שאלה בקשר לקרישיות דם והריון בסיכון

פקמנית

New member
שאלה בקשר לקרישיות דם והריון בסיכון

שלום לכולן כאן, בטרם ההריון, עשיתי בירור מקיף לקרישיות דם, בגלל בת דודה עם טרומבוזה ברגל. התברר כי אני הטרוזיגוטית לפקטור 5, והייתי במעקב אצל ההמטולוג. ועכשיו אני בהריון, שבוע 13, רופא הנשים שלי המליץ על אספירין, בעוד שההמטולוג שלי שלל אספרין כמועיל ושוקל קלקסן, שלח אותי למרפאת הריון בסיכון, עם בקשה לפרטים נוספים על העבר המשפחתי. בנתיים הפסקתי את האספירין, מחכה לתור להריון בסיכון, רופא הנשים עוד לא יודע על ההתפתחויות, לא יודעת אם עשיתי נכון שהפסקתי אספירין, ובכלל מבולבלת

Vicky H

New member
הריון בסיכון

זה המקום הנכון... התחלת כבר לקחת את הקלקסן? קלקסן לא עובר את השיליה ולכן ממליצים עליו בזמן ההריון. לא יודעת לגבי האספירין. בכל מקרה, יש כאן המון בנות שמזריקות קלקסן (גם אני). שיהיה המשך הריון עגול ויפה.

פקמנית

New member
עוד לא החליטו

הי ההמטולוג מתלבט, הרופא נשים בכלל עוד לא יודע זה עוד בדיונים, נראה מה יגידו לי בבי"ח-הריון בסיכון

אל תפסיקי את האספירין!

חשוב שבינתיים תהיי מוגנת, גם אם יעבירו אותך אח"כ לקלקסן. בטח לא להפסיק אספירין בלי להתייעץ עם הרופא.

פקמנית

New member
אמא של פילפילון, מישהו?

רופא נשים אומר כן, והמטולוג אומר לא, מה אני אמורה להחליט? עד שיחליטו לגבי הקלקסן

לא יודעת מה לומר לך

אני חושב שהיה ראוי שיליט על כן או לא קלקסן, לפני שמוריד אותך מאספירין. יש סיבה מיוחדת ששלל אספירין
(אני יודעת שיש מקרים שזה באמת לא מתאים). אולי תרימי טלפון לרופא הנשים שלך

פקמנית

New member
לגבי האספירין

ההמטולוג אמר שאם אני צריכה משהו כנגד הקרישיות זה בטח לא אספרין, שהוא לא יועיל, אך גם לא יזיק, מבחינתו סתם לקחת כדור. אכן היה טוב אם הוא היה מחליט, לגבי הקלקסן, אבל הוא ביקש היסטוריה משפחתית מדויקת לעניין הקרישיות, לפני שיחליט, ואת זה אני מנסה להשיג ממשפחתי. לא אכפת לי להתקשר לרופא נשים, אבל הרי הוא ירים גבה, אני הפסקתי למרות שהוא אמר שכן, אני אנסה, ואדווח לכם מה נהיה. תודה

הוא די צודק לגבי האספרין

אני דנתי עם המטולוגית לגבי קרטיה, והיא אמרה שזה "כדור נגד עין הרע" ועוזר רק (אם בכלל) במקרים של לופוס. לרוב הכדור לא מזיק, אבל אם יש לעובר מיעוט טסיות דם (כמו שהיה למופלטה שלי) שימוש בכדור עלול להיות מסוכן (מכיוון שפוגע בתפקוד טסיות הדם).

מסכימה עם מיקימורי

רצוי לא להפסיק תרופה על דעת עצמך בלי יעוץ מרופא גם אני סובלת מקרישיות יתר, פקטור 2 הטרוזיגוטי ומקבלת קלקסן בזריקות לפי מה שידוע לי זה הטיפול העיקרי בקרישיות יתר לגבי אספירין אז לא שמעתי על זה כעל טיפול יחידי האספירין הוא בדר"כ בא כתוספת לקלקסן אם כך מחליט הרופא מתי התור שלך ליחידה בסיכון ובאיזה בית חולים? אם את גרה במרכז אני יכולה להמליץ לך על שני המטולוגים מעולים שמתחמחים בקרישיות יתר ואולי יוכלו לעזור לך בכל מקרה מקווה בשבילך שיתנו לך תשובות לגבי המשך טיפול כמה שיותר מהר

פקמנית

New member
רק בסוף החודש אגיע לרופאים

יש לי תור למרפאת הריון בסיכון בשיבא, ויום למחרת אני אצל ההמטולוג - פרופ' מרטינוביץ, שהוא זה שאמר לי להפסיק עם האספירין. אני חשבתי שדעת ההמטולוג בעניין זה יותר נחשבת מרופא הנשים, לא?

במקרה של קרישיות יתר

אכן דעתו של ההמטולוג חשובה יותר כי זו ההתמחות שלו אם פרופ' מרטינוביץ הוא זה שיעץ להפסיק את האספירין אז אפשר לסמוך עליו הוא רופא מעולה רק חבל שנתנו לך תור יחסית רחוק לפי מה שהסבירו לי במקרה של קרישיות יתר לא מחכים כל כך הרבה זמן עם טיפול סתם בשביל שתדעי ישנו עוד רופא המטולוג מעולה בתה"ש פרופ' זליגסון אצל פרופ' זה ההתמחות שלו היא בקרישיות יתר ואילו פרופ' מרטינוביץ ההתמחות שלו היא דווקא בהמופיליה אבל זה סתם לידע כללי בכל מקרה פרופ' מרטינוביץ הוא מעולה ואפשר לסמוך עליו אם החליט להפסיק לך את האספירין

פקמנית

New member
תודה

לפרופ' מרטינוביץ אני הולכת דרך הקופה (מאוחדת) עוד לפני ההריון. אני אברר אם אני יכולה ללכת לזליגסון תודה

הי פקