שאלה בקשר לצד האפל של הירח

• פותח הנושא holo
  • פורסם בתאריך

holo

New member
שאלה בקשר לצד האפל של הירח

איזה סגנון מוזיקה הדיסק, השם.. קראתי משהו וכתוב על זה cosmic rock שמעתי את כל הדיסק, שלא תחשבו. פשוט אני לא יודע איזה סגנון מוזיקה זה. נ.ב. קניתי את החומה לפני כמה ימים ולא סיפרתי

weird dust

New member
לאחר מחקר עמוק במיוחד

כל סגנונות הרוק המצויים בצד האפל הם: Prog-Rock/Art Rock, Psychedelic, Album Rock (מתוך AMG)

holo

New member
אממ..

אני לא רואה בדיסק משהו פסיכודלי..וגם לא כל כך פרוג, אולי יש קצת פרוג..אבל פסיכולדלי??

weird dust

New member
אני מניח שאינציקלופדית מוזיקה

כמו AMG לא תיכתוב סתם שיר 2 הוא די פסיכודלי ומתאים גם למוזיקה שתשמעי אצל כמה אנשים ששומעים פסיכודלי. וכמובן שיש את חנות השענים שיר 3 שזה ככה בסך הכל תואם לחלק מהגדרות הפרוג וככה לפי דעתי הם הגיעו לזה היתייחסתי לשיר 2 ו3 למרות שיכולתי לחפש עוד דברים

holo

New member
on the run?

יכול להיות בעצם..:p והאינצקלופדיה הזאת היא באינטרנט? אם כן אפשר קישור?

brotos

New member
ההבדלים בין פרוג לפסיכדליה

הם לא כל כך ברורים משתי סיבות: ראשית, אפ משהו פסיכודלי זה לא סותר את זה שהוא פרוג. זה כמו להגיד ששיר אחד לא יכול להיותר רוק כי הוא גראנג'. שנית, הפרוג זה התפתחות של הפסיכדליה. כלומר, השורשים של הפרוג נעוצים בפסיכדליה, לכם ההבדל הוא לא גדול כל כך. אם אתה שואל אותי מה הסגנון 'הצד האפל' אז לדעתי הוא רוק מתקדם עם אלקטרוני-פרימיטיבי-ראשוני.

בינג

New member
היי. יש לי שאלה

מה זה בדיוק "Prog"? שמעתי כמה שירים מDSOTW אבל איך אתם יודעים אם זה פרוג-רוק או לא, או מזה בדיוק בכלל? תודה

SMILE 4 NOTHING

New member
אממ...

אני לא רוצה שזה יישמע תוקפני, אבל אני באמת לא מבינה למה מנסים כל הזמן להגדיר את פינק פלויד, הם פשוט לא להקה שנכנסת לקטגוריה מסויימת. ובמיוחד בדארק סייד.

שלום בשלישית

אנא קרא את תקנון הפורום, המצוי ב"מאמרים", ובמיוחד את סעיף 5 שבו, וקח אותו לתשומת לבך.

N a V e

New member
2 הערות על ההגדות והדיון הנ"ל :

1.דארק סייד הוא דיסק פסיכדלי.נקודה.כל האווירה,כל האפקטים המסונתזים,כל האפקטים האנושיים והדיבורים,הצליל המתכתי,החללי,אם תרצו.יותר מהכל הוא פסיכדלי. 2.השורשים של הפרוג כלל לא נעוצים בפסיכדליה.שורשי הפרוג הם במוזיקה הקלאסית בהשפעת המלחינים הגדולים.מטרת הפרוג הוא שילוב בין הקלאסי לרוקרנרול. מוזיקה פסיכדלית נובעת מחיפוש מסוים,מתוך מטרה ליצור צליל חדש ומעניין שיאתגר את המוח.פינק פלויד עשו את זה.מצד שני(או אולי מאותו צד?) גם להקות פרוג עשו את זה (camel,elp).

למעלה