שאלה בקשר לעם היהודי

Honey Bunny

New member
שאלה בקשר לעם היהודי

ולא, אין פה שום קשר לדת, לא צריך להפוך את זה לעוד ויכוח דת-אבולוציה כמו הרבה מהשאלות פה
והשאלה....
לא מזמן שמעתי שמצאו דמיון גנטי בין יהודים שהגיעו מארצות שונות בעולם, דבר מעניין בפני עצמו אבל משהו לא מסתדר לי. בכל זאת יהודים שבאו מארצות שונות היו די דומים מבחינה חיצונית לאנשים בארץ המקור שלהם, אני מדברת בעיקר על הדור הראשון של אלו שעלו לארץ, ואפילו השני, אז ראו הבדל מובהק בין העולים. מצד אחד היהודים לא חיו מספיק זמן בגולה כדי שיחולו בהם שינויים אבולוציוניים בהתאם לסביבה, ככה שההסבר הכי הגיוני הוא התבוללות. אבל זה סותר את העובדה שמצאו דמיון גנטי ביניהם. איך אפשר להסביר את זה? איך זה שיהודים בעולם גם שמרו על מרכיב גנטי משותף וגם נטמעו בסביבה מבחינה חיצונית (בעיקר)?

Charles Darwin

New member
יהודי צפון אירופה נראים לך נורדים?

היתה התבוללות אבל זה לא אומר שהיהודים הפכו ל-100% אירופאים. הם איפשהו באמצע (בין 0 ל-100%), גם חיצונית (אין הרבה בלונדינים עם אף סולד ועיניים כחולות) וגם גנטית.

firefly glow

New member
מדובר על "גן הכוהנים"

התוכנית אותה ראית, כמה שזכור לי על הנושא, מדברת על כך שישנו דמיון גנטי בין היהודים בכל רחבי העולם שמשתייכים למשפחת הכוהנים. (ולא אני לא מדברת על משפחת כוהן אלא על צאצאי הכוהנים של בית המקדש). הם הראו כיצד נשמרה זהות גנטית מסויימת, אם זכור לי נכון, על כרומוזום Y שהוא זה העובר בין הכוהנים לדורותיהם.

מה ש"גן הכהנים" מוכיח זה...

שהכהנים כלל אינם יהודים! הסבר: "גן הכהנים" הוא למעשה שני סמנים גנטיים על כרומוזום Y, אחד השמטה של קטע DNA והשני אינברסיה (היפוך) של קטע אחר, שני סמנים נדירים למדי. כדי שהכהנים, ולא כל עמישראל יהיו מסומנים בסמנים אלה, היה על שתי המוטציות להופיע אצל אדם אחד- אהרון כהן, וכמובן לא אצל אחיו משה לוי או אביהם עמרם לוי. ההסתברות לאירוע כזה נמוכה מאד, ולכן הסבר הרבה יותר מתקבל על הדעת למוצאם של הכהנים הוא שזהו שבט נפרד שהצטרף לעמישראל מתישהו, אולי בנדודיו במדבר.

SilentMike

New member
חהחה. יפה.

אבל בכל זאת תן לי להציע לך איזו אפשרות אחרת. קודם כל חיפשו בכרומוזום Y את השינוי המתאים. כלומר שינויים בדורות שלפני ואחרי היו גם קודם, במקומות אחרים בכרומוזום. יכול להיות גם שלא מדובר באדם אחד אלא בקבוצה. כנופיה של חצאי אחים, אחים ובני דודים. בתרבות פטריארכלית שבטית צפוי למדי שקבוצה שמתארגנת תהיה של קרובי משפחה. חמולה זו מתוך עם העברים, שלרבים מתוכה וביחוד לבכירים (סביר שאלה היו בני אב אחד), היה את הגן האמור, השתלטו על התפקיד ה-"רוחני" של כהנים. הרי לפי המחקר הסמנים אינם קיימים אצל כל הכהנים אלא רק אצל חלקם. לא? והאם האמירה שלך היא בגדר תיאוריה קיימת? ואם כן האם תוכל לספק לינק?

יש לך רק בעיה אחת קטנה.

הכהנים אמורים להיות קרובים מאד לשאר הלויים, ובכל מקרה החמולה צריכה להיות מאד סגורה מראש כדי שהתסריט שלך יהיה סביר. האמירה שלי אינה בגדר תיאוריה קיימת, היא הסקת מסקנה מהעובדות.

SilentMike

New member
ושלך כן תיאוריה קיימת?

1) איני מבין מה רע בהסקת המסקנות מהעובדות. האם עדיף להסיק מסקנות ללא קשר לעובדות? 2) ישנה מסורת של הפרדה בין כהנים לבין בני שבט לוי שאינם כהנים. למעשה המחקר מבסס זאת, כי בהינתן עירבוב הסמנים היו צריכים להימצא גם לשיטתך אצל כל הלויים (ואולי אף כל היהודים).

