פרוטקציה - בצה"ל?!
טוב קודם כל תרשה לי לנפץ המון מיתוסים להמון אנשים שחושבים שהצבא זה כמו להשיג כרטיסים לדיסקוטק במחיר זול דרך חבר של חבר של דוד של אח של אבא שלך תרשה לי לענות על השאלה שלך במספר סיטואציות אני מכיר בחור שנקרא לו ג´ התגייס במחזור 2001 היה מיועד ללכת לגבעתי על פי יום הגיוס שלו, לאבא שלו היה חבר אל"מ -אלוף משנה (שלושה פלאפלים) שניסה לסדר לבן שלו קומבינה להיות במודיעין, היום הוא עדיין בגבעתי בחור שנקרא לו א´ אבא שלו גם כן מקושר פה ושם עם אנשים עמוסי פלאפלים על הכתפיים, רצה לשרת בקריה, היום הוא תותחן. בחור שנקרא לו ע (ערן - זה אני) חלם פעם להיות בנ"מ דוד שלי הוא קצין כוח אדם הראשי של הנ"מ ונחשו מה...הוא לא הצליח למשוך אותי לנ"מ והלכתי לחי"ר מ"כ כמו גדול, אחר כך זה התגלגל מפה לשם והיום אני משרת בחיל האויר ותאמינו לי שלא דרך קומבינות (נ.ב היום אני מודה לאלוהים שלא הגעתי לנ"מ) בחור מסויים ששמו ע (לא אני) אבא שלו תא"ל במיל. ניסה לסדר לבן שלו תפקיד בממר"ם, היום הוא שריונר, לא פחות ולא יותר. אני חושב שזה מספיק. לפני הגיוס, פרוטקציה לא עובדת, חבל על הזמן והציפיות שלכם ואני מאוד מצטער עם ניפצתי למישהו אשליות אבל זאת המציאות וכדאי שתדעו את זה, שלא תמצאו את עצמכם מופתעים כי מניסיון, הקציני מיון בבקו"ם לא מכירים את אלוהים. אם מישהו רוצה להיות קרבי ויש לו פרופיל רפואי גבוהה 82/97 קב"א זה לא מה שימנע ממנו להיות קרבי, תבקשו קרבי, תראו מורעלות וסביר להניח שתקבלו את זה. איפה פרוטקציות כן עובדות? בבסיסי קבע, אם תהיו משובצים לבסיס קבוע, ואז תכירו מישהו שמכיר מישהו מתוך הבסיס, זה חלון טוב לפרוטקציות. לפני כן, הכל ייקבע על פי מה שאתם תעשו בעצמכם. בהצלחה