שאלה בקשר לפלאפון

אלעריש

New member
שאלה בקשר לפלאפון

בס"ד שלום חברים :) איזה מכשיר פלאפון יש לכם, שהמקשים שלו סבירים ונוחים, מוכרים אותו היום בשוק והוא לא עולה באיזור ה 1500 שקל??! יש דבר כזה??? [כן, זה לאדם עיוור.. וממש לא מעניין אותה מצלמה וכל מיני שקיטעס כאלה...
] היה לה את ה 3100 אבל הוא התקלקל ובלתי ניתן לתיקון... נשמח לקבל המלצות!! תודה

evilihi

New member
3100 התקלקל? ../images/Emo12.gif

המכשיר הזה הוא בלתי ניתן לקלקול אצלי
מה לא עשיתי לא - השלכתי אותו על הקיר, רצפה, התעללויות חוזרות ונשנות וכלום. ההכי גרוע שהיה לו - הוא הראה הכל בתצוגת מראה - הפוך! כיבוי והדלקה החזירו אותו למצב רגיל
למה לא לקנות 3100 חדש? הם זולים מאוד היום...

amitk80

New member
מה עם נוקיה

אהלן, קוראים לי עמית ואני בן 24.5 סטודנט שנה שניה לסטטיסטיקה ומערכות מידע באוניברסיטת חיפה. אני סבלתי מקטרקט שהתפתחה היום לגלואוקומה. לשאלתך, יש מכשיר נוקיה שהוא נפתח עם פומית (לא ה slider). המקשים נראים לי יחסית נוחים. ביררת מה המחיר שלו? שבת שלום, עמית

האם ניתן להשתמש בהם בישראל?

נדמה לי שהראשון - owasys לא ניתן לרכישה כאן. האם אני צודק?

שניהם לא משווקים בארץ

אבל שניהם אם קונים אותם בחו"ל אפשר לחבר אותם גם לקו בארץ

אלעריש

New member
לא רק שהוא התקלקל...

הוא גם בלתי ניתן לתיקון
[האישה שהחזירה לי את הפלאפון אחרי התיקון אמרה לי מהר כזה "הוא לא ניתן לתיקון" אז שאלתי אותה "מה?" כי לא שמעתי טוב.. ואז היא חוזרת לאט לאט כזה "הוא לא ניתן לתיקון כלומר אי אפשר לתקן אותו.." אמרתי לה "תגידי, מה אני נראית לך, מפגרת?!" איזה חוצפנית.. עשתה אותי פוסטמה
איפה יש 3100 חדש?!?? תגיד לי אני רצה... ולאדון הנחמד [מצטערת, אני לא יודעת שמות...] שהמליץ על הנוקיה בלי המסך או המדבר, זה ניתן להשגה בישראל?? תודה על התשובות

שני המכשירים לא משווקים בארץ

לגבי הללא מסך הוא יקר בלי פרופורציות הנוקיה זה פשוט דגם cover של דגם שנמכר בארץ אבל עם תוכנת דיבור. אבל לגבי 3100 או דומה לו, קודם כל לא מצאתי לך 3100 חדש, משומשים אין בעיה למצוא, אבל אם לא משנה לך דגם העיקר שיעשה את העבודה אז יש דומים או באיזור של ה3100, טובים יותר או פחות. תגידי תקציב ומה את רוצה מהטלפון חוץ מדיבורים פרופר ואני אמצא לך טלפון אמין.

בנתיים מצאתי כמה שאולי יתאימו לך:

1. 3120 (מחליף של 3100? ) ב488 ש"ח 2. 3510 נחשב אמין (יש לילדה שלי ואי אפשר להרוס אותו
) 299ש"ח יש עוד כמה וכמה, אבל תלוי בך.

אני לא יודע אם זה איפשרי

לא מכיר כאלו בארץ, אבל חשבתי על מה שהיה לה קודם וחיפשתי בסיגנון. האם ב3100 היה דיבור או משהו שהקל עליה את השימוש בו שאין למכשירים אחרים? לגבי דיבור בלי לחפש מכשירים בחו"ל אולי מכשיר מבוסס סמביאן יכול לעבוד ככה עם תוכנה מתאימה.

