שאלה בקשר לצבים

BleedingDeath

New member
שאלה בקשר לצבים

מצאתי צב בגינה!
איך אני יכולה לדעת אם הוא צב צבה?
תודה!

BleedingDeath

New member
ועוד שאלה

שמתי אותו בקופסא מרופדת בעיתונים, ושמתי לו חתיכות כרוב בפנים איך אני יכולה לתת לו מים? ומה עוד אני צריכה בשביל לטפל ביצור החמוד?

AntilopA2

New member
בבקשה לשחרר אותו חזרה...

הצב יהיה הרבה יותר מאושר בטבע וחוץ מזה לא חוקי לגדל צבים

Sweet Fantasy

New member
תשחררי אותו חזרה

לאיפה שמצאת אותו, לא חוקי לגדל צבים צריך היתר מיוחד, ואני כמעט בטוחה שלא תוכלי לספק את התנאים שהוא באמת צריך.

BleedingDeath

New member
הצב נמצא בחצר שלי, והכלב שלי לא יאהב אותו

אז עד שאני אמצא איפה לשחרר אותו רצוי שהוא יאכל וישתה לא? אז בבקשה אם אתם יכולים לספר לי איך לגרום לו לשתות

עד שתשחררי...

ולא צריך ממש רחוק פשוט באיזור פתוח, הרי הוא הגיע ברגל לגינה שלך... הצב לא צריך לשתות מספיקים לו הנוזלים שבמזון חסה או עשב טרי מהגינה יהיו מצוייים וכמו שכתבו כאן, צב הוא ערך טבע מוגן ואין זה חוקי לגדל אותו בבית, או בפינת חי ללא אישור רשות הטבע והגנים. בינתיים אם את רוצה לדעת אם יש לך צב או צבה תסתכלי על שיריון הגחון של הצב. אם הוא ישר מדובר בצבה, אם הוא קעור (עמו קערה ז"א קצת נכנס פנימה) מדובר הצב. הקיעור השריון בגחון עוזר לצב לטפס על הנקבה על מנת להזדווג איתה מבלי להחליק למטה. אל תחכי, לכי מחר לשדה הקרוב ותשחררי את הצב/ה לחיים טובים ונעימים! בהצלחה!

BleedingDeath

New member
אמ

אם שמתי לו חתיכות כרוב זה בסדר? אין לי יותר מידי ירקות בגינה בהתחשב בעובדה שאני גרה בעיר, והשדה הקרוב לא כזה קרוב השיריון הגחון זה שיריון שלמטה כע?

כן! שלמטה

כרוב גם טוב והכי טוב לשחרר ומהר גם מלפפון הולך חתיכה די קטנה הכי טוב עשב, בטוח יש משהו בסביבה או חסה

BleedingDeath

New member
שחררתי אותה לחורשה כזו שליד הבית

והיא אכלה קצת כרוב היא הייתה ממש חמודה >:

למעלה