שאלה בקשר לפרוגסטרון בזמן תמיכה

ציטה 9

New member
שאלה בקשר לפרוגסטרון בזמן תמיכה

שבת שלום.
חברה חדשה בפורום אבל קוראת בו כבר שנתיים. תודה על הכול, עד כה.
אני אחרי ארבע הפלות (בשבועות ראשונים ובשלושה מהם היה עובר) והריון כימי אחד. בת 41, הריונות ספונטניים ויש לי השימוטו. בשנה האחרונה נכנסתי להריון ארבע פעמים.
ברגעים אלה אני עדיין לא יודעת מה יעלה בגורל ההריון הנוכחי, צריך לחכות לאולטרסאונד, אחרי שביום שלישי היה דימום קטן ובאיכילוב נראו רק שק וחלמון בסוף שבוע שישי. ללא קוטב.
העלייה של הבטא לא מזהירה במיוחד, אבל יש עלייה מ-5778 בשלישי שעבר ל-37766 אתמול (חמישי).

אני מקבלת מפרופסור מזעקי-טובי תמיכה של פרוגסטרון ריטארד, פרגניל, אנדומטרין, פרדניזון ודופאסטון.
השאלה שלי היא בקשר לתוצאות בדיקת פרוגסטרון: זו הפעם הראשונה שבודקים לי, בעיקר כי רופא המשפחה הגדיל ראש. ביום שלישי שעבר התוצאה הייתה 154 ויומיים אחר כך התחלתי עם התמיכה. אתמול הערך של הפרוגסטרון עמד על 106. זה ממש מוזר לי שדווקא עם תמיכה יש ירידה. אולי זו אינדיקציה לכישלון נוסף?
תודה רבה

משתתפת בצערך על האובדנים המרובים

לא ממש יודעת לענות לגבי הפרוגסטרון.
מצד אחד את מקבלת תמיכה מטורפת ולמרות זאת יש ירידה, מצד שני בפורום פוריות יש טענה שגם אם יש ירידה אבל הפרוגסטרון נשמר מעל ערך מסויים - זה תקין (לדעתי הן מדברות על מינימום 50).

ובכל זאת רוצה לוודא איתך:
1. האם 2 בדיקות הפרוגסטרון בוצעו ע"י אותה מעבדה (ולא למשל אחת במרפאה והשניה בביה"ח).
2. אם לא באותה מעבדה - האם יחידות המידה זהות?

אשמח אם תוכלי לעדכן אותנו אחרי שתבצעי בדיקות נוספות.

פרופ' מזעקי הוא
שומר

קודם כל שתדעי שאת ממש בידיים טובות.
הוא גם מאד זמין ומאד נעים ואני מרשה לעצמי לשאול אותו כל שאלה שיש לי ותמיד הוא עונה לי עם המון סבלנות ובנעימות.
הייתי מפנה אליו את השאלה שלך לגבי הפרוגסטרון - אבל זכור לי משהו במעומעם שהוא הסביר לי פעם:
החשוב הוא שערכי הפרוגסטרון יהיו תמיד מעל 50. מעבר לערך כלשהו (שאיני זוכרת) אין תועלת בערכים גבוהים יותר. כל אישה מגיבה אחרת לסוגי פרוגסטרון שונים ולמרות שההבדלים בין התכשירים מזעריים, ככל הנראה הספיגה שלהן בגוף כל אישה היא שונה.
כך לדוגמא אצלי האנדומטרין לא נספג כ"כ טוב ועדיין היו דימומים גם כשהייתי במינון מקסימלי וכשהועברתי לטיפול באוטרוגסטן במקום, הספיק לי מינון נמוך יותר כדי להשיג ספיגה טובה יותר ובעיקר כדי שהדימומים יפסיקו.
את באמת מקבלת מערך שלם ומאד גבוה של תמיכה הורמונלית שתואם לרוב התייחסות להריונות שהושגו בIVF ושם למיטב ידיעתי, נהוג להמשיך תמיכה עד שבוע מתקדם מעט יותר כמו 12, או לפי שיקול דעת הרופא המטפל.

שיהיה המון המון בהצלחה.
אמשיך לעקוב גם ואחזיק לך אצבעות לבשורות טובות

ציטה 9

New member
תודה רבה רבה על ההסבר וגם על האצבעות :)

מחזיקה לכולן פה. באמת ומכל הלב.
&nbsp

למעלה