שאלה בקשר לפחמימות בפשטידה ,,
פשטידת כרובית ללא קמח:
מי יודע איך מחשבים פחמימות בפשטידת הכרובית הבאה ?
המצרכים הדרושים:
כרובית בגודל בינוני,(מפורקת לפרחים קטנים ומבושלת 10 דקות ומסוננת.)
5 כפות גבינה לבנה רכה , (או 5 כפות קוטג').
5 כפות גבינה מלוחה צפתית.
3 ביצים.
שן שום כתושה
3 -4 כפות קוואקר,(שיבולת שועל).
שמיר קצוץ,
מעט גרידת קליפת -לימון .
תבלינים:אגוז מוסקט מגורר,מעט פלפל-שחור,פפריקה ,שן שום כתושה.
ההכנה:
כרובית בגודל בינוני-מפורקת לפרחים קטנים ,ומבושלים 10 דקות.
לשטוף במי-ברז ולסנן, ולהעביר לקערה גדולה.
2) לטגן בצל בינוני קצוץ ,במחבת עם 2 כפות שמן,עד לשקיפות.
להוסיף לקערת פרחי הכרובית : את 3 ביצים,ואת הגבינות,ומערבבים היטב,
להוסיף את הבצל המטוגן ,והתבלינים, ולערבב הכול ביחד.
לצקת את התערובת ל-2 תבניות חד -פעמיות מאורכות ,מרופדות בניר -אפייה משומן.(התבניות הצרות והמאורכות של אינגליש-קייק.)
לרפד בניר-אפייה את הבסיס של התבנית וגם את הדפנות,בעוד טיפה גובה.
מעל הפשטדות לפזר מעט פפריקה ושמיר קצוץ,( או פטרוזיליה יבשה.)
האפייה:
אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך 30 דקות ,עד השחמה קלה,
מוציאים מהתנור,למשטח יציב,ובעזרת ניר -האפייה,
אוחזים והופכים בקלות לצד השני.
להכניס לתנור ולאפות עוד 25 דקות.
לכבות את התנור,להשאיר את הפשטידה בחום התנור הכבוי, לעוד 15 דקות.
השאלה כמה פחמימות יש בכול הפשטידה הזו?
פשטידת כרובית ללא קמח:
מי יודע איך מחשבים פחמימות בפשטידת הכרובית הבאה ?
המצרכים הדרושים:
כרובית בגודל בינוני,(מפורקת לפרחים קטנים ומבושלת 10 דקות ומסוננת.)
5 כפות גבינה לבנה רכה , (או 5 כפות קוטג').
5 כפות גבינה מלוחה צפתית.
3 ביצים.
שן שום כתושה
3 -4 כפות קוואקר,(שיבולת שועל).
שמיר קצוץ,
מעט גרידת קליפת -לימון .
תבלינים:אגוז מוסקט מגורר,מעט פלפל-שחור,פפריקה ,שן שום כתושה.
ההכנה:
כרובית בגודל בינוני-מפורקת לפרחים קטנים ,ומבושלים 10 דקות.
לשטוף במי-ברז ולסנן, ולהעביר לקערה גדולה.
2) לטגן בצל בינוני קצוץ ,במחבת עם 2 כפות שמן,עד לשקיפות.
להוסיף לקערת פרחי הכרובית : את 3 ביצים,ואת הגבינות,ומערבבים היטב,
להוסיף את הבצל המטוגן ,והתבלינים, ולערבב הכול ביחד.
לצקת את התערובת ל-2 תבניות חד -פעמיות מאורכות ,מרופדות בניר -אפייה משומן.(התבניות הצרות והמאורכות של אינגליש-קייק.)
לרפד בניר-אפייה את הבסיס של התבנית וגם את הדפנות,בעוד טיפה גובה.
מעל הפשטדות לפזר מעט פפריקה ושמיר קצוץ,( או פטרוזיליה יבשה.)
האפייה:
אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך 30 דקות ,עד השחמה קלה,
מוציאים מהתנור,למשטח יציב,ובעזרת ניר -האפייה,
אוחזים והופכים בקלות לצד השני.
להכניס לתנור ולאפות עוד 25 דקות.
לכבות את התנור,להשאיר את הפשטידה בחום התנור הכבוי, לעוד 15 דקות.
השאלה כמה פחמימות יש בכול הפשטידה הזו?