שאלה בקשר לפיצויים

ס י ג ל 5

New member
שאלה בקשר לפיצויים

שלום. לפני כמה חודשים קיבלנו פיצויים ממקום עבודה על הרבה שנים, סכום כסף די גדול. למרות שהחלטנו כל המשפחה לא להשתולל עם הכסף אנחנו מוצאים את עצמנו כל הזמן מבזבזים. כל יום אומרים, זהו, מהיום מפסיקים את החגיגה ובכל זאת.... רק עוד בגד,,, רק עוד מסעדה וכו'. אני רוצה לספר שלפני הפיצויים מצבנו הכלכלי היה בינוני מינוס, ולא יכולנו להרשות לעצמנו כל מיני דברים שעכשיו כן. אני יודעת שאם נמשיך ככה כספי הפיצויים יגמרו מהר מאד ונחזור למצב הקודם ולכן אני שואלת איך אפשר לשמור את הכסף, כך שאי אפשר יהיה להמשיך ולבזבז, אולי תוכנית חסכון סגורה לכמה שנים? אולי לקנות דירה קטנטנה ולהשכיר? מה שחשוב לי זה שנמשיך לחיות באופן כללי כמו קודם, כאילו הכסף איננו, אבל בכל זאת נדע שיש לנו לעתיד או למקרה חירום כסף בצד, וגם כמובן שנשקיע בצורה כזאת שהוא יעלה את הערך או ריבית או משהו כזה. מה דעת המומחים פה?

תוכניות

קיבלתם סכום כסף גדול, תכננו עליו בצורה מפורטת מה הייתם רוצים לעשות איתו לקנות/ להחליף דירה, אולי מכונית, אולי שיפוץ מטבח, אולי לשמור לפנסייה או לחגוג ארוע בר מצווה או חתונה לילד . וכמובן מתי לעשות זאת?. וכמובן לקיים (להשקיע את הכסף בתכנית סגורה עד לזמן המימוש). אינני מכיר אותך ולא את היקף הסכום אבל אל תתנהגי כאילו זכית בפיס (רובם חזרו לנק' ההתחלה וחלקם אף מתחת לזה). זה הזמן (לפני שיגמר הכסף) לתכנן את חייכם.

dify

New member
אני לא מומחית

אבל אני יודעת מה אני הייתי עושה. קודם כל עוצרת את הזרם! 1. הולכת לבנק וסוגרת את הכסף לחודש בפק"מ. ולו כדי שלא אוכל להוציא כלום לפני שאני יושבת לחשוב מה אני עושה. 2. תלוי בסכום שקיבלתם... אפשרויות: להכניס לפק"מ שממנו יש הוצאה חודשית של סכום קבוע (כמו משכורת נוספת), למיטב ידיעתי יש תוכנית כזו. אפשרות אחרת- לגשת ליועץ השקעות, להחליט איתו על מדיניות מסוימת של השקעות (פק"מ/בורסה וכד') קחו בחשבון שלא כל מה שאומר הפקיד בבנק הוא תורה מסיני, אני לא הייתי ממהרת להשקיע את כל הכסף במניות... (אם כי לרוב היועץ ינסה לבנות איתכם משהו שמתאים לאופי שלכם) אפשרות אחרת, כמו שציינתם, זה באמת לקנות נכס. עכשיו השאלה היא כמה כסף יש לכם, האם לקחתם בחשבון הוצאות נלוות (עו"ד, מתווך, מס דירה שניה וכו') היתרון בנכס זה שהוא מניב הכנסה קבועה כל חודש ואינכם יכולים "לבזבז" אותו בבת אחת. מצד שני הוא דורש התעסקות- אתם הופכים להיות בעלי בית, לדאוג להשכרה, לתיקונים וכו'. וזה בהנחה שאתם בכלל יכולים לקנות דירה ולהשכיר אותה במחיר משתלם. אתם צריכים לשבת לחשוב מה הכי כדאי לכם- אבל מה שבטוח, עד שתגיעו להחלטה, פשוט תפסיקו את ההוצאות. תחליטו שאתם משחררים כרגע סכום מסוים (נניח 5000 שח לחודש) וזהו. לא נוגעים בשאר ולא קונים על חשבון. אני מאמינה שבתוספת של 5000 שח לחודש, משפחה שלפני זה חיה בינוני מינוס יכולה לעשות המון, תתרגלו לחיות בתוספת הזו ולא יותר עד שתחליטו מה עושים. (אני לא יודעת כמה אנשים אתם ומה סכום הפיצויים, 5000 שח בעיני זה סכום גדול כתוספת לשתי הכנסות פעילות, יתכן שבהתאם למצבכם אפשר להגמיש את הסכום הזה מטה או מעלה)

