שאלה בקשר לצווארון בשתי מסרגות

los van van

New member
שאלה בקשר לצווארון בשתי מסרגות

שלום רב. עד עכשיו נהניתי לקרוא את ההודעות ולעיין בקישורים בסתר. נהנית מאד מאד מהפורום הנהדר. ועכשיו אני עצמי זקוקה לעזרה. אני סורגת עכשיו את הסוודר השלישי שלי. את הקודמים גמרתי בסגירת שורה ישרה בגב ולפנים. אשמח מאד אם תוכלו לתת לי הוראות איך ליצור צווארון עגול ואיך ליצור צווארון אובאלי. מדובר בסריגה בשתי מסרגות. תודה רבה

los van van

New member
האם מישהי תוכל לעזור לי בבקשה?

אשמח להוראות להורדות עיניים לצווארון עגול ולצווארון אובאלי לסוודר לאשה. בתודה

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

האמת שאני לא יודעת "מתכון" ספציפי לצווארון עגול. כל הסוודרים שסרגתי עד עכשיו סרגתי לפי הוראות, אז הורדתי עיניים כמו שאמרו. בעקרון, בשביל צווארון עגול את צריכה להחליט איפה הוא מתחיל, להוריד כמה עיניים באמצע (ואז את בעצם ממשיכה כל חצי לחוד), ואז כל 2 שורות או 4 (תלוי בשיפוע שאת רוצה) את מורידה עין מהקצה שקרוב לפתח של הצוואר. משאירה עיניים בשביל הכתפיים (אלא אם כן את רוצה פתח מאד רחב), ואז עושה את החצי השני של החזית אותו דבר. אני הייתי מסתכלת קצת באתרים בקישורים של הפורום. יש המוני המונים של אתרים עם המוני המונים של סוודרים עם כל מיני סוגים של צווארונים. פשוט תסתכלי איך הם עשו את זה, ותתאימי את זה למספר העיניים וכו' שיש לך. מקווה שזה קצת עוזר?

los van van

New member
כן, תודה רבה. זה עוזר מאד

נותן לי מפתח להבנת ההורדות. אז עכשיו אגש לסריגה ואנסה. לגבי הקישורים - הסתכלתי בהמון, אבל מראייה לא הצלחתי להבין. בגלל זה שמתי את הבקשה להוראות במילים. אז תודה, ועכשיו אגש לעבודה.

los van van

New member
אוי, סליחה. אפשר עוד שאלה?

כשניסיתי בעבר להוריד עיניים לצווארון עגול, הצווארונים נראו זוויתיים ולא עגולים (בגלל זה החלטתי לעשות צווארון ישר). אני חושבת שהסיבה היא שהורדתי יותר מדי עיניים בשורה הראשונה. יש לך אולי מושג כמה עיניים כדאי להוריד בשורה הראשונה? מדובר על צמר בינוני בעוביו, ומספר המסרגות הוא 5. תודה וסליחה.

המממ...

לא, אני ממש לא יודעת מה להגיד לגבי מספרי עיניים וכו'. תראי, שירטתי שרטוטון קטן - נגיד שיש לך 100 עיניים בשביל החזית. כשאת מגיעה לנקודה שבה את רוצה להתחיל את הצווארון, הנקודה הכי "עמוקה" שלו, את צריכה להוריד עיניים מהאמצע. אז נגיד שאת מורידה בשורה הראשונה 10 עיניים - את סורגת 45 עיניים, סוגרת 10, ממשיכה עוד 45 עיניים. בצד השני את סורגת שמאל (או מה שבדוגמא). כשהגעת לנקודה של הורדת העיניים, את מסתובבת חזרה. וכאן, באמת, זה תלוי בשיפוע שאת רוצה. את יכולה להוריד כל פעם עין אחת בתחילה שורה ימין (בחזית), את יכולה להוריד גם בסוף שורה שמאל, את יכולה להוריד כל 2 שורות בהתחלה, אח"כ כל 4 שורות. לשיקולך. כשסיימת, והשארת (נגיד) 40 עיניים בשביל הכתפיים, וסגרת אותן בבת אחת (קו ישר), את מחברת חזרה צמר ל-45 העיניים שנשארו, ועושה את אותו דבר, רק מהצד השני (תחברי את החוט הפוך, זאת אומרת, השורה הראשונה תהיה שמאל, ואז ההורדות מתבצעות לא בתחילת השורה אלא בסוף השורה) אני מקווה שאני מסבירה טוב... הקפיצות שנוצרות בהורדה הן בגלל שבאמת יש שם מדרגונת קטנה (במיוחד אם לא מורידים בכל שורה זה בולט). זה לא נורא, כי אחרי שסיימת הכל תוסיפי שוליים (בפטנט, נגיד) מסביב לצווארון, אז לא ממש רואים את הקפיצות. את גם יכולה לעשות את ההורדה לא בעין הקיצונית ממש, אלא בעין לפניה. זאת אומרת, נגיד שיש לך 10 עיניים ואת רוצה להוריד אחת בקצה, ליצור שיפוע. במקום לסרוג 8 עיניים ואז 2 יחד, את סורגת 7 עיניים, 2 יחד, ואז עין אחרונה.

los van van

New member
תודה תודה תודה. אני כל כך מודה לך

עכשיו זה ברור. תודה רבה על ההשקעה בנסיון להבהיר לי בצורה הברורה ביותר. זה מובן לחלוטין עכשיו. אני מאד מודה לך.

zipipeer

New member
פתח צואר קדמי

מספר סנטימטרים (ואת מחליטה כמה) לפני תום הסריגה הכללית, את מחלקת את העבודה לשני חלקים. 1 לסרוג חלק אחד עד לפני האמצע (תלוי ברוחב המפתח אותו את רוצה) להסתובב ולחזור עד הקצה. 2 לסרוג שוב עד כמה עיניים לפני ההסתובבות הקודמת. להסתובב ולחזור עד הקצה. 3 להמשיך כך ובהדרגה להגיע לעיניים בודדות.ואז לסרוג ישר עך הסוף. לעבור לשורה שנשארה על המסרגה לעשות אותו דבר. אחרי שסיימת את יכולה לעלות עיניים על מסרגה סביב כל הפתח ולסרוג כמה שורות לסיום. במקומות שחסר עיניים יש ליצור עיניים מתוך הסריגה. סך כל ההורדות יכול להיות 5, 4, 3, 2, 1,,1,,1. אם את רואה שהפתח גדול מידי אפשר להתחיל עם ארבע עיניים בלבד. כמובן שלילדים יש לעשות הכל יותר קטן. אני אחפש מאוחר יותר הוראות יותר מפורטות. בהצלחה

los van van

New member
תודה רבה. את וגוגי עזרתן לי מאד

אני מודה לך מאד על ההשקעה, ואשמח מאד גם לקבלת ההוראות היותר מפורטות. תודה תודה.

למעלה