שאלה בקשר לפרופיל

Fightingirl

New member
שאלה בקשר לפרופיל

אז ככה: לא נתנו לי להצטרף למסלול לוחמה בגלל שיש לי פרופיל 64 ושלחתי עירעור כי היה נראה לי שהורידו לי יותר מדי ביחס למצב הרפואי שלי ועכשיו זה ימנע ממני לשרת בקרבי, לאחר מכן נשלח לי מהצבא מכתב ובו היה כתוב כי עליי לשלוח מסמכים רפואיים עדכניים אז עשיתי בדיקות נוספות והתברר לי שלא רק שאין ממש שיפור אלא חלה החמרה של המצב, עכשיו ברוך ה` ההחמרה פסקה לאחר טיפול תרופתי אך לצערי הבעיה הרפואית ההתחלתית לא נפתרה :-( אז הלכתי למיונים מסלול ייעודי לקצונה והתבשר לי שעברתי אותם :) אבל אני עדיין רוצה לדעת, אם יחול שיפור במצב הרפואי במהלך השירות האם ניתן להעלות את הפרופיל ולשרת בתפקיד קרבי?

baudrate

New member
הפרופיל ניתן לפי מצב רפואי

אז זה משתנה הפרופיל יכול העלות או לרדת. כמובן שגם אם הפרופיל עולה זה לא מבטיח שיבוץ במסלול ובתפקיד הרצוי.

Fightingirl

New member
שאלה נוספת

מה עוד יכול להשפיע על קבלתי לתפקיד קרבי מלבד הפרופיל כי נאמר לי מהצבא שיש לי נתונים טובים שהיו מאפשרים לי להתקבל לקורס טייס אם הפרופיל שלי לא היה נמוך

sayar3

New member
הדרך לקורס טיס לא קצרה כלל וכלל

וזאת מטעמים מובנים. ראשית יש סדרה של מבדקים רפואיים ופסיכוטכניים ואף פסיכולוגיים. ירפ"א א' ירפ"א ב' וראיון פסיכולוג. לאחר מכן מגיעים לגיבוש בן 6 ימים שגם הוא לא קל כלל וכלל- לבסוף יש ירפ"א ג' וראיו פסיכולוג נוסף אם עברת את כל זה את מתחילה טירונות בת חדשיים וחצי ולאחריה השלב המכין בן 7 שבועות שרק לאחריו ייקבע מי בעל יכולת טיסה ומי לא. אני ממליץ לך בחום לנסות אם אכן נתונייך מתאימים.לא מוותרים על הזדמנות כזו של להיות המובחרת שבמובחרים. בהצלחה!

Fightingirl

New member
אני יודעת

שהדרך לקורס טייס לא קלה ואני גם יודעת שאילו היו מעלים לי את הפרופיל לא היו מעלים אותו מ- 64 ל- 97 בגלל שהנתונים הרפואיים שלי לא מאפשרים זאת בכל מקרה אני רוצה להתגייס כלוחמת קרק``ל ולשם כך למיטב ידיעתי (ותקנו אותי אם אני טועה) יש צורך בפרופיל קרבי של מינימום 72 אך אין צורך בפרופיל 97 על כן רציתי לדעת אם תהיה לי אפשרות לשרת בתפקיד קרבי אם במהלך השירות המצב הרפואי אני אצליח להעלות את הפרופיל לפחות ל- 72

sayar3

New member
עם הפרופיל שלך את יכולה ללכת ל

תותחנים,מדריכת שריון,נ"מ ויש עוד כמה מקצועות. אגב-טיס אפשר גם עם 82-בדוק!

Fightingirl

New member
ללא נושא

אם לא מתאפשר לי (כרגע לפחות) להיות במסלול לוחמה אני מעדיפה להיות במסלול ייעודי לקצונה (שגם הוא מסלול התנדבותי) מאשר להיות במסלול הדרכה. ובקשר לפרופיל הדרוש לקורס טייס: איפה בדקת את זה כי כשהתקשרתי למדור צוות אוויר ויחידת ההתנדבות נאמר לי בפירוש שדרוש פרופיל 97 כדי להתקבל.

sayar3

New member
בבקשה-במיוחד בשבילך-לקוח מוקפדיה:

המועמדים שעוברים את הבדיקות מוזמנים למבחנים פסיכוטכניים ופסיכולוגיים נוספים ביחידת המיון של חיל האוויר - בדיקת חלוקת קשב, מבחני אישיות, תפיסה מרחבית, ראיון עם פסיכולוג ומבחנים בסיסיים לבדיקת כושר טיסה. השלב הבא הוא בדיקות רפואיות ביחידת רפואה אווירית (ירפ"א) - בדיקת דגימות במעבדה, בדיקות ראייה ועיניים, בדיקות שמיעה, אק"ג, אף אוזן גרון ובדיקות נוספות. הפרופיל הרפואי המינימלי לקבלה לקורס הוא פרופיל 82. הסעיפים הרפואיים הפוסלים העיקריים (בלי קשר לגובה הפרופיל): מחלת אסטמה פעילה, מיגרנות (התקפי כאב ראש כרוניים), בעיות אורטופדיות קשות ובעיות שמיעה. שוב בהצלחה ולא לוותר-ללכת עד הסוף!

