שאלה בקשר לקינוח שנקרא חלב ציפורים

שאלה בקשר לקינוח שנקרא חלב ציפורים

מעולם לא הכנתי את הקינוח הזה אבל החלטתי להפתיע את המשפחה בקינוח הזה לחג, רציתי לדעת אם אני יכולה להכין יום לפני ולשמור במקרר או שמומלץ להכין באותו יום?

תודה
 

bali

New member
מנהל
יאמי יאמי חבל ציפורים!

את רוטב הוניל אפשר להכין יום לפני ולשמור בקירור, אבל את ענני המרנג המבושלים צריך להכין ביום ההגשה. אפשר לבשל אותם בתוך הרוטב אחרי שמחממים אותו בזהירות שלא ירתח, או לבשל אותם בנפרד במים חמים ולהעביר אותם לתוך הרוטב הקר כשהם מוכנים ומסוננים מהמים.
 

bali

New member
מנהל
חלבבבב


סבתא שלי ז"ל היתה מכינה את הקינוח הזה לא מעט. מתגעגעת לטעם, ואליה.
 
תודה

גם סבתא שלי... והאמת ששכחתי בכלל מהקינוח הזה אבל פתאום הוא קפץ לי לראש אחרי הרבה שנים ובא לי להזכיר אותה לכולם ובמיוחד לאמא שלי שזה היה הקינוח האהוב עליה.
 

hofnoan

New member
חלב ציפורים? חח איזה שםםם חחח

עושה לי אסוציאציה לא טובה למשהו לבן ולאו דווקא מציפורים אלא מיונים חחחח

אפשר פירוט מה זה? מסקרן
 

bali

New member
מנהל
"חלב ציפורים"

הצרפתים קוראים לזה "איים צפים".

מדובר בקינוח של רוטב וניל קר (קרם אנגלז) ועליו עננים של מרנג רך שמבושל ברוטב הוניל (או בנפרד במים ואז מונח על הרוטב), ונהוג לקשט את ענני המרנג בצימוקים, כמו קינים של ציפורים עם גוזלים בתוכם.

מהמראה הזה והרוטב שמתחת, הגיע השם "חלב ציפורים".

בהונגרית זה נקרא מודרטיי (נהגה MODARTEI).
 

bali

New member
מנהל
לא פגשתי את הקינוח הזה במסעדות בישראל

ולכן אין לי מושג איך היו מתמחרים אותו. בכל מקרה זה טעים מאד לדעתי.
 

bali

New member
מנהל
הגרסה הזו יותר מפונפנת

מהגרסה ההונגרית, שיש בה משהו יותר ביתי, אבל אני בטוחה שהיא טעימה מאד.
 
למעלה