שאלה בקשר לקלטות עריכה ושידור

מיכל1000

New member
שאלה בקשר לקלטות עריכה ושידור

מישהו יכול להסביר לי מה זה "bars" ו "tune"??? אני מקווה שרושמים את זה ככה. זה בא בתחילת כל קלטת שאמורה להיות משודרת בטלוויזיה

זה נועד לכיווני המכשירים

באר - לוח צבעים על פיו ניתן לכוון את צבעי השידור על המסך. טון - צליל על פיו מכונים את הסאונד. ככה זכור לי..

GGOODD

New member
bars

הוספתי תמונה של ברס והטון זה הצליל החד הזה שנשמע ביחד עם זה (טוווווווו...) מטרת הברס והטון היא לכוון את המערכת המשדרת לקטע הוידאו שלפניו באים הברס והטון

מיכל1000

New member
אבל ..

ראיתי פעם באולפן קלטת שהבארס והטון היו כפי שהם צריכים להיות.... אבל התמונה....כאילו שהסרט התחיל....היתה יותר מידי "צבועה" ולגביי הסאונד...אז הוא היה מאוד מאוד מאוד בדיסטרואשן.... וזה למרות שהבארס והטון היו כפי שצריך להיות.(ככה הסבירו לי לפחות) אז מה בכל זאת המטרה של הבארס והטון בכל תחילת קלטת??? כי אם זה אמור לכוון את המערכת...אז למה הסאונד לדוגמא היה בדיסטרושן..? הכוונה מיד שהתחיל הסרט לרוץ...למרות שהטון היה על 0db.כפי שהוא צריך להיות יש מישהו שיכול להסביר לי את זה?

GGOODD

New member
זה לא קשור לכיוון

זה אולי קשור לחומר עצמו... יכול להיות שהקליטו את החומר ללא מיקס של סאונד ולכן הסאונד היה בדיסטורשן וגם כן, התמונה לא הייתה באיכות טוב. אם החומר המצולם אינו טוב, הברס והטון לא יסדרו את זה...

מיכל1000

New member
אז אולי בכל זאת??

אז מה התפקיד של הבארס והטון?? למה בכל קלטת שידור ,מועצת הרשות השנייה מחייבת לקבל קלטת שיש שם בארס וטון לפני תחילת הסרט או התוכנית? הרי כפי שאמרתי כבר אין לזה קשר לסרט שבא אחרי זה. מבחינת צבע,וידאו,סאונד וכו'.. אז בשביל מה זה טוב? אשמח לתשובה. חשבתי שתהיה כאן יותר היענות.לצערי אין

judyr

New member
אני למשל

משתמשת בבראס ו1 K טון בתחילת העריכה במחשב ואז הסאונד לא יהיה בדיסטורשיין..... ואפשר לבדוק את רמת הצבעים של חומר הגלם ולתקן ע"פ הצורך... וכל זאת תמיד במידת האפשר

אבל היא אומרת לכם משהו אחר

היא אומרת אבל שאין התאמה בין זה לבין הסרט שבא אחריי זה. אז מה אתם עונים לה? נראה לי שהיא התייאשה כבר מהפורום הזה. האמת שגם אני ביי

GGOODD

New member
צר לי שהתייאשת...

אבל אל תשכח שלא כולם פה הם האנשים הכי מקצועיים שעובדים שנים בתעשייה... לא כולם מבינים בהכל, ודווקא לרוב הגדול של הנושאים יש תשובות ובד"כ עונים תשובות מספקות. קורה ויקרה שיהיו שאלות שלא יצליחו לענות עליהן, אני לא מוצא סיבה להתייאש אלא פשוט לקבל את זה ככה... אבל זה לבחירתך
יום טוב

umbo

New member
Bars + tone

הם התמונה והצליל הסטנדרטים לכוון מכשירי וידאו, כדי שההקלטה והפליבק יהיו זהים. ה- Bars (סורגים) קובעים את רמת הצבע, גווני האפור ,חדות התמונה, עוותי המסך .(משתמשים בסוגים שונים של Bars כולל כאילו עם עיגולים, פסים דקים ועבים, מדרגות וכו') הטון הוא לרוב צליל של אחד קילוהרץ בעוצמה של 0DB (לפעמים 4DB- תלוי בסטנדרט השידור) ולפיו יודעים באיזה עוצמה הוקלטה התוכנית.

איך יוצרים בצורה מקצועית את ../images/Emo16.gif

הבארס והטוון? זאת אומרת- יש מכשור מיוחד שמוסיף אותם, או שפשוט שמים תמונה של הבארס בתוכנת עריכה ומוסיפים סאונד (שגם אותו- איך?).
ניר

umbo

New member
לתחנות שידור או אולפנים מקצועיים...

יש מערכת שנקראת Bars Generator שמייצרת Bars סטנדרטי ומכויל. ליצר Tone יותר פשוט ולהרבה קונסולות יש Tone Generator מובנה. (אם לקונסולה אין מערכת כזו זה לא אומר שהיא לא מקצועית, כי בסוגים מסוימים של עבודה לא צריכים אותה - לדוגמא - קונסולות להגברה במופעים). אם תשים סתם תמונה כזו- היא לא מכוילת ולא עוזרת לכוון אמיתי.

umbo---אבל..

אתה מסביר ומסביר אבל ממה שהבנתי מההודעה שלה הוא,שהיו מקרים שהברס והטון היו "מכוונים" ובכל זאת היה דיסטרואשן בתוכנית (היא כנראה עובדת באולפנים או משהו) אז זה כנראה לא בדיוק מכוון כפי שאתה אומר

umbo

New member
אם אומנם אתה צודק.....

ואין קשר בין ה Tone & Bars ובין ההקלטה או שגם הם עצמם לו מכוונים - פשוט צריך להתרחק מאותם אולפנים. הם לפחות צריכים לכייל מחדש את הציוד שלהם, קורה שגם ציוד בדיקה וכיוון מתקלקל.

umbo

New member
פשוט מאוד....

הטכנאי שהקליט ו\או איש ה CCU (בקרת המצלמות) ו\או הסאונדמן פישלו מאוד בעבודתם - תפקידם להקליט Bars + tone לפני התוכנית מתוך כוונה שהקטע המוקלט יתיחס אליהם כאל נקודות יחוס סטנדרטיות של ההקלטה. אם ה Bars + tone נראו ונשמעו נכון, והתוכנית לא - הם לא עשו את עבודתם !!!

למעלה