שאלה בקשר לפסיכומטרי

johngalt2

New member
שאלה בקשר לפסיכומטרי

מכיוון שיש כאן לא מעט מומחים לפסיכומטרי, ורוב האנשים פה נמצאים פחות או יותר באותה רמה איתי, יש לי שאלה: האם ניתן לתת יותר מדקה לבעיות כמותיות? מפני שאני מתרגל עכשיו מהספרים של יואל גבע ואני לא כ"כ מסתדר עם לעשות את היותר קשות בדקה... ומכיוון שישנן לא מעט שאלות באלגברה שאפשר לפתור בכמה שניות, נראה לי שפה אפשר לתת קצת יותר חופש. מה אתם חושבים?

כן, יש שאלות שדורשות יותר מדקה

זה ברור. רק צריך לשים לב לא להיתקע על שאלה יותר מדי זמן בלי שום כיוון לפתרון, זה הקטע הבעייתי. אם בדקה וקצת אתה פותר שאלה קשה מהתחלה ועד הסוף, ושאלות אחרות, קלות יותר, אתה פותר נכון בפחות מדקה, אז זה בסדר גמור.

johngalt2

New member
אם אנחנו כבר בעניין

התחלתי לעשות עכשיו את הבעיות מעורב של יואל גבע. בפרק הראשון הכל היה אחלה, פתרתי נכון 10 מ- 10 באיזה 7 דק'. בפרק השני היו לי 2 שגיאות מ- 10, שזה כבר יותר מדי בשבילי, ובשלישי היו לי 5 שגיאות מ- 10! שתי שאלות בכלל לא הספקתי לפתור... לזכותי יאמר, שפתרתי את זה בסלון כשכל המשפחה שלי ישבה איתי ודיברה, והכלב נבח, ואמא שלי התחילה לשאול אותי באמצע כל מיני שאלות. אבל עדיין... זה מוגזם. וזה מביא אותי לשאלה: כאשר תרגלתם מהספרים לפי נושא, כמה שגיאות, באחוזים, היו לכם פחות או יותר? אני שואל את זה כדי לדעת אם אני נורמלי... לי יש בממוצע משהו כמו 10%, תחת לחץ זמן.

kontsy

New member
בעיות לוקחות יותר זמן

לא לדאוג! זה השאלות שלוקחות יותר מדקה (אלה אם כן זה בעיה ממש קלה) לפי דעתי בשלב הזה את עוד לא צריכה להילחץ יותר מידי מעניין הזמן. קודם כל תגיעי למצב שאת פותרת 10/10 בלי הגבלת זמן ורק אז תתחילי לפתור שאלות מכל הסוגים (בעיות ואלגברה, משהו מאוזן) עם שעון. אם את בכל זאת מתעקשת על שעון (פסיכולוגית) אז תראי כמה זמן לוקח לך לפתור 10 שאלות של אלגברה ותראי שאין מה לדאוג כי יש לך זמן פנוי לבעיות בהצלחה!

johngalt2

New member
תודה רבה... ../images/Emo13.gif

וד"א, אני בן (חשבתי שכשבחרתי לי שם גברי כמו John Galt לא יתבלבלו כ"כ מהר...)

kontsy

New member
הרעיון הוא לפתור פרק ב25 דקות

לא שאלה בדקה. אז זה בסדר :) את יכולה בהתחלה לעשות 10 ב10 (נראה לי שגם ככה מסודרים הספרים של יואל, כל פעם מספר השאלות עולה קצת)

הכל מתאזן בסוף...

תבדוק איך זה משפיע עליך בפרקים שלמים. אם אתה מאזן את הזמנים - סבבה. אם אתה לא מצליח - אז הייתי בודקת על מה אזל הזמן. יכול להיות שנתפסת לשאלות מסוימות, יכול להיות שיש נושא בעייתי...

למעלה