אני בהחלט הסקתי מסקנה מהעובדות.

והמסקנה שלי היא שהכהנים כבר מראשיתם היו קבוצה נפרדת גם מהלויים וגם מכל שאר בני ישראל. כמה דורות שעבר שמצרים פשוט לא הספיקו לכך, ולכן הכהנים הם קבוצה נפרדת לחלוטין, ואינם שייכים לעמישראל.

התולעת 1

New member
בבקשה..כל התשובות כאן.

כל התורה אומרת פסוק שה` יושב על חוג הארץ זאת אומרת שכדור הארץ עגול. בזוהר הקדוש, פרשת ויקרא דף י` עמוד א`, שנכתב לפני כאלפיים שנה, שאם היו רואים את זה חכמי אומות העולם באותו דור היו אומרים שהיהודים מדומיינים שאין כדוגמתם, וכך אומר הזוהר הקדוש: ``כל ישובא מתגלגלא בעגולא ככדור, אילין לתתאה ואילין לעילא, וכל אינון בריאן משנין בחיזיהו משנויא דאוירא כפום כל אתר ואתר וקיימין בקיומיהו כשאר בני נשא``, מה אומר הזוהר הקדוש? כל הישוב, כל העולם, והאנושות שעליו, מתגלגל בעגול ככדור, אלה למטה ואלה למעלה, זאת אומרת חלקם מתגוררים למטה בתחתית הכדור וחלקם למעלה מעל הכדור. וכל אלה הבריות המתגוררים בחלקים השונים של הכדור, שונים בחזותם בצבעם, ובקלסתר פניהם, מחמת שינוי מזג האויר כפי מזג האויר של כל מקום ומקום, אולם עומדים הם כשאר בני אדם. זאת אומרת הרגלים שלנו עכשיו מונחות כנגד הרגליים של אלה בתחתית הכדור. אנחנו עם הרגליים למרכז הכדור וראשינו למעלה, ואלה שבתחתית הכדור גם הם רגליהם לכיון מרכז הכדור מלמטה וראשיהם למטה, ומי מחזיק אותם? איך אפשר שבן אדם נמצא בתחתית של כדור עם הראש לכיוון מטה והוא לא נופל? הזוהר הקדוש יודע שיש את כח המשיכה! ממשיך הזוהר ואומר: ``ועל דא אית אתר בישובא כד נהיר לאילין - חשיך לאילין``, יש מקום בעולם כאשר אור לאלה חושך לאלה, לאלה יום לאלה לילה. מתי גילה קולומבוס את אמריקה? לא מזמן, ולפני אלפיים שנה הזוהר הקדוש כותב על אמריקה. ``ואית אתר`` ממשיך הזוהר הקדוש ואומר ``דכולי יממא, ולא אשתכח בליליא בר בשעתא חדא זעירא``, יש מקום בעולם שמואר תמיד ולא ימצא בו לילה אלא זמן מועט אנטרטיקה, מאיפה יודע הזוהר הקדוש על אנטרטיקה שנתגלתה לא מזמן? ``דהכי כתיב`` שכך כתוב, בתהלים דוד המלך אומר את זה: ``אודך על כי נוראות נפליתי נפלאים מעשיך``, ואומר הזוהר הקדוש: ``ורזא דא אתמסר למריהון דחכמתא``, הזוהר הקדוש אומר סוד זה נמסר לבעלי החכמה: חכמת התורה, מאיפה הסוד הזה נמסר? ואתה יודע מה רבי שמעון בר יוחאי בספר הזוהר הקדוש כותב, מאיפה הוא יודע את זה? הוא אומר כך כתוב בספרו של אדם הראשון. אדם הראשון שנברא ע``י הקב``ה כתב ספר שבו הוא כתב את כל הפרטים האלה. אתה רואה מה זה חכמת הקבלה? מסירה איש מפי איש אצל עם ישראל. אז בקטע הקצר הזה מן הזוהר הקדוש, למדנו כמה דברים: שהעולם בצורת כדור, לא כהבנת אנשי המדע דאז שהוא משטח. לא רק בחציו העליון מתגוררים אנשים אלא גם בחציו התחתון. גם בני אדם שבחצי התחתון עומדים דורכים על כדור הארץ וזה ע``י כח המשיכה. ואע``פ שיש דמיון ושויון במצב בני האדם שבחלקי הכדור אבל חזות פניהם, צבעם, וכדומה שונים ממקום למקום, כושים אדומי עור, צהובי עור, וכל זה השוני נובע מהבדלי מזג האוויר שבין המקומות! מי שלמד טבע של כתה ח` יודע שהדברים כך, אבל זה יודעים היום והם ידעו את זה אז. ובחלק מן העולם אומר הזוהר, כאשר לאלה יום לאלה לילה, והפוך. ועוד מקום, אומר הזוהר הקדוש, שיש מקום בעולם שמואר תקופה ארוכה וחשוך זמן קצר. חכמי תורת ישראל היו מודעים לעובדה שבמידע שבידם אין ידיעה לאנשי המדע דאז, ואפילו שזה אמור להיות תמוה ומוזר בעיני העולם, ובסוד דברי הזוהר הקדוש הזוהר אומר שזה סוד! חז``ל מצהירים שמקור המידע הוא לא מחקר, אלא סוד שנמסר לחכמי התורה.

s u p e r mind

New member
יש לציין כי ספר הזוהר נכתב בסוף

המאה ה12 ע"י משה דה ליאון ~ וכל המידע ה"מדעי" שמוצג שם, נלקח ממקורות אחרים - קדומים יותר.

amni

New member
ההסבר די פשוט, נישואים בתוך הקהילה

למשל, יהודי ממרוקו שהיגר מסיבות כל שהן לגרמניה נטה להנשא ליהודיה מקומית יותר מאשר לגויה מקומית כך שמאגר הגנים נשאר בין היהודים לבין עצמם. אם הוא היה נישא לגויה, לפעמים צאצאיו היו נישאים ליהודים ולא הם היו מתבוללים ולא היו נלקחים בחשבון "שמירת הגנים" שעליו מדבר המחקר. כדאי לזכור שבערך עד המאה ה- 18 היהודים נטו יותר להסתגר בקהילותיהם מאשר בהווה. רק לאחר המהפכה הצרפתית החלו באירופה תהליכים חברתיים גדולים ששיחררו את הקהילות היהודיות מההיסתגרות. בחלקים מסוימים של אירופה, כמו למשל בפולין ההסתגרות היהודית נמשכה עד תחילת המאה העשרים. גם בקהילות הספרדיות והמזרחיות הייתה הסתגרות יהודית ממושכת.

אריק ל

New member
והנה מאמר אלטרנטיבי בנושא

שמוריד את הבכורה של הסיבה העיקרית כהתבוללות, למרות שאינו סותר אותה.

Charles Darwin

New member
סבבה, אולי גם בזה יש משהו. אבל...

זה לא ממש מסביר איך בכל מקום היהודים נראים כמו בני המקום (רוסיה, צפון אפריקה, אתיופיה, תימן, תורכיה וכו') (לגבי יהדות אירופה זה יותר בעייתי כי הם זזו ממקום למקום).

אריק ל

New member
דווקא מסביר טוב...

קודם כל, יהדות טורקיה היא יהדות ספרדית - זה שהטורקים גם ים-תיכוניים לא אומר שכל מי שים-תיכוני נראה כמוהם. דבר נוסף, בקשר לתימנים ולאתיופים - ידוע שמוצא האתיופים הוא במתגיירים, והתימנים גם מבחינה גנטית קרובים לערבים בתימן (כנראה מהממלכה חימיאר). יהדות רוסיה נראית רוסית רק בגלל המאה ה-20 - הקומוניזם הכניס הרבה דם לא יהודי ליהדות רוסיה. לפני זה היהודים הרוסים נראו בול כמו אחיהם הפולנים, ההונגרים, הליטאים. בקשר ליהדות צפון אפריקה - אותו מקרה כמו יהדות ספרד. חוץ מזה שגם לשם הגיעו יהודים ספרדים, הרי שהאוכלוסייה בצפון אפריקה היא ים-תיכונית, ולכן כל אוכלוסייה ים-תיכונית תדמה לה. שוב, אינני שולל גיור - אני רק טוען שמדובר בכמות קטנה מאוד ולא ברמה גבוהה כ"כ כדי להסביר את הפנוטיפים של יהדות אירופה או צפון אפריקה לצורך העניין. אגב, אני חושב שהתרומה האחרונה הגדולה של עם לא יהודי לעם היהודי הם הרוסים - רק היום התפרסמו נתונים שמראים כי 300,000 מאזרחי ישראל הם רוסים נוצרים, והם נכללים ביחד עם 5.18 מיליון יהודים בתוך 81% "יהודים". מי יודע - אולי עוד 300-400 שנים חוקר שיבדוק את האוכלוסייה הישראלית היהודית יגלה קרבה לעם הרוסי, ואז גם ידברו על איך זה יכול להיות...

מצטער על ההצתה המאוחרת

נאמר במאמר: "עוצמת אור השמש - למרות שהדבר נראה זניח כאשר בודקים את משך הזמן המדובר, בבדיקה שנייה מדובר בגורם די מכריע. מתברר שחוסר אור שמש גורם לבעיות בלידה, ולכן לשיעור לידה נמוך יותר בקרב אוכלוסיות כהות[3]." זה לא סותר? מי שלא נחשף לשמש שיעור הילודה שלו נמוך יותר ובגלל זה אוכלוסיות כהות סובלות משיעור ילודה??? כל המאמר נראה לי ממש לא מקצועי ואם כבר קראתם את זה תענו לי על השאלה על השערות

למעלה