Fightingirl

New member
כמה דברים:

ויקיפדיה ידוע כמקור שלא תמיד כתובים בו דברים מדוייקים - כמו שאמרתי קודם אני התקשרתי למדור חיל האוויר ויחידת ההתנדבות ונאמר לי במפורש שדרוש פרופיל 97 כדי להתקבל לקורס טייס. מלבד זאת, אני ממש לא מוותרת - דבר ראשון אני ריאלית ואני יודעת שהנתונים הרפואיים שלי לא מאפשרים הצטרפות לקורס טייס (גם בגלל הבעיה הרפואית שעליה דיברתי בתחילה, גם בגלל שאין לי ראיה 6/6 וגם בגלל שיש לי פלטפוס חמור - אם אכן בעיות אורטופדיות מהוות בעיה כפי שכתוב בויקיפדיה) ודבר שני הבנתי מאז שהרצון האמיתי שלי הוא להיות לוחמת קרק``ל ואני מנסה להעלות את הפרופיל שלי לשם כך.

sayar3

New member
תשמעי-מה שתחליטי לעשות בחייך הצבאיים

הוא עניינך ועניינך בלבד ואני ממש ממש מאחל לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי. אבל-אני אומר לך חד משמעית שהטעו אותך ב"מדור חיל האוויר" אם זה מה שאמרו לך!!! פרופיל 82 כשיר לחלוטין וניתן להתחיל קורס טיס גם עם בעיות פלטפוס מסויימות. הנה ציטוט שחיפשתי בשבילך ישירות מאתר חיל האוויר: האם מי שסובל מפלטפוס יכול להתקבל לקורס-טיס? לבעיית הפלטפוס דרגות חומרה שונות, והפרופיל הרפואי נקבע בהתאם לכל מקרה. חייל עם בעיית פלטפוס קלה, שעומד במיגבלות הפרופיל הרפואי הנדרש לקורס-טיס (82 ומעלה), יוכל להתקבל לקורס רק לאחר שייבדק על-ידי אורטופד צבאי. חייל, הסובל מבעיית פלטפוס בדרגת חומרה גבוהה, ולכן הפרופיל הרפואי שלו נמוך מ-82, לא יוכל להתקבל לקורס. חזרה לתחילת העמוד אני "אתרגם " לך-אם הפרופיל שלך נקבע כנמוך בגלל הפלטפוס ותצליחי להעלות אותו ל82 למרות בעיית פלטפוס אזי הבעיה אינה פוסלת מלהיות טייס. אז תשובה יותר מדוייקת ואמיתית מזה לא תקבלי בשום מקום אחר.לקח לי שעה למצוא משהו שיכלול גם את הפלטפוס וגם את נושא הפרופיל 82.אני ממש מקווה שתפיקי את המיטב מהנושא-כי אם את חושבת שפלטפוס יגביל אותך כטייסת את כנראה לא ממש מבינה מה זה יעשה לך כלוחמת.אבל-רצונך הוא כבודך ואיפה שלא תבחרי להיות אני בטוח שזו תהיה הבחירה הנכונה ביותר למענך. דבר נוסף-גם סעיף ראייה לא פוסל מקורס טיס (זה נשמע כמעט כאילו אני משכנע אותך....)

Fightingirl

New member
כמו שאמרת - זה עינייני בלבד!

ואתה לא צריך לשכנע אותי או להישמע כאילו אתה מנסה לשכנע אותי. אני מעריכה את זה שבדקת את העיניין אך אתה לא צריך ל``תרגם`` לי - אני מבינה מה כתוב שם בדיוק כמוך! וכבר אמרתי בפירוש שמלבד בעיית הראיה והפלטוס יש לי בעיה רצינית יותר שבגללה קיבלתי פרופיל 64 והרצון שלי בכלל הוא להיות לוחמת ולא טייסת, בנוסף לכך אני מודעת לעובדה שזה יהיה קשה גם בגלל הפלטפוס אבל זה הרצון שלי ואני מוכנה לעבוד קשה כדי להוציא אותו לפועל.

את לא צריכה לכעוס על מנהל הפורום , הוא בא

לעזור לך , תאמיני לי . בכל מקרה שיהיה בהצלחה את נראית לי חדורת מוטיבציה והצבא אוהב אנשים שהם חדורי מוטיבציה כמוך , אני מאמין שבסופו של דבר תהיי לוחמת קרק"ל .

Fightingirl

New member
אני לא כועסת על המטרה אלא על הדרך.

העובדה שהוא רואה צורך ל``תרגם`` לי את מה שהוא כתב מאוד מעליבה ומכעיסה וזה ממש לא לעיניין מלבד זאת אני לא רואה לנכון לנסות לשכנע אותי או לכתוב דברים שמשתמע מהם כאילו הוא מנסה לשכנע אותי ללכת נגד הרצון שלי שלשמו שאלתי את השאלה מלכתחילה.

ובכל זאת , הוא בא לעזור לך

לא הייתה לו כוונה להעליב אותך תהיי בטוחה בזה . בכל מקרה שיהיה בהצלחה .

baudrate

New member
פרק הזמן שנותר לך לשרת

גם משפיע מן הסתם. למשל תפקיד שלוקח הכשרה של 4 חודשים כאשר נותרה לך יתרת שירות של שנה אחת יקשה עליך לקבל אותו משום שהכשרה לוקחת זמן וכך גם כניסת לתפקיד, ואין הגיון שתעברי הכשרה ארוכה כאשר אחר כך תוכלי לתרום מעט זמן בשירות.כמובן שזהו שיקול דעת של הצבא ואינני יכול לומר לך מה יהיה בעיניינך.

למעלה