שאלה בקשר לפורמטים של צילומי ווידאו

Nonamco

New member
שאלה בקשר לפורמטים של צילומי ווידאו

מה זה בדיוק פורמט? אם מישהו יכול להגדיר. קראתי שהפורמטים הכי איכותיים יותר מהדיגיטלי הם ה- Film ו HD, ושה- HD יותר איכותי מה- Film זה נכון? כי תמיד שאני רואה מאחורי הקלעים של איזה סרט רואים מצלמות ענקיות, שמותקן עליהם משהו שנראה כמו שתי דבשות של גמל ששם כמובן עובר הסרט. זה Film? או HD אולי? ואיך עורכים את זה??? מעבירים את זה למחשב לא? היום עורכים הכל במחשבים ולא משנה באיזה פורמט מצלמים נכון? או אולי לא? תודה.

מסובך

פורמט זה שיטה. עכשיו... לקבוע מהי השיטה הטובה ביותר להקלטה זה מעט מסובך, כי כל שיטה בפני עצמה, מכילה מספר דרגות איכות. למשל : פילם נחשב הפורמט האיכותי ביותר, אבל הוא מחולק לתתי-איכויות. צילום ב- 65מ"מ, 35 מ"מ, 16מ"מ ו-8 מ"מ כאשר האחרון נחשב איכותי כמו פורמט הוידאו הביתי (שהוא איכותי כמו חביתה מחצי ביצה) וה-16 מ"מ ממוקם מעט מעל פורמט הוידאו BETA. אז במידה ואתה בוחר בשני הראשונים, אז כן, הם האיכותיים ביותר. אחרי הפילם מדשדש ה- HD. גם ה- HD מצולם ע"י סוגים שונים של מצלמות מחברות שונות כאשר כל מצלמה מציעה סקופ אחר וייחודי בעיקר בכל הקשור לצבעים ועיבוד תמונה. בכל שנה העסק הזה משתכלל יותר ויותר ומתקרב יותר לפילם. לאחר ה- HD מגיע פורמט הוידאו הדיגיטלי בטה דיגיטל, אחריו מגיע הפורמט האנלוגי בטה. (גם הם, בעיקר האנלוגי, נחלק לרמות שונות ע"י סוגים שונים של מצלמות. אנחנו מתרכזים בצילום עם המצלמות הטובות בכל פורמט) מיד אחריהם מצטרפים הדיגיטלים DVCPRO של פנסוניק ו- DVCAM של סוני (DVCPRO נבדל בהקלטה טובה יותר). עכשיו בא תורם של ה- DV והמיני DV דיגיטל S (נחשב איכותי יותר מה- DV, אבל יש חילוקי דעות בנושא) סופר VHS, דיגיטל 8, HI-8, ולבסוף ה- VHS זה ממש על רגל אחת. יהיו חילוקי דעות, אני מסכים לכל דעה בנושא כי בעצם אין דבר כזה פורמט הכי טוב, אלא איזה פורמט הכי מתאים לסרט שלך. גם על זה יהיו חילוקי דעות וגם עליהם אני מסכים. הדבשות שאתה רואה זה פילם. יש גם חד-דבשת. ה- HD הוא כמו גמל שהכניסו לו את הדבשת לגוף והוסיפו מיזוג אויר. לגבי העריכה, היום עורכים הכל במחשב. יש מכונות משוכללות שתפקידן להעביר את החומר שבפילם לתוך המחשב. או העברה לקלטות וידאו לצורך עריכה במחשב. בזה, לצערי, אני לא כל כך מתמצא. אבל בגלל שזה ממש מעניין אני מצרף לינק נהדר שייתן מושג על המעבדה !!

shai955

New member
תודה על ההסבר...אבל

ההסבר היה מאוד מעניין אבל לא הבאנתי על מה מקליטים את הHD ומה זה הפורמט הזה?

טל רום

New member
HD מקליטים על קלטות

קלטות HD נראות כמו קלטות BETA אבל החלק הקדמי שמכסה את הסרט נראה שונה טל

shai955

New member
תודה על התשובה

אבל מה מבדיל אותו מהפילים? כלומר יש הבדי איכות, מה יותר טוב?

למעלה