שאלה בקשר לקפיצים של מאניטו ופוקס..

GT עמית

New member
שאלה בקשר לקפיצים של מאניטו ופוקס..

יש לי פוקס ואנילה RC ו2.25/600 ויש לי אפשרות להחליף בקפיץ של מאניטו 2.25/350 זה יתאים? תודה מראש עמית

איזה מניטו?

בחלק מדגמי מניטו (כגון ה-METEL) קוטר הקפיץ גדול יותר משל קפיץ ה-FOX וונילה. אני לא בטוח, שאם הקוטר שונה זה יתאים. תוודא שהקפיץ של מניטו יושב טוב על ה-FOX...

לדעתי, אתה טועה

לרוב, על הקפיץ רשומים 2 מספרים: דוגמא: 2.5*650 המספר הראשון מציין את המקדם של הקפיץ (ה-K של הקפיץ). המספר השני מציין את מהלך הבוכנה של הבולם באינצ'ים. לרוב, מהלך הבוכנה של הבולם הרבה יותר קטן ממהלך הגלגל האחורי (בהרו X-2 שלי, למשל, מהלך הבוכנה הוא 2 אינצ' ומהלך הגלגל יכול להיות 5 או 6 אינצ'). קפיץ ארוך מדי או קצר מדי לא יעשה את העבודה כמו שצריך. ישנה התאמה מסוימת בין מרחק ה-EYE TO EYE של הבולם למהלך הבוכנה שלו, כפי שניתן לראות באתר הזה של מרזוקי.

etal2

New member
../images/Emo127.gifנכון מאוד

המספר 2.25 מייצג את ה"מהלך" של הקפיץ או במילים אחרות כמה הקפיץ יכול להתכווץ לפני שיגרם לו נזק. המספר הזה צריך להיות זהה או (עדיף) טיפה גדול יותר ממהלך הבולם האחורי שעליו הוא מורכב. על הקפיץ בדרך כלל לא כתוב מה הקוטר שלו, כהקוטר מופיע בנתונים טכניים הוא מופיע בצריף האותיות OD ובדרך כלל נע בסביבות 1.2-1.5 אינץ.

T A Z I

New member
אז למה ככל שהמספר עולה מ2.25 עד 3.0

הקוטר של הקפיץ גדל????

etal2

New member
הוא לא

לכל הבולמים מאותו סוג (dhx,swinger וכו') קוטר הקפיץ זהה בלי קשר לאורך הבולם והמהלך שלו.

למעלה