שאלה בקשר לפרימייר

snapnet

New member
שאלה בקשר לפרימייר

התקנתי אותה רק היום אגב. איך עושים הוספת כותרות על הסרט? קראתי במדריך שלהם שצריך משו עם וידאו2 לקומפוסייטמשו אבל אני לא רואה בתצוגה המקדימה שהכותרת מתלבשת על קטע הוידאו. מישו יכול לעזור?

MaSTeRLou

New member
->

את הכתובית אתה יוצר כך: File>New>Title לאחר יצירת הכתובית ושמירתה, הבא אותה אל חלון הProject, ומשם גרור אותה ישר למסילת ערוץ Video2 שבTimeline. זאת כאשר את הוידאו עצמו אתה שם בVideo1. השקיפות של הכתובית אמורה לפעול אוטומטית, לאחר שאתה זורק את הכתובית למסילה הזו. אם בכל זאת אין שקיפות, לחץ על רצועת הclip של השקופית בTimeline מקש ימני, בחר Video Options>Transparency, ושם בחר בתפריט הגלילה Alpha Channel. בשביל לראות את הכתובית, בגרסאות הישנות מPremiere6.5 תצטרך לעבד את הסרט. זאת תעשה ע"י לחיצה על מקש Enter בTimeline.

snapnet

New member
תודה ועוד משו

יש אפשרות שהעברת הסרט למחשב תהיה יותר מהירה? כי אני לא רוצה לחכות 10 דקות על איזה 30 שניות של סרט... הא כן ויש לי פרימייר 6.5 עוד שאלה - למה אי אפשר לראות את הכותרת בתצוגה מקדימה?

MaSTeRLou

New member
10 דקות?

עניין ההקלטה צריך להיות בReal-Time, ולא משהו שדורש עיבוד (בהנחה שאתה לא מורה לו לדגום לקובץ דחוס). ייתכן והמחשב שלך לא חזק מספיק. לא כל מחשב מתאים לעריכת וידאו. במיוחד היום, כאשר הFirewire נכנס חזק, והק'בבצים שהוא דוגם מגיעים לגדלים רציניים. לכן, כדאי לבדוק מספר דברים לפני שמתחילים בעבודת העריכה: - מעבד המחשב-לא פחות מPentium 3 733MHZ - זיכרון פנימי-לא פחות מ256MB (כדאי מאד לעבור ל512MB, היום הזכרונות לא יקרים) - מקום פנוי לסרטי וידאו - היום לא הייתי עובד עם פחות מ40GB לוידאו בלבד. העדפה לדיסקים מהירים, כמו סדרת הJB של WesternDigital. גם דיסקים קשיחים לא יקרים היום (כונני DVD-RW עדיין מחוץ לעסק לדעתי)

snapnet

New member
אוקיי הנה הפירוט

Pentium 4 1.4 GHz זיכרון פנימי 128MB (עם תוכנות אחרות שהם לא פרימייר הוא עבד מצוין) מקום פנוי - 8 ג'יגה על C. דיסק מהיר. Firewire. מצלמת וידאו דיגיטלית שלצערי רק עם DVOUT ולא DVIN :(...

למעלה