שאלה בקשר לקבלים, שאלה קלה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
שאלה בקשר לקבלים, שאלה קלה.

שלושה קבלים C1 C2 C3 מחוברים בטור נתון שכאשר המפסק פתוח הקבלים טעונים בהתאמה במטענים Q1 Q2 Q3. מהו המטען על כל קבל לאחר סגירת המפסק? עכשיו, בחיבור בטור אני חושב שהמטענים של הקבלים זהים C^-1=sum(C_1^-1)zz) לכן המטענים זהים (ובחיבור במקביל המתחים זהים). עכשיו לאחר סגירת המפסק נשאר רק המתח הכולל של הקבלים, כלומר V_c1+V_c2+V_c3, אז בעצם Q1=Q2=Q3 בזמן הטעינה, ואחרי הטעינה זה אמור להשאר, נראה לי, כי המתח על הקבלים נשאר כפי שבהתחלה. אז מה אני מפספס כאן? יש לי הרגשה שזה שהמתח נשאר אינו נכון... אבל לא בטוח.

maverick 42

New member
רוצה שאני אשלח לך את התשובות?

פשוט יש לי מסטודנט של שנה ב'....
ודרך אגב - המטען הכולל (שהיה בהתחלה על כל קבל) נשאר בין כל זוג פלטות (תראה את הפתרון ותבין). המתח הכולל צריך להיות שווה בסוף אפס.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני מעדיף לפתור בעצמי, גם ככה בסוף מפרסמים

את התשובות לתרגילים. אבל אני רוצה להבין, בחיבור טורי המטען אצל כל קבל בזמן הטעינה זהה, לא כך? זה שהמתח מתאפס בסוף נשמע הגיוני, כי ברגע שמפרקים את הקבלים, המתח יורד עד לאפס, אבל זה בדר"כ במעגל RC, אבל הוא לא בדיוק מתאפס, הוא שואף לאפס באופן מעריכי. פה אבל אין לנו, נגד, יש לנו מפסק, אז המתח צריך להשמר לא כך, זה כמו שתפעיל כא"מ במסלול בלי נגדים, המתח שבמערכת הוא הכא"מ. וכמו שאמרתי מקודם, אם היה נגד, או גם התנגדות של הקבל (אבל זה כבר בזרם חילופין, נראה אם נגיע לזה (-: ) אז ברור שהמתח היה יורד. אם תוכל להסביר, את הסוגיה הזו, אז זה בעיקרון יעזור לי לפתור את הבעיה.

למעלה