משרדית

New member
דחוף יועץ השקעות

לבדוק מי לוקח ריבית הכי נמוכה, לבדוק גם בבנק שלכם כמה ריבית על עמלות לוקחים. בד"כ, אם אומרים להם כי בבית השקעות לוקחים עמלות נמוכות, גם הם מוכנים מייד להוריד את העמלות, העיקר שלא תוציאו את הכסף מהבנק. אפשר לחלק את הכסף לשניים. חלק להשקיע בצורה מושכלת בבית השקעות, וחלק להשאיר בבנק גם כן בתוכניות מתאימות שזה יכול להיות אג"ח או מניות, או כל דבר רק לא תוכניות חיסכון טפשיות של הבנק. לבקש לדאוג כי כל חודש תקבלו מההפקדה, כ 2000 שח למשל, כאשר זה יוסיף לכם למשכורות כיום. בשום אופן לא להכנס למינוס. לעשות חלוקה מדוייקת של ההכנסות מול ההוצאות ולהקפיד. אם יגמר הכסף, חבל מירי

dify

New member
עדיף היה להגיב להודעה המקורית,

אחרת יתכן שהם יפספסו את עצתך

YULI9

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עם dify

חוץ מהחלק של להוציא כל חודש 5000 שח'. תסגרו הכל לפחות לחודש ואל תיגעו עד שתקבלו יעוץ ותחליטו מה לעשות עם הכסף. אחרת תוך זמן קצר תמצאו את עצמכם בלי כסף ורגילים לרמת חיים הרבה יותר גבוהה מעשיו.

goldy

New member
את בדרך הנכונה../images/Emo45.gif

"אולי לקנות דירה קטנטנה ולהשכיר?" __זה בדיוק הכיוון הנכון. הרוב ייעצו לך ליסגור חלק מהכסף - אני לא מאמין בזה אלא בלהשקיע אותו: חפשי "בית השקעות" ובררי לגבי העמלות הנמוכות ביותר. קני ספרי השקעות. חיסכי באופן קבוע 10% מהמשכורת מייד כשהיא ניכנסת, לפני חיובי כרטיס האשראי. שתפי בכך את כל בני המישפחה.

ReRemix

New member
dify נתנה את העצה הטובה ביותר לדעתי

* לסגור את הכסף חודש או יותר קחי את הסכום שיש בידייך, 70% תסגרי ל-3 חודשים, 20%+ לחודש ואת השאר תשאירי לשיפור המחייה המיידי (תיקונים שהיה צריך לעשות וגם מעט פינוקים, מותר לכם). זה מה שהרבה אנשים שזוכים בלוטו\טוטו וכד' עושים עם סכומי הכסף - סוגרים ל-3 חודשים. לחשוב, להבין, לעכל, ולא לפעול בפזיזות והתלהבות. וכמובן להתייעץ עם אדם מקצועי בתחום הפיננסים איך ניתן למנף את הכסף הזה לרווחים עתידיים. (נדל"ן, מק"מ, מניות וכו') בהצלחה ובזהירות. ואם יש בעיות...תמיד אמרתי שאני מוכן לשמש בית חם למזומן :)

למעלה