שאלה בקשר לקצבה ולביטוח מנהלים.

tomig

New member
שאלה בקשר לקצבה ולביטוח מנהלים.

כיום אני מקבל כל חודש אובדן כושר עבודה מהביטוח מנהלים שלי וסימתי עכשיו את הוועדות נכות כללית ואני מחכה לתשובה יש לי שאלות.. כשאני יתחיל לקבל קצבה מביטוח לאומי איך זה משפיע על קבלת האובדן כושר עבודה מהביטוח מנהלים? כשאני יקבל אחוזי אי כושר עבודה קבועים מביטוח לאומי איך זה משפיע על הקצבה של הביטוח מנהלים שלי? כלומר נגיד קובעים לי 75% אי כושר לצמיתות זה אומר שחברת הביטוח שלי תשלם לי כל החיים 75% מהשכר שהיה לי כמו שהיא משלמת היום? והאים אני יוכל לקבל גם את הקיצבה מהביטוח לאומי וגם מהביטוח חיים שלי ביחד? תודה לעונים!

רותם1112

New member
הקריטריונים לקבלת קצבת נכות כללית

מהבטוח הלאומי אינם זהים להחלטות רופאי חברות הבטוח הפרטיות. קבלת קצבת אובדן כושר עבודה מחברת בטוח, אינה נחשבת כהשתכרות ואין פגיעה בקצבת נכות כללית. לצורך קבלת קצבת תלויים מהבטוח הלאומי, הקצבה מחברת הבטוח נחשבת כהשתכרות.

קצבה וביטוח מנהלים

גמלת נכות הינה בהתאם לנכות רפואית ואובדן כושר שנקבע לך בביטוח לאומי. פיצוי אי כושר מחברת הביטוח לאחר המתנה של 3 חודשים מהארוע התאונתי או המחלה ממשיך להתקבל מדי חודש . אתה חייב להמציא דוח כל חצי שנה מרופא שיקומי או נוירולוגי לחברת ביטוח שאתה באותו מצב ( גם אם נקבע לך לצמיתות מהבלל). במידה והביטוח הלאומי קובע לך א.כ.ע פחות זה משום שהם לא מתחשבים בסוג ,ניסיון, התאמה, כישורים ,השכלה לעיסוקך שעל פיהם בוטחת. אתה רשאי לקבוע שיש לך אובדן כושר גבוה על פי חוות דעת ממומחה שיכולה להיות שונה מהביטוח הלאומי ולטובתך. אם בפוליסת אובדן כושר שולם ובוטל סעיף הקיזוז חברת הביטוח לא תקזז את סכום גמלת הנכות של הבלל מהתשלום החודשי .

tomig

New member
אני רוצה לראות עם הבנתי נכון...

עם אני מקבל קצבה מביטוח לאומי האובדן כושר עבודה שלי מהביטוח הפרטי לא נחשב כמשכורת אבל יקוצץ ממנו הסכום של הקצבה?

אובדן כושר וגמלת נכות

אני לא מומחה אבל מעט מנוסה .להלן תשובתי : אם אתה מקבל קצבת נכות ויש סעיף בביטוח החיים שלך שכל סכום שישולם לך בגין המחלה או הפגיעה יקוזז והסעיף לא בוטל אז יורידו לך מביטוח החיים את תשלום גמלת נכות של ביטוח לאומי . יש מצב שהפוליסה שלך לפני שנת 2000 ואז סעיף הקיזוז היה מבוטל אוטומטית.תברר כל הדברים אצל סוכן טוב . בהצלחה

tomig

New member
איציק החדש

הפוליסה שלי מ2003 ויש את סעיף הקיזוז בשנת 2000 עוד הייתי חייל חח... עכשיו התשלום מהביטוח יחשב בהכנסה ויבטל לי את הקצבה?

קיזוז ניתן לביטול

קיים מצב של ביטול קיזוז תשלום גמלת נכות . המצב קיים אם בפוליסה שלך מופיע סעיף המבטל את הקיזוז תמורת תשלום קבוע -זניח של מספר שקלים לחודש

mikid3

New member
אובדן כושר עבודה מהביטוח

tomig שלום, לאחר סיכום הועדה לנכות כללית,ישלחו לך טפסים לעדכון מס' חשבון,אם עובד ? יש לך הכנסות כל שהם ?קיצבה ממשרד הביטחון ,יבקשו לשלוח צ'ק מבוטל,בכדי לאמת את סניף החשבון שלך, וכן הצהרה אם מקבל כל סכום כל שהוא מחברת ביטוח ( כמובן שכונתם אובדן אי כושר עבודה ),אם אתה נשוי/ ילדים , לאחר מכן הם מקזזים את ההכנסה מביטוח אי כושר, מתוך התלויים , אין לקבל שניי קיצבאות משני גורמים. הביטוח אובדן אי כושר לפי דעתי האישית זה בלוף אחד גדול.כל עוד אתה לא עובד עד שלושה חודשים, הכל טוב ויפה ,לאחר מכן כשאתה מקבל נכות לצמיתות מקזזים לך שקל תמורת שקל מביטוח לאומי . כל מסמך שאתה מוסר למל"ל,לצלם ולמסור רק העתקים עם מסירה ביד.לא מקור!!! בהצלחה

למעלה