שאלה בקשר לעבודה זרה

DAVID523

New member
שאלה בקשר לעבודה זרה

אם באוניברסיטה מלמדים מיקצוע שיש בו מידע על עבודה זרה.ואני מבין במה מדובר אבל לא מאמין בזה שככה זה צריך להיות.האם זו גם עבודה זרה? האם זה נכון שאמונה זה דבר אחד וידע זה דבר אחר?או שאני טועה. מה נכון? ושאלה שניה ברשותך.האם מותר ליצפות באתר אינטרנט שיש בו דברי תורה מבלי לבקש אישור מהרב?אני שואל כי אני חושב שליסגור דף אינטרנט שיש בו דברי תורה נחשב להעלמה וזה כאילו אני מעלים בכוונה ספר תורה,האם זה נכון? בתודה מראש אחי היקר מנהל הפורום.

לשאלותך......

לשאלה הראשונה, לדעתי גם אם זה כשר - זה מסריח. לשאלה השניה, אתר אינטרנט נבנה כדי שיצפו בו, ואין צורך לבקש רשות מיוחדת. רק לא הבנתי מה רצית בקשר להעלמה???? ברכה והצלחה.

DAVID523

New member
לא הבנתי

1-מה זה כשר אבל מסריח?ולמה זה לא נכון שידע ואמונה זה לא אותו הדבר? בנושא האינטרנט אני יודע שאין בעיה ליפתוח דף.אבל מה בדבר סגירת דף? לא צריך לבקש רשות מהרב כדי ליסגור דף שיש בו את שם השם? זה לא בזוי שם השם? מחכה לתשובה אחי רעי ואהובי היקר.מנהל הפורום.

DAVID523

New member
לדוגמא.בחוברת לימוד נאמר

שהמוסלמים מאמינים במוחמד.אני מבין במה מדובר כלומר אם המרצה ישאל אותי- במה מאמינים המוסלמים? אז אני אומר לו במוחמד. אבל אם הוא ישאל אותי-האם אתה מאמין בזה אז אני אומר לו -לא. האם זו עבודה זרה?

לאונידס

Active member
לגבי המוסלמים אין בעיה

הרמב"ם קבע שהם אינם עובדים עבודה זרה לגבי השאר אין לי מושג אם מותר או אסור

לאונידס

Active member
לפי הרמב"ם

נצרות היא עבודה זרה, איסלם לא לגבי אם אתה לומד האם אתה עובד עבודה זרה? לי אישית לא נראה שלימוד הופך אותך לעובד עבודה זרה אבל אני אינני רב פוסק

asaf2000

New member
זה ברור שהוא לא עובד ע"ז

השאלה היא מכיוון שחייבים להתרחק מעובדי עבודה זרה וממקום של עבודה זרה ואסור להנות מעבודה זרה וכו' אולי (ונראה לי שבטוח) אסור ללמוד את התורה של העבודה זרה. אבל כמו שאמרת, המוסלמים הם לא עובדי ע"ז.

לאונידס

Active member
גם רפואה זו ע"ז לפי ההגדרה שלך

כל הרפואה המערבית היא ממורשתם של היוונים (אריסטו בעיקר) שהועברה לנוצרים. בכל זאת נראה לי שזו מצווה לרפא חולים

asaf2000

New member
אני לא מגדיר כלום

כתוב "חכמה בגוים תאמין, תורה בגוים אל תאמין". ברור שמותר ללמוד רפואה מהגוים הבעיה היא שהם לומדים את התורה שלהם על יש"ו ועל האמונה הנוצרית וכל זה...זו הבעיה. אין איסור ללמוד את החכמה שלהם רק את התורה שלהם.

DAVID523

New member
אתה אומר -תורה בגויים אל תאמין-

אני מיתכוון ללימוד המספר על עבודה זרה. מי קבע שאם אני לומד יודע אני מאמין לזה. לדוגמא:אני צופה בסרט גס ,אני מבין על מה מדובר אני נהנה ממנו אבל וזה העיקר אני לא מאמין בו כלומר אני לא מאמין שאם בסרט יש עבירה על החוק אז צריך לעבור על החוק.כי הייתי ואשמר שומר חוק. אז?

asaf2000

New member
תגובה

אל תאמין בעצמך. חז"ל אמרו לנו להתרחק מעבודה זרה ומגילוי עריות ועשו גדרים וסיגים כי הם הכירו טוב יותר את היצר הרע של האדם וידעו שאם יבואו ללמוד איזה סיפור תמים על עבודה-זרה יכולים מזה להתקלקל לגמרי. אז באמת אף אחד לא קבע שאם אתה לומד את זה אתה מאמין בזה, אבל אם אתה לומד בזה אתה יכול לבוא לידי כפירה וחובה עליך להתרחק מזה.

ומי כמוך יודע.......

שרוב מקרה הרצח והאונס בוצעו "בהשראת הסרטים"...... מעולם לא היו חיי אדם וכבודו כה בשפל, כמו בדור הזה "הצופה" בכל דבר תועבה..... בשורות טובות.

DAVID523

New member
אבל אני לא מעוניין לוותר על המסלול

האקדמאי לצורך תואר.היסטוריון. ובין היתר יש במבחני המיקצוע.נושאים הקשורים לכל סוגי הדת כמו נצרות.וכדומה.

שמעתי בשם......

הרב ש.ז. אוירבך זצ"ל ובשם הרב ש. ואזנר שליט"א, שאין מניעה לסגור עמוד מחשב גם אם יש בו שמות קדושים, וכן ניתן למחוק קלטת גם אם נאמרו בה פסוקים ושמות. והסיבה, כי גם בקלטת וגם במחשב זה אותות אלקטרוניים ולא כתב פיזי. ברכה והצלחה.

למעלה