שאלה בקשר לפיתוח שמיעה

עינבעע

New member
שאלה בקשר לפיתוח שמיעה

אני זמרת, ולומדת במגמת מוסיקה בתיכון במרכז הארץ. אחר הצהריים אני לומדת פיתוח קול, תאוריית המוסיקה וגיטרה, ועד לא מזמן הייתי בלהקה של לרוב 3 קולות (סופרן, מצו ואלט) - 4 שעות בשבוע אך פרשתי ממנה, רציתי לדעת אם זה שפרשתי מהלהקה יכול לדרדר את השמיעה המוסיקלית שלי, ואם אני צריכה לשבת אם כך יותר זמן על האורגן ולפתח את השמיעה? (בנוסף למה שאני עושה בד"כ?)

SHEX

New member
שמיעה זה לא משהו שאפשר לשים בתבנית../images/Emo95.gif

יש אנשים שלא משתתפים בשום מסגרת ויש להם שמיעה מצוינת, ויש אנשים שמשתתפים בהמון מסגרות, והשמיעה שלהם עדיין לא משהו.. בסופו של דבר זה משתנה מאדם לאדם. אבל מה שאני כן יכול להגיד לך, שנוגע לכל אחד, זה ששמיעה זה משהו דינמי. אם לא תשמרי את זה זה כן יכול להדרדר, כל עוד את עדיין במגמה, ולומדת אחה"צ כל מיני דברים, אני מאמין שהשמיעה שלך תשאר באותה הרמה, וכנראה גם תשתפר, כי ככה זה כשמשתמשים בשמיעה. אבל זה שפרשת ממסגרת אחת לאו דווקא אומר שכדי לפצות על זה את צריכה לשבת כל היום על האורגן ולעשות תרגילי שמיעה.. בהצלחה בכל מקרה!

GustavM

New member
תרגילה שמיעה בהחלט מועילים

את לא חייבת לעשות אותם אם פרשת מהמסגרת, אבל גם אם לא היית פורשת - תרגילים שונים לפיתוח השמיעה רק היו מועילים. כדאי לתרגל בעיקר שמיעה של אקורדים שונים (מתחילים ממשולשים והיפוכיהם, אז עוברים לספטאקורדים והיפוכיהם, קלסטרים, אקורדים קוורטיאליים, נונאקורדים והיפוכיהם, וכו'), מהלכים הרמוניים (בהתחלה בלי מודולציות,אז עם מודולציות דרך אקורד משותף, ואז מודולציות מתוחכמות יותר...), והכי חשוב - הכתבות מיצירות... נגיד לשמוע שיר של בראהמס או שומאן ולכתוב את המלודיה של הזמרת... הכי טוב זה כמובן הכתבות מכוראלים של באך - לרשום כמה שאפשר מתוך הכוראל... הרמוניה, בהתחלה את שני הקולות החיצוניים (סופרן ובאס), ואז להוסיף גם את האלט והטנור... בהצלחה :)

פיתוח שמיעה

אענה לך בסיפור חביב, לץ אחד הגיע לרב, שפרפר מוסתר באגרוף כף ידו, הוא פנה לרב ושאל: האם הפרפר שבידי, חי או מת ? שאלתו לא היתה תמימה כל-כך שכן אם היה משיב הרבי שהפרפר מת היה הבחור פותח את ידו בעדינות ומשחרר את הפרפר לחופשי ואם יענה הרבי, חי הפרפר, תיכננן הבחור למחוץ את הפרפר למוות. אבל הרב לא נפל למלכודת והשיב: זה בידים שלך!!! לשאלתך, "... אם זה שפרשתי מהלהקה יכול לדרדר את השמיעה המוסיקלית שלי ?..". אני משיב, כמו בסיפור, זה בידיים שלך! אם תקדישי יותר זמן, שמיעתך תלך מחייל אל חייל ואת תישתפרי, המשיכי ללמוד כל הזמן, אל תרפי, תמיד יהיה לך מה להוסיף על-מה שאת יודעת בהצלחה דודי בר יוסף מתופפי המדבר http://www.drum.co.il/todot.php?id=4 |

למעלה