שאלה בקשר לפוייקה

Master Stav

New member
ברוכה הבאה

הפוייקה מיועד לבישולי קדרה ארוכים ....6 שעות ויותר הטעמים שפוייקה נותן הם הטעמים שאת תכניסי ..... יש פה לא מעט מתכוני קדרה מומלץ להיכנס לישרשור הקדרות תמצאי אותו בקישורי הפורום... ובהרבה הנאה
 

Master Stav

New member
הוראות תחזוקה לפויקה וסירים מברזל יציקה

הנחיות תחזוקה לפני השימוש ראשון בפויקה וסירים. 1) לרחוץ במים חמים וסבון את פנים הסיר והמכסה וליבש היטב. (רצוי להניח את הכלי לאחר הניגוב, על מקור חום (גז, מדורה, גחלים, תנור) למשך מספר דקות ע"מ לקבל ייבוש מוחלט). 2) למרוח בשמן בישול (אך לא בשמן זית) את פנים הסיר והצד הפנימי של המכסה. 3) להכניס את הסיר לתנור (או לאש) לחום של 175 מעלות למשך כשעה (רצוי לחזור על התהליך פעם נוספת). פעולה זו נעשית פעם אחת לפני השימוש הראשון. תחזוקת קבע 1) יש לעבוד עם כלי עץ לצורך בחישה וטיגון. 2) מיד לאחר סיום הבישול והארוחה יש לשטוף היטב את הכלי במים חמים וסבון כלים וליבש היטב!!! (ניגוב והנחה על מקור חום זמין - גז, מדורה, גחלים, תנור למספר דקות), וזאת ע"מ למנוע כתמי חלודה. אין להשאיר אוכל בכלי למשך לילה או יותר מכך. אין להשתמש בספריי לניקוי תנורים או ספריי ממיס שומנים!! 3) לאחר היבוש הסופי יש לשמן דק את פנים הסיר ותחתית המכסה בשמן בישול אפשרי גם שמן זית, לשאוף לכיסוי מלא של השטח. (אפשרי ורצוי בספריי שמן מאכל) 4) בתנאי לחות יתכנו כתמי חלודה וניתן להסירם ע"י שפשוף במטלית משומנת ולאחר מכן לנגב במטלית יבשה. 5) אחסנה במקום יבש.
 
למעלה