שאלה בקשר לצב מים

PORCUPINE

New member
שאלה בקשר לצב מים

שלום לכל חברי הפורום! קיבלתי כמתנת יומולדת צב מים, לא ידוע לי מאיזה סוג הוא. קיבלתי אוכל מיוחד לצב, מן מקלות כאלה. אמרו לי לתת לו 2 בשבוע. בכל אופן, הצב מסרב לאכול, הוא לא אכל דבר מאד שהגיע. שמעתי שזה בגלל החורף. בנוסף, הוא נראה די מדוכא, ואמרו לי שזה בגלל שקר לו. אז החלפתי מים לפושרים מספר פעמים. נא עיזרו לי! אני חסר אונים ויש לי הרגשה שהצב שלי קרוב לסוף. תודה.

dreaming h

New member
אהלן

צב מים זה כיף. אם תחפש כמה הודעות אחורה, תמצא שרשור נאה לגבי בעיית ויטמנים של צבי המים. איך נראה הצב שלך? יש לך אפשרות לשלוח תמונה? או לתאר, על מנת שנוכל לדעת באיזה צב מדובר?

dreaming h

New member
הנה הקישור

לשרשור שדיברתי עליו. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=840&msgid=26721109

מנסה לעזור...

יש לי שני צבי מים מסוג Red ear. רוב הסיכויים שגם שלך מהסוג הזה. לגבי מים, הם זקוקים ל-27 מעלות !!! מאוד יכול להיות שהוא פסיבי ומבואס כי קר לו !!!. לגבי אוכל- אחרי שהמים בטמפרטורה מתאימה וחוזר לו המצברוח, תן לו חתיכות קטנטנות (בגודל ביס של צב) של נקניקיה. הם מאוד אוהבים והוא בטוח יאכל ויתחזק קצת. אני מאכילה את שלי באוכל של Vitakraft. הם טורפים את זה! אוכלים בערך 4-5 חתיכות ליום כל אחד. זה הסוג השני שקניתי להם, באוכל הראשון הם לא נגעו. חבל שיקרה לו משהו, הם חיות מקסימות שיכולות לחיות המון שנים. אם יש עוד שאלות אשמח לענות!!

עוד משהו

למרות מזג האויר הסוער, בימים חמימים ושמשיים שים אותו בגיגית קטנה בחוץ בשמש עם קצת מים רדודים. תן לו "להתחרדן" קצת. ובכל אוכל שאתה קונה תוודא שיש ויטמינים וקלציום!!

חגית חשוב להזכיר שכשמוציאים את הצב

לשמש יש להקפיד שיהיה לו מקום בו הוא יוכל להסתתר מהשמש ושהמים בגיגית לא יתחממו יתר על המיד דבר שעלול להביא לבישול וביחד עם שמש ישירה על הצב גם אפיה של הצב.

1צחי

New member
יש לי

חבר שקנה צבים סודניים.ובנה ארגז חול,כלבת הגולדן שלו ראתה מה-טוב ולקחה את הצבים לטיול(אך שחכה להחזיר).

כמה דברים

דבר ראשון ברוך הבא לפורום. ועכשיו לנושא שלנו, צבים אדומי אוזן צריכים טמ"פ של 25-30 מעלות ומקום שבו הם יוכלו להשתזף ובאותו הזמן לקבל קרני UVA וUVB שאותן הם צריכים בשביל להפוך את הסידן מהמזון לויטמין D3 שאותו הם צריכים להתפתחות תקינה. להוסיף כל פעם מים פושרים זה לא טוב גם כי המים מתקררים וגם כי השינויים הקיצוניים בטמ"פ לא יעשו להם טוב, לכן מומלץ להשתמש במחמם עם תרמוסטט כמו אלו שבהם משתמשים לאקווריומים של דגים. אוכל צריך לתת כל יום ואני לא יודע על איזה מקלות אתה מדבר אבל יש מזון שנראה כמו במבה לדגים שאותו נותנים לצבים. אני מציע לך לקרוא מאמרים שיש עליהם באינטרנט הנה אחד מהם ויש עוד רבים רק צריך קצת לחפש. בלי טמ"פ טובה הצבים כמו זוחלים אחרים לא יעכלו ולא יחיו הרבה זמן. אני מקווה שחברים אחרים בפורום יוכלו לעזור לך בעצות מניסיון לי אין כמעט ניסיון בגידול צבים. בהצלחה.

1צחי

New member
צב

אדום אוזן הוא חיה "חזקה" יחסית,בנוסף למה שכבר כתבו צב אדום אוזן הוא אוכל כל ולכן אפשר לתת לו ירק,בשר,דגים ואפילו בונזו מושרה. כמובן שאם נותנים לו אוכל מהבית,יש צורך להוסיף ויטמין D3 ולאורך זמן רצוי להאכיל באוכל "יעודי" עם תוספות לפינוק. עם הזמן אתה תלמד מה הצב אוהב יותר ומה פחות. שמש ועוד שמש ושוב שמש חשוב ביותר לבניית השריון והעצמות.

למעלה