שאלה בקשר לעיצוב טבלאות

turrican

New member
שאלה בקשר לעיצוב טבלאות

האמת שכבר פרסמתי בעיה בנושא אך עדיין אני מודה שלא הבנתי בדיוק שיטה טובה לעיצוב טבלאות ואני מתכוון לשוליים מעוגלים ומעין כותרת יפה לטבלה. אז ניסיתי ב-ImageReady ואכן יש שם חלקה לסלייסים אבל הם סלייסים קבועים ואי אפשר "למשוך" אותם לגודל המתאים. מהי השיטה הפשוטה והטובה ביותר לעיצוב טבלה בגרפיקה ושוב פעם אני מדגיש שהשוליים של הטבלה יהיו מעוצבות אשמח לשמוע איך כל אחד עושה את זה.. דוגמא תהיה עוד יותר מצויינת

Count Zero

New member
זה די פשוט...

תיצור טבלה של 3X3, כאשר השורה העליונה והשורה התחתונה מוקדשות לגרפיקה, ובעלות גובה קבוע. התאים הפינתיים (כמו גם התאים הצדדיים בשורה האמצעית) יהיו בעלי רוחב קבוע, ויכילו את הגרפיקה המעוגלת. את רוחב התאים האמצעיים עדיף לקבוע באחוזים (או בעזרת *), וכך מקבלים טבלה שנמתחת לפי שינוי גודל חלון הדפדפן.

turrican

New member
כן את זה אני יודע..

אני יודע HTML אפילו ברמה טובה אבל יותר התכוונתי איך עושים את הגרפיקה הזו שיתאימה לשוליים של הטבלה? יש תוכנה מיוחדת שעושה את זה? או פשוט מנסים ותוהים..

איה@

New member
בפוטושופ - המשך ../images/Emo26.gif

אתה מצייר את השוליים המעוגלים בפוטושופ. מתכנן וחותך את הטבלה - בסלייסים. ואז שומר ב-SAVE FOR WEB השמירה הזו יוצרת לך כבר עמוד HTML מובנה כטבלה, ונוצרת גם תיקיה נפרדת לIMAGE ואז בתוך תאי הטבלה - את הרבועים הריקים שמופיעים כתמונה אתה יכול למחוק את התמונה ולהשתמש כתא רגיל לכל דבר. ברוך הבא
נשמח לעזור.
איה.

akravit

New member
האמת שגם אני...

שוברת את הראש בנושא הזה וההסבר שלכם לא כל כך עונה לי על השאלה. איך מגיעים להתאמה בין הסלייסים שהם תמונה למרכז עם התוכן הכתוב שהוא למעשה טבלה רגילה. מה שקורה זה - שכשעושים אנטר בכתיבת התוכן כל העסק מתפרק! אני מבינה שבקווים בצדדים זה אמור להיות background ולא תמונה. אבל איך יוצרים את ההתאמה?

OpyuM

New member
נראה לי שהכוונה שלך היא

יותר בכיוון של iframe בתוך התמונה. כלומר אם יש תמונה שבנויה מהטבלה, ברצונך לשים במרכזה מסגרת פנימית בשביל טקסט. תקני אותי אם אני טועה...

איה@

New member
אילנה ../images/Emo26.gif

כשאת מעצבת את העמוד בפוטושופ, את מתכננת אפוא יהיה - מרכז התוכן נכון? כלומר - את מסמנת רבוע ריק - שאין בו תמונה - רק צבע רקע (בעיצוב המקורי בפוטושופ) ומסמנת אותו גם כסלייס. כשאת - עוברת לתוכנת ה-HTML שלך ופותחת את העמוד הזה את רואה אותו כטבלה. בתא שסימנת כמרכז התוכן - יש לך עכשיו תמונה. תמחקי אותה. תני לתא את הגודל שקבעת לתמונה. תקבעי לו צבע רקע. ותקבעי לתוכו IFRAME ואז בעמוד אחר את כותבת רגיל - ומקשרת לאיפריים. זו היתה השאלה שלך? הבנתי נכון? אם לא שאלי שוב - ופרטי ככל שתוכלי. אני שמחה לראות שאת מצליחה גם ביד אחת לכתוב ולהיות במחשב החלמה מהירה
איה.

xslf

New member
רק כדאי לשים לב

שאם משתמשים באי פריים, זה מקשה על קישור ישיר לקטע שכתבתם, וגם מגביל מאוד את הרוחב של הטקסט על המסך (לא כולם גולשים באותה רזולוציה)

akravit

New member
איה תודה...

במקרה היום (ודווקא עם כל המוגבלות כי אני יכולה להשתמש רק ביד אחת)בפוקס הצלחתי לעשות את מה שהתכוונתי בפוטושופ ואני מאד שמחה אבל אני מתעייפת כל כך מהר שזה יצטרך לחכות. הכוונה היתה - בלי איפריים. אבל לפחות הבנתי איך עושים את זה ואפרט בהזדמנות הקרובה.

binba

New member
השיטה הכי פשוטה

בתכנת הגרפיקה בה אתה עובד (אני אישית בפיינט שופ דוקא), אתה פותח קובץ של ריבוע קטן, עושה עיגול בצבע מסויים, כך שרואים רק חלק ממנו (רצ"ב קובץ gif), והרי לך פינה מעוגלת. אם אתה רוצה לעגל גם את הפינות האחרות -אתה פשוט הופך את הריבוע (rotate) לכיוון המתאים. זה מה שעשיתי באתר שלי. רותם

למעלה