שאלה בקשר לקולה שהתחלתי לשתות, יצאתי מהבית, וכשחזרתי המשכתי

שאלה בקשר לקולה שהתחלתי לשתות, יצאתי מהבית, וכשחזרתי המשכתי

אם ברכתי על קולה שיש לי בכוס, ושתיתי את חלקה, ולפני שגמרתי לשתות אותה, הצטרכתי לצאת מהבית, כאשר ברור לי שכשאחזור הביתה, ארצה לגמור לשתות אותה. האם עלי לברך שוב.? היום קרה לי דבר כזה, ולא ידעתי מה לעשות, אז לקחתי משהו אחר שברכתו שהכל, וברכתי עליו בשביל להוציא אותי מספק, בקשר לקולה. מה לעשות במקרה כזה בפעם הבאה.?

זה קרה לי פעמיים המקרה הזה

1. בפעם הראשונה הלכתי להביא את אמא שלי מהמועדון שאליו היא הולכת, והוא מרוחק במרחק של 150 עד 200 מטר מהבית, בזמן הליכה שלי למועדון לקח בערך 2 דקות, ועם אמא שלי בקצה ההליכה שלה, 5 דקות. כלומר אני מניח שקרוב ל10 דקות הייתי מחוץ לבית.
&nbsp
2. מקרה שני נסעתי עם אמא שלי ועם אחי מגבעתיים לתל אביב לרופא שיניים, אני מניח שזו נסיעה של בערך 3 קילומטר מהבית. ולפי כך ההעדרות מהבית היתה יותר ארוכה.
&nbsp
איך היה עלי לנהוג ב2 המקרים?

לפי האתר ששלחת

כתוב על מי ששינה את מקומו עם האוכל שאוכל. אם הוא במקום המקורי שבירך המוציא או מעין שלוש, ועבר למקום חדש, אז יש ספק לגבי פקיעת, ברכתו הראשונה. ולכן מראש שישאר במקומו, אם עבר למקום חדש, לא מומלץ לאכול את זה. ואם רוצה בכל זאת, ספק, ברכות להקל.
&nbsp
ולגבי שהכל, אם בירך במקום המקורי, והלך למקום חדש. הוא מחוייב שנית בברכה ראשונה במקומו החדש.
&nbsp
אצלי זה משהו אחר. אני במקום מקורי, והולך למקום חדש, מבלי לתכנן לאכול או לשתות אותו שם. אלה לחזור למקום המקורי, ואז להמשיך לאכול או לשתות.
&nbsp
אז השאלה שלי, אם אני מברך במקום המקורי שלי בבית, ועוזב בלי לקחת את האוכל או השתיה, ובכוונתי לחזור הביתה ולהמשיך לאכול ולשתות בבית שזה היה המקום המקורי שלי מלכתחילה, ששם עשיתי את הברכה הראשונה.

אם יצאת מהבית לא לגינה או לחצר

אלא ממש מחוץ לבית כפי שתיארת
עליך לברך שוב שהכל ב-2 המקרים שתיארת

למעלה