שאלה בקשר לקרדיטרציה של קורסים

שוקונט

New member
שאלה בקשר לקרדיטרציה של קורסים

האם למישהו\י יש ניסיון בנושא קרדיטציה של קורסים? העניין הוא שאני עברתי השנה לאוניברסיטת חיפה כאשר למדתי שנה שעברה בתל-אביב. המזכירה של החוג הסבירה לי שניתן לקבל קרדיטציה על הקורסים החופפים באותו חוג (בחיפה ובתל-אביב) אבל הציונים לא יכללו בממוצע אלא רק יצויין שעברתי את הקורסים האלו. האם זה נשמע הגיוני? למה שלא יחשבו את הציונים שלי משנה שעברה? תודה מראש לכל העונים, וגם לאלו שלא... :)

stkachov

New member
וודאי שזה הגיוני

כך בדיוק זה מתבצע גם בשאר המוסדות

tutiris

New member
הגיוני

את מקבלת פטור מקורסים שכבר עשית, אבל הם לא נכנסים שוב לממוצע (הם כבר חלק מהציונים בלימודים הקודמים...)- בגליון הציונים בחיפה את תראי שכתוב שאת פטורה מהקורסים האלו. מי שמעוניין לראות את הציונים, יכול לבקש ממך גליון ציונים של ת"א...

שוקונט

New member
האם יש אפשרות...

לבקש גיליון ציונים מתל-אביב אפילו אחרי שאני אסיים את התואר? ובכל מקרה - בתעודת התואר עצמה לא מצויינים הציונים של הקורסים שלמדתי?

stkachov

New member
נכון

הציונים של הקורסים שעליהם קבלת פטור, לא יופיעו בתואר. לבקש את גליון הציונים את תמיד יכולה, ואפילו צריכה. תעשי את זה כבר עכשיו ותעשי כמה עותקים למשמרת אצלך, למקרה הצורך בעתיד.

הגיוני ביותר...

למשל בכלכלה יש אפיק מעבר מהאו"פ. המבואות שם הרבה יותר קלים מאשר אצלנו. אנשים שקיבלו שם 100 במבואות בקושי שרדו פה את השנה השניה. אז זה ממש לא פייר שהם יעשו קורס הרבה יותר קל, יקבלו ציון הרבה יותר גבוה ושזה ייחשב להם כאילו עשו את הקורס שלנו.

ויש להפך...

יש איתי מישהו שלמד מדמ"ח בטכניון, וקיבל 85 בחדו"א 1. ופה הוא מקבל כולה 'עובר'. כאשר הבדלי הרמות הם גדולים מאד בין אינפי א' שלנו לחדו"א הטכניוני...

אליהו ד

New member
העניין הזה הוא פוזה של האוניברסיטאות

שבמקרה בעניין של הפתוחה שהקורסים שם הם ביזיוניים(ששש אסור שאנשים מהפתוחה ישמעו את זה כי יש להם רגישות גבוהה בנושא) אז העניין הזה צודק , אבל כמו שהמסטיק במבה אמר גם מהטכניון מי שיעבור משם לא יכירו לו בציון . זה עוד עניין ארכאי , שבמקרה עושה צודק בעניין של הפתוחה . אבל חוץ מזה מה זה משנה אם הם גם ככה נופלים בשנה שניה , הכל מתאזן .

אני מסכימה שבטכניון הקורס הרבה יותר קשה

חדו"א ואינפי' לכלכלנים זה ממש לא אותה רמה. לדעתי צריך לבדוק כל קורס לגופו, אבל לאף אחד אין כוח לעשות את זה אז נותנים עובר וזהו.

stkachov

New member
גם בשביל לתת עובר

בעקרון צריכים לבדוק כל מקרה לגופו. מי שאחראי על מתן הפטורים אמור לבדוק את הסלבוס, את הרמה של הבית ספר, את הרמה של ההרצאות וכדומה. כיוון שבארץ כולם מכירים את כולם, אז זה יותר פשוט. אבל חברה שלי למשל למדה באוניברסיטה מאוד טובה באוקראינה, וכשביקשה פטורים בטכניון מהקורסים שלמדה, הטכניון לא הכיר לה באף קורס והיא הייתה צריכה לעשות אותם מהתחלה.

אליהו ד

New member
בדיוק דיברתי עלייך עם עופריקו היום

ולא אני לא יכול בדיוק יש ערב לזכרה של עופרה חזה השולתתתתתתת

למעלה