ליטר של מיץ ענבים, אפשר טרי וסחוט כשהענבים בעונה ואפשר גם מיץ ענבים מבקבוק כגון תירוש. חצי קילו קמח. אגוזים לטבילה מכל סוג שאוהבים (הכי אהוב עלי לוז
)אפשר מלך, לוז, קשיו או כל אגוז שאוהבים כמובן שהם צריכים להיות במלי מלח. אם האגוזים לא קלויים, קולים אותם קלות ומכינים אותם מראש מושחלים על חוט. להכנת הציפוי - מכניסים לסיר את מיץ הענבים עם הקמח ומערבבים במהירות עד שהתערובת תהיה חלקה וללא גושים (יש להקפיד מאוד). מתחילים את בישול התערובת על אש גבוהה ומערבבים ללא הפסקה (חשוב מאוד מאוד!!! אחרת יהיו גושים לא נעימים ולא טעימים בבלילה!)עד השלב בו התערובת מסמיכה ומשנה את צבעה לאדום או אפור (בהתאם למיץ שבו השתמשתם) כשהתערובת מגיעה לרתיחה ומבעבעת זה השלב שבו טובלים את האגוזים המושחלים על החוט בתערובת ותולים אותם לייבוש. כשהממתק יבש דיו (בערך יום יומיים) אפשר לזלול ולהנות! בתאבון