אוקיי עוד מכשיר שיכול להתאים E65 של נוקיה

מכשיר מצויין, הוא אמנם דור שלישי, אבל הוא לא נועד למשל לשיחות ווידאו. למרות שיש לו מצלמה שאפשר לצלם בעזרתה, הוא גם יכול לשמש כנגן מוזיקה אם רוצים. מסתבר שיש עיוורת אחת שהשכן שלה הוא זה שסיפר לי על האופציה הזו בטלפון שהוא מדבר, יש שם בתקיית "כלים "בתוך "סיוע קולי" זה קורא את כל מה שאתה נמצא מעליו (לא בתפריט הראשי) כמו "שיחות אחרונות" או "אנשי קשר" שהוא אומר את האנשי קשר ומודיע ע"י מתי סיימת לקרוא את האנשי הקשר וגם חייגן שאומר מה אתה לוחץ וגם הוא אומר את השעה.

evilihi

New member
נדמה לי שבN73 שלי גם יש אופציה כזו

אבל לא ממליצה בכלל על הטלפון הזה כי מרוב שהוא דפוק, מרובה תקלות ובכלל עושה מה שבא לא - סלקום הפסיקו לשווק אותו
E65 תחליף טוב אבל אין אופציה לשיחות וידאו נורמליות (הממ לא בטוח שעיוורים וכבדי ראיה צריכים את זה, בלי לפגוע). בקשר ל3100 - מה עם חנויות פרטיות (לא סלקום אורנג וכאלה)....בטוח יש אותו. אפשר גם תמיד לפנות לסלקום/אורנג, להציג בפניהם את הבעיה (שמדובר בעיוור/כבד ראיה), אולי הם יכולים לעזור.

יהיה טוב אם תוכל לבדוק אצלך בטלפון

ולדווח לנו, זה מוזר לי שאצלי בN95 מכשיר מתקדם בהרבה אין את האופציה
לגבי סלקום/אורנג' אז אפשר וגם אפשר לגשת לחנות פרטית ולראות אם יש מכשירים כאלו בתצוגה שאפשר לבדוק בתפריט אופציות כאלו. כנראה סמביאן, ושימו לב שבקישור שאריק נתן מדברים על תוכנה למכשירי סמביאן בלבד.

זה בסינית?...

אלי אפשר הסבר לטמבל כמוני - מה זה סמביאן? (אתה יודע כמה זמן לקח לי עד שכתבתי את המסרון הראשון? אם זה היה תלוי בי, עדיין הייתי משתמש במכשיר מדגם אלפא...)

מערכת הפעלה פתוחה לטלפונים סלולרים

בעיקרון נוקיה מובילה בתחום הזה, ז"א רוב המכשירים שיש סמביאן זה נוקיה, אבל גם יש חברות כמו סוני אריקסון שיש גירסה מסויימת של סמביאן, התוכנה היא בעצם נותנת לך גמישות כמעט כמו מחשב כף יד או למעשה בדיוק כמו מחשב כף יד, אבל משום שזה טלפון אז הבסיס הוא שזה טלפון פלוס תוספות, אפשר לעשות עם הטלפון כמעט כל מה שאתה רוצה במחשב בבית, רק שכמובן יש מקלדת מוגבלת ומסך קטן, בנוסף לנגן מוזיקה ווידיאו יש גם תוכנות שיודעות לקרוא מסמכי אופיס, גלישה באינטרנט, תוכנת שלט, ועוד מלא דברים. בגלל האפשרות להתקין כמעט כל דבר גם לעיוורים יש פיתרונות מבוססים סמביאן, זה עיקר הרעיון של סמביאן.

עוד עצה קטנה:

כבר הפורום מתחיל להשתלם. מצאתי קישור, ברשימת הקישורים של הפורום (שאני עצמי העליתי, איזה טמבל) לאתר של חברה המשווקת תכנה המאפשרת לעיוורים וכבדי ראיה להשתמש בטלפונים סלולריים. יש שם רשימה של כל המכשירים המתאימים...

השאלה כמה עולה התוכנה

לצערנו, גיליתי שבארץ משום מה אפשר לרכוב על צרותיהם של העיוורים במכירת מוצרים יקרים ללא פרופורציה, האם כשבנאדם קונה טלפון במחיר כלשהו זול/יקר והוא צריך לשלם עוד כמה אלפים בשביל התוכנה או שהיא עולה במחיר הגיוני? אם הראשון אז עדיף כבר לקחת מכשיר כמו E65 ולהנות ממנו אם לא אז אפשר לקחת מכשיר זול ואז הקניה משתלמת בקנית התוכנה שסה"כ יהיה מחיר נוח.

למעלה