שאלה בקשר לקאברים(גירסאות כיסוי)

שאלה בקשר לקאברים(גירסאות כיסוי)

היי פורום. רציתי לדעת מה אתם חושבים על קאברים. במיוחד ברוק הישראלי. לא חסרים קאברים שאמנים מבצעים באלבומים ובהופעות(ואני לא מדבר על כוכב נולד...) מה דעתכם על התופעה? ואם אמן כבר בוחר להקליט קאבר האם הוא יכול לעשות בשיר ככול העולה על רוחו? או שיש גבול?

1Reebok

New member
דעתי בעניין..

קודם כל - גרסאות כיסוי הן מבורכות, כל עוד הן נעשות במקום הראוי. כמו כל פן באומנות, אני לא מעריך כל דבר שנעשה נטו למטרות פרסום ומסחור, וקאברים כלולים בעניין. רוני סופרסטאר וסאבלימינל הם שתי דוגמאות לעניין. גם היי-פייב בזמנם. שנית, צריך סיבה לעשות קאבר. "אהבתי את השיר", לדעתי, היא לא סיבה מספיקה. לתת לו פן חדש, קצב שונה, משהו מעניין. הקאבר ל"בשמלה אדומה" של הקספרים, מבחינתי, הוא מוצלח, כי הוא מציג את השיר המקורי באור שונה ומוסיף לו הרבה. הקאבר של משינה ל"אני שוכב לי על הגב" נתן לשיר קיק רציני, שונה מאוד מהגרסה המקורית והמאופקת של זילבר. בקיצור - קאבר צריך לחדש, לשנות, להראות דברים אחרים מהשיר המקורי. אחרת זה לא ממש קאבר, אלא סתם קריוקי.

dsol

New member
קאברים..._../images/Emo189.gif

אני דיי תומך בעיניין הזה, זה מאוד כיף לשמוע משהו "מרענן" בהופעה של אמן, כי בכל זאת.. באה לראות הופעה שלו עם שירים שלו ואתה מקבל הפתעה נחמדה אבל גם לקאבר צריכה להיות משמעות.... מי שעושה את הקאבר צריך להוסיף לו משהו מיוחד שיהפוך אותו ל"שלו" ולא סתם קאבר כי לחקות אמנים אחרים זה לא מעניין

למעלה