שאלה בקשר לפרופיל הורמונלי

נשואה 28

New member
שאלה בקשר לפרופיל הורמונלי ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אז ככה- כמו שהצגתי את בעייתי בעבר, אני אחזור בקצרה. אני הפסקתי גלולות לאחר כמה שנים, באוגוסט האחרון, קיבלתי אחרי כחודש ווסת, אח"כ אחרי חודש וחצי, ושני המחזורים האחרונים קבלתי בהפרש של חודשיים. אני צריכה לציין שמחזור קודם, לאחר שלא קבלתי כחודשיים, הרופא נתן לי ארגסט והוא הופיע, והיה כמו קודמו 7 ימים שלמים
. אז אחרי שני מחזורים של 7 ימים, החודש הגיע ווסת, אומנם אחרי חודשיים ו-10 ימים, אבל אורכה היה רק 3 ימים
. אני מניחה ש-3 ימי ווסת זה נורמלי. והשאלות שלי, למעין פונג, או מי שמתמצאת, האם יכול להיות שהווסת חזרה להיות רק 3 ימים, האם זה מעיד על תחילתו של סידור הביוץ ? ודבר שני, מהו הפרופיל ההורמונלי המדובר? האם זו אותה בדיקת דם שנלקחת ביום השלישי לווסת? במידה וכן, מה יכולים לגלות שם ? אילו ממצאים ותשובות ניתנים בבדיקה הזו ? ביום ראשון הקרוב יש לי תור לרופא נשים שייתן לי את התוצאות הבדיקות... האם יש שאלות ספציפיות שאני צריכה לשאול את הרופא? משהו מהניסיון שלכן, בנות? והאם הוא ממליץ, שוב במידה וישנה בעיה, לקחת איקקלומין...האם לקחת ??? מצטערת על כל הקושיות, והרי אנחנו עדיין רק בפורים
, אבל אם אותכן לא אשאל, את מי כן אשאל ?
תודה ענקית מראש, וסליחה על האורך,

נשואה 28

New member
מק../images/Emo78.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

זה ממש חשוב...
תודה,

הכול יכול להיות...

למיטב ידיעתי, אורכה של הוסת לא קשור לשאלה האם הביוץ סדיר או לא. הפרופיל ההורמונלי נעשה בבדיקת דם ביום השלישי לווסת, ונבדקים שם מספר פרמטרים כמו רמת LH ורמת FSH. ניתן לגלות שם אם את פוליציסטית. אחת הסימפטומים לפוליציסטיות היא מחזור שאורך זמן רב. במחזור כזה, הוסת מגיעה לא בגלל שהיה ביוץ שלא הפך להריון, אלא משום שרירית הרחם "מזדקנת" ונושרת. אם את באמת פוליציסטית, בהחלט איקקלומין יכול לסייע. חשוב מאוד לדרוש מהרופא לא לקחת את הכדור ללא מעקב
לדרוש לבצע מעקב זקיקים ומעקב בדיקת דם כדי לוודא שאת אכן מבייצת. יש הרבה מאוד מידע לגבי פוליציזם בפורום פוריות, והרבה מאוד דוגמאות לפוליציסטיות שהן היום אמהות מאושרות בפורום הורים לאחר טיפולים
בהצלחה,

m i c h a l y

New member
בתור אחת ששואלת ביומיים האחרונים

אותן שאלות אני יכולה להגיד לך שעד כמה שהבנתי הפרופיל ההורמונלי הוא בדיקות דם המתבצעות בימים מסוימים של המחזור ומעידות על רמת ההורמונים המצויה בגופך בכל שלב ושלב. בעיקרון, המחזור מתחלק לשני חלקים מבחינה הורמונלית - זה שלפני הביוץ וזה שאחריו. כל חלק אמור להיות מאופין בהורמונים אחרים. בעיקרון אני מתחילה עם איקקלומין (בהמלצת הרופא וביוזמתו), יש לי עוד כמה ימים עד שאני אצטרך ממש לקחת אז אני עדיין חושבת על זה....

מעיןבר

New member
מיכלי

דבר ראשון אני מפנה אותך שוב לתגובה של מרב של ערן כי אני חושבת שהרופא שלך "טס" לכיוון הטיפולי מבלי לעשות שום אבחון... מותר לשאול בת כמה את? אולי הוא לחוץ כי יש אלמנט של גיל? אני יודעת שבסופו של דבר הטיפולים הם אותם טיפולים אבל לדעתי חשוב מאוד לעשות קודם אבחון ולקבל החלטה אמיתית שאכן יש בעיה לפני שמלעיטים את הגוף בכימיקלים. אני לא לקחתי כלום לפני שהיתה תוצאה של פרופיל הורמונלי (שהיתה תקינה, דרך אגב, אבל היו אחרי כמה וכמה חודשים עם שלב לוטאלי קצר כפי שהעידו הגרפים שלי) והפסקתי לקחת ברגע שגילינו בעיית זרע.

m i c h a l y

New member
מעין אני כ"כ מעריכה

את הידע שלך והכוונות הנפלאות שלך. באמת תודה מכל הלב.... דווקא כאחת שאוהבת לדעת מה קורה אצלה בדיוק בימים האחרונים אני מרגישה אבודה בכיוון הזה, ולא נראה לי שהודיתי לך מספיק על התרומה הרבה שלך לשיפור מצבי... בכל אופן, היתה לי היום שיחה מאוד ארוכה עם הרופא שלי. מסתבר שבמעקבים אחרי בלוטת התריס שלי (בעייה משפחתית) הוא ערך גם מעקב הורמונלי בחודש האחרון. לפני חודש הוא הסביר לי שהוא מבקש יחד עם תיפקודי הבלוטה לבדוק גם (כל מיני שמות) הקשורים להריון, וכאחת שמנסה להיכנס להריון כמובן שהסכמתי... אז מסתבר שיש לי דפים עם כל מיני תוצאות (אותן הוא ראה כבר לפני חודש). כבר אז, וגם היום הוא אומר שאין מסקנה חד משמעית מהנתונים, וגם החודש נמשיך עם הבדיקות. לצערי, גם לגבי האיקקלומין הוא לא מתעקש (אולי זה היה עוזר לי) וטוען שבכל הרצינות הוא מאמין שכך או כך אני אכנס להריון, זה רק שאלה של זמן (וכמובן שאני אפסיק להיות לחוצה...) אני עדיין לא בטוחה בכלל שאני אקח את האיקקלומין, אבל תקני אותי אם אני טועה - פרט לרירית הרחם שעלולה להיות דקה מכרגיל (ומעקב אמור לאתר זאת) אין סיכון ממשי אחר, לא? אני לא יודעת, אני לא מאלה שיודעות לקחת החלטה ולא להסתכל לאחור. ההתלבטות אם לקחת או לא פשוט לא יוצאת לי מהראש.... בכל אופן, קבלי את תודתי העמוקה על התייחסותך הרצינית, המלמדת והמעודדת
וסליחה על האורך.. מיכל.

למעלה