי במהלך הסרט (ולפיהם אפשר להבין את הסוף): 1. קודם כל הפתיחה של הסרט כשהוא מציל את הכלב - יכול לסמל את מה שארה"ב עשתה בשביל בן לאדן באפגניסטן, ארה"ב הרי בנתה את בן לאדן וסייעה לו להפוך למה שהוא היום בתקוה שיתפוס את השלטון באפגניסטן ויהיה לה בן ברית. לא חושבת שזה מקרי שהסצנה עם הסרט מתרחשת ביחד עם השומר ראש הרוסי שלי - זה כדי להראות שהשומר ראש והכלב מסמלים את אותה הדמות (בן לאדן) בעוד שמצד אחד ארה"ב הצילה את בן לאדן אחר כל הוא בגד בה והפך למי שביצע את הפיגועים ב-11 בספטמבר, כמו שהרוסי בגד בגיבור הסרט ובגללו הוא הולך לכלא. 2. לא סתם מי שמייצג את אמריקה בכל הסיפור הזה הוא סוחר סמים... אמריקה הגדולה והחזקה שחיה לפעמים על סבל של אחרים, הורסת אחרים בשביל כסף וחסרת מצפון - מה שהסרט בא להראות זה שהיא כן בעלת מצפון. הגיבור אמנם סוחר סמים שזה דבר מאד שלילי ומרושע אבל הוא מצטייר כגיבור מאד טראגי ו"תמים" ואפילו טוב. מאד "ספייק לי" האמירה הזו... 3. וחייבים להתייחס כמובן לנאום ה-fuck you לדעתי משל ליחס של אמריקה אל כל הזרים שבתוכה, השנאה העצמית של האמריקאים כלפי כל מה שזר ושונה וחוסר ההבנה שה"זרים" האלו הם בעצם הם עצמם כולם ומדובר בשנאה עצמית שתפרק ותהרוס אותם. לנאום הזה יש שתי "קונטרות" במהלך הסרט - האחת די ברורה וזו הנסיעה שלו לכלא וכל האנשים שהופיעו בנאום שמנופפים לו - מייצג את ההבנה של אמריקה שהיא מאוחדת והקבלה העצמית שלה, שכל הזרים במעמד הזה של 11 בספטמבר נחשבו פתאום לאמריקאים וכולם היו מאוחדים. 4. הקונטרה השניה - כמובן הנאום של האבא בסיום שמספר לו מה יכול היה להיות. מרגישים שזה קונטרה קודם כל כי קצב הדיבור דומה. דבר שני כי זה מתאר את גדולתה של אמריקה לעומת תיאור עליבותה של אמריקה בנאום ה-FUCK YOU. מה שמתואר פה זה מה היה יכול לקרות אם 11 בספטמבר לא היה קורה... כמה טוב היה יכול להיות, איזו בריחה אוטופית ונפלאה מהמציאות מתוארת שם ! בעוד שכל מי שיודע מה שכן קרה במציאות מבין שלא יכולה להיות בריחה מהאמת הזו, מה שצריך לקרות יקרה - הכלא (11 בספטמבר) בלתי נמנע וכל הרוע שהוא מביא איתו גם כן. לא סתם החברים שלו אומרים שמרגע שהוא יכנס לשם הוא יהיה אחר לגמרי, מי שהוא היום לא יהיה יותר - זהו, נגמר. זה מה שקרה לארה"ב ב-11 בספטמבר - בגלל זה מראים את GROUND ZERO מהחלון כשהם מדברים על הכניסה שלו לכלא וכמה שזה ישנה אותו - שהקהל ידע שמה שהולך לקרות לו בלתי נמנע. 5. יש עוד מליון השוואות קטנות בדרך - שני החברים שלו שאחד מהם הוא הקפיטליסט והשני האידיאליסט (אם תרצו - הכסף והמצפון), המסיבה הגדולה לפני הכניסה לכלא שמייצגת כמה אופוריה ותחושה של "לא מנוצחים" היתה בארה"ב לפני ה-11 בספטמבר... בקיצור - הסוף הוא בלתי נמנע כי הוא מספר מה קרה לאמריקה, 11 בספטמבר היה גם היה ולא יכולה להיות בריחה מהמציאות הזו. מקווה שזה הסביר קצת את הסוף.

slayer1

New member
עוד משהו שקשור לזה ../images/Emo58.gif(?)

כל הרעיון שאבא שלו כבאי ורוב הלקוחות בבר שלו היו כבאים, והרבה כבאים נהרגו ב-11 בספטמבר

MyImmortal

New member
לדעתי...

זה דווקא היה סוף פתוח. אי אפשר לדעת מה הוא עשה אחרי השיחה הזאת...הרי לא מראים אותו נכנס לכלא. וגם שמתי לב שהסיפור של האבא, איך שהראו את זה, היה ממש מפורט, לא יודעת....עדיין לא החלטתי מה קרה בסוף. אבל נראה לי שגם אני אלך עם הרעיון של הכלא.

מיצי007

New member
לא דווקא אני לא חושבת כך

זה היה סוף מאוד סגור. האבא "מפרט" והוא מקשיב ומדמיין את החיים שהיו יכולים להיות לו..... ובסוף רואים שהוא חבוט כולו עדיין והאבא ממשיך לנסוע בכביש שמוביל לבית כלא,ולא פנה לכיוון וושינגטון.

MyImmortal

New member
לא יודעת...

זה היה בדיוק איפה שהוא היה אמור לפנות? לא משנה, חחח, אני רואה שרובינו תומכים בזה שהוא הלך לכלא...

מיצי007

New member
כן,הסתכלתי שוב על השלט בקטע...

בכל מקרה,באמת הרוב פה תומכים
להכנסת אדוארד היפה לכלא

למעלה