שאלה בקשר לקרינה...

Nokia Fan

New member
שאלה בקשר לקרינה...

טוב, אני מניח שכולם מכירים את המצב הבא: אני יושב ליד המחשב וטלפוני היקר מונח לו אחר כבוד על השולחן לצידי. לפתע מתחיל המכשיר הזעיר (או הלא כל-כך זעיר, במקרה של 3310...) לשדר את מיקומו לאנטנה הסלולרית הקרובה ביותר. הצרה היא שהוא קרוב למסך ולרמקולים, דבר הגורם לתופעות לוואי: המסך מקפץ ומרצד לו בחדווה והרמקולים משמיעים מני נעימות ממש לא נעימות... (מפסיק עם סגנון הכתיבה המטופש...) מישהו יכול להגיד לי אם זה יכול לגרום נזק כלשהו למסך או לרמקולים? זה די חשוב כי הטלפון נמצא אצלי הרבה ליד המחשב.

avibr2

New member
עדיף להרחיק את הטלפון מהמסך

הטלפון משדר קרינה אלקטרו- מגנית, כלומר נוצר שדה חשמלי באזור. כפי שאתה בטח יודע, לא מומלץ לשים מגנטים ליד מסכי טלויזיה ומסכי מחשב, כלומר עדיף להרחיק את הטלפון מהמסך. לגבי הרמקולים אני לא בטוח כי אולי יש סיכוי שהשדה האלקטרו מגנטי יקרע את החוט הפנימי של הרמקול, אולם צריך שדה חזק מאוד לצורך כך ולא נראה לי שמה שהטלפון משדר מספיק לזאת.

phingy

New member
באופן כללי...

בקשר למסך אני מציע ממך להרחיק את המכשיר ממנו, במיוחד כשנכנסת או יוצאת הודעת טקסט המסך משתגע, מי יודע היום מה זה יכול לגרום... בקשר לרמקולים אני לא יודע אם זה הורס משהו כי לפי ידיעתי גם הרמקולים עצמם מכילים שדה אלקטרו-מגנטי, ככה אמרו לי לפני כמה זמן, זאת גם הסיבה שאם שמים רמקולים גדולים קרוב מאוד לטלוויזיה 100HZ משתנים הצבעים בפינות המסך (ככה זה אצלי בבית וזה מעצבן לאללה) .

למעלה