שאלה בקשר לפופולריות של מתי

HaraRa

New member
שאלה בקשר לפופולריות של מתי

מעניין אותי לדעת(בהקשר של כמה השתנה לרעה הטעם המוסיקלי של הנוער בישראל ב-20 שנה האחרונות) אם בשנות ה-80 מתי היה בגדר כוכב גם בקרב הנוער כמו שהוא הוערך ע"י מבוגרים ואנשים עם טעם מוסיקלי מתוחכם, ז"א האם המוסיקה שלו מתאימה לכולם מבחינת אינטיליגנציה(אולי זו אמירה מעט בוטה, אבל לפי העובדות בשטח האנשים שמאזינים למתי כספי הם אינטילגנטים יותר מהממוצע, אולי יהיו שיחלקו עליי) או שמאז ומעולם אוהדיו היו גרעין קשה של אנשים מוסיקליים עם טעם מוסיקלי משובח ולעולם הוא לא זכה לפופולריות מכל הציבור? אם התשובה היא התשובה השנייה שהצעתי אז שום דבר לא קרה לטעם המוסיקלי של נוער בישראל, אבל אם בעבר מתי היה אהוב גם על הנוער בהתחשב במה שהיום אנשים בגיל שלי שומעים(אני בן 16 בכתה י', אף אחד מהשכבה שלי חוץ ממני לא מאזין למתי כספי והוא נחשב לזמר של ארץ ישראל הישנה עם מוזיקה ישנה שלא מתיישבת עם דברים חדשים ו"טובים" כמו הלהקות מטאל הגרועות שאחראיות לרעש שבוקע מהאזניות שלהם) אבל אם התשובה הראשונה שהצעתי שבאופן בסיסי המוסיקה של מתי יכולה להתאים לכולם הרי המצב של הטעם המוסיקלי של הנוער בארץ םשוט הדרדר בצטורה אולי חסרת תקנה.

Chikolad

New member
ככה

אני לא ממש הייתי במודעות באותה תקופה, אבל לפי מה ששמעתי, גם בתקופה ההיא הוא לא היה כוכב בקרב בני הנוער. הוא היה כוכב בקרב המבוגרים - זה כן, הייתה לו הצלחה אדירה - אבל אני חושב שבני הנוער העדיפו אמנים בסגנון שונה קצת.. ויתקן אותי מי שהיה שם...

מוגג

New member
לדעניותי לא צריך אינטליגנציה

כדי לאהוב את המוזיקה של מתי כספי. שירים כמו כלבלב הו בידי בם בם, נוח, אמור שלום, ברית עולם, ילדותי השניה, לא ידעתי שתלכי ממני, איך זה שכוכב ועוד ועוד, הושמעו רבות ברדיו ואף צעדו במקומות גבוהים במצעדי הפזמונים. איניודע נתונים על מכירות תקליטים אבל למתי היה קהל בקרב כל שכבות הגיל. בתור ילד שגדל בשנות השבעים, הלכתי שבי אחרי המנגינות והעיבודים בלי להבין יותר מדי "למה?". מתי מעולם לא היה כוכב במה שמעריצות צעירות משליכות לעברו נשיקות וחזיות, אך אין זה אומר שלא היה פופולרי. בדרכלל הוא שר מאחורי גיטרה ופסנתר וחוץ משירותו בלהקת פיקודרום אני לא זוכר שהופעותיו לוו בריקודים ופיזוזים(בקליפים שצולמו לשיריו, דוקא בא לידי ביטוי חוש ההומור וכישורי הפנטומימה שלו).

Jen74

New member
בילדותי ובנעוריי

שזה היה נאמר לפני 15-20 שנה, לא זוכרת שהקשבתי למתי כמו שבשנים שאחרי הצבא. ככל שבגרתי התחברתי יותר למוסיקה של מתי. אני לא זוכרת ששמעתי בילדותי או בנעוריי שירים של מתי מלבד הפופולריים ביותר שהושמעו ברדיו.

PianoGirl20

New member
זה מעניין...

בדיוק עכשיו כתבתי על זה משהו בפורום מוזיקה עברית... זה מצחיק שאני (בחורה שעוד לא בת 20), מכירה את השירים של מתי, ולעומת זאת אמא שלי, שהיא בת כמעט 60 ואמורה להכיר את הדברים האלה הרבה יותר טוב ממני, ממש לא מכירה. אמא שלי טוענת שאלה שירים משנות ה-80 וה-90 ואנשים בגילי מכירים את זה...איזה שטויות!... אנשים בגיל שלי עושים פרצוף כזה
כשהם שומעים את השם 'מתי כספי'.. לדעתי זה פשוט קשור לטעם מוזיקלי ולמוזיקליות בכלל. אנשים שהם מוזיקליים (כמוני לדוגמא) כן יחשפו לעוד סוגים של מוזיקה חוץ מהדברים שהולכים היום וכן בסופו של דבר יגיעו למוזיקה של מתי כספי. אנשים שהם לא כל כך מוזיקליים, ומוזיקה זה לא כזה חלק חשוב מהחיים שלהם, לא יחשפו למוזיקה שלו, ולא משנה בני כמה הם. מי שזה מעניין אותו, בסופו של דבר יגיע למוזיקה הזאת, ולא משנה בן כמה הוא. אבל כן, אין ספק הרוב האנשים הצעירים היום מעדיפים לשמוע שירים של איה קורם (לא קורן!
...)..ושל מוש בן ארי...מה לעשות. (לא שיש לי משהו נגדם, אבל בכל זאת..).

משהו שכדאי לדעת על כורם

היא אמרה בראיון לאחד העיתונים שהאלבום שהכי השפיע עליה ועל ילדותה זה אחד לאחד של מתי כספי והיא חושבת שהוא יצירה גאונית. היא ציינה עוד אלבומים שהיא הכי אוהבת בינהם מה זאת אהבה של ריקי גל...

HaraRa

New member
אחד לאחד דיסק מקסים

הקטעים המועדפים עליי שם הם שער הרחמים ועם כל הגוף, פשוט יפהפה

לי קשה לבחור

איזה אלבום של מתי יותר מושלם - אחד לאחד, הפעמון או סוף היום. שלושתם לדעתי גובלים לדעתי בפרץ גאונות שקשה להסביר.אבל אני נוטה לבחור באחד לאחד בתור האלבום המועדף עלי.

HaraRa

New member
למה שוכחים את צד א' צד ב'?

שם לדעתי מונחים מהשירים היפים ביותר שלו, הכוח באלבום הזה הוא לדעתי בעיקר בעיבודים(לא שיש איזו בעיה עם הלחנים...)

PianoGirl20

New member
תראה..

זה שמתי כספי השפיע עליה ושהיא אהבה את השירים שלו, עדיין לא אומר כלום על היכולות המוזיקליות שלה ועל יכולות ההלחנה שלה...זה בסך הכל אומר שיש לה טעם טוב. מה לעשות שלא כל אחד שאוהב לשמוע מתי כספי גם מסוגל להלחין ברמה שלו....

למעלה