שאלה בקשר לקפאין

zofit1

New member
שאלה בקשר לקפאין

שלום! יש לי שאלה, התחלתי טיפול הומיאופתי והבנתי שיש להימנע מקופאין וגם מדברים שמכילים מנטה, אני די מכורה לדיאט קולה, ניסיתי להפסיק בגלל הטיפול, סבלתי כמובן מכאבי ראש מאוד חזקים, אך ביום הרביעי הרגשתי סחרחורת ונפלתי, בדקתי לחץ דם והוא היה מאוד נמוך 90 על 60. מה לעשות? היום אפשר בכל מקרה לשתות 2-3 כוסות של קפאין ביום. תודה ויום טוב.

שלום צופית

זה מאד אינדווידואלי ידוע שהפסקת קפאין בבת אחת גורמת לכאבי ראש. כדאי שתתייעצי עם ההומאופת שאצלו את מטופלת, בכל אופן כמה שפחות, כדי לא להפריע לטיפול. שוב, תתייעצי איתו כי רק הוא מכיר את המקרה שלך לעומק ויכול לתת לך תשובה. רק בריאות.

עפרהס

New member
בקשר לקפאין

יש הומיאופתים רבים שאומרים באופן גורף להימנע מקפאין ומנטה (ודברים חריפים אחרים), הדבר נובע מחוסר הבנה. יש אמנם תרופות מסוימות שמנטה או קפאין עלולים לסתור את פעולתן אך על רוב התרופות, בהנחה שאכן קיבלת את התרופה הנכונה, הקפאין ו/או המנטה לא ישפיעו. לא מומלץ להפסיק לצרוך קפאין בבת אחת אם את רגילה לשתות הרבה. רפואה שלמה, עפרה, סטודנטית להומיאופתיה.

זה נכון-

אם היא קיבלה רמדי מדוייקת "סימילימום" . אבל אם היא קיבלה רמדי קרובה אך לא מדוייקת, הקפאין יכול לנטרל את פעולתה (כמו מילה פוגעת או בהלה גדולה, אגב.) . הרבה פעמים ההוראה להימנע מקופאין ומנטה היא על מנת שההומאופת יוכל לראות אם הרמדי אכן מדוייקת ויוצרת תהליך של ריפוי. לבדוק אם זה רק "סימילריטי" ויש לשנות או להמתין. רק בריאות :)

../images/Emo45.gif

הכי כדאי שנדבר ונתהדר בעברית בשביל מי שקורא ואינו בקי במושגים. אין סוף השפעות מנטרלות ושתלטניות מקיפות אותנו. לא רק קפה ומנטה. אותי בזמנו רתקה התרופה "קמפורה" ועליה בחרתי לעשות את עבודת הגמר. סיקרנה אותי העובדה שבקרב ההומיאופתים באשר הינם יש הסכמה על כך שהיא מנטרלת רבות מהתרופות האחרות, וגם ניטרול, וקלקול של תהליכי ריפוי. ההוראה אינה הוראה אלא בגדר הצעה או עיצה. היא אינה יהרג ובל יעבור. אם אמר לי אדם ששתי כוסות קפה נותנות לו שמחה בלב, מי אני שאורה לו. אציע לו ואזכיר לו ששמחה עשוייה להתחלף לעיתים בעצבות, גם בגלל קפה או מנטה. באיזשהו מקום ההומיאופתים התקבעו על הקפה והמנטה, וכך יצא שמענו לעולם, אסור קפה. וכדברייך, יש כל כך הרבה השפעות מזיקות ומנטרלות, בכל מיני מישורים. ההומיאופת אינו רוצה לבדוק אם התרופה פועלת, הוא יודע בתוכו שהיא פועלת ברגע שרשם אותה, לפעמים עוד לפני כן, במהלך הפגישה, הוא פשוט רוצה לפנות את המכשולים בדרכה. קפה הוא מכשול בהיותו מכלה את האנרגיה שדרושה לתהליך ההבראה. תהליך ההבראה דורש עירנות ורעננות ואילו הוא מייגע ומרדים!

zofit1

New member
המשך לקפאין לאלישוע

לאחר כל ההסברים הארוכים, אם אני אמשיך לשתות קפאין (נאמר כ- 2-3 כוסות) יש סיכוי שתהליך ההבראה שלי יפגם, או עדיין יתרחש אך בצורה איטית יותר. אני אישית מעדיפה להישאר עם מספר נמוך יותר של קפאין מאשר להפסיק לגמרי, כי מאוד קשה לי להיות בלי. מה דעתך על זה?

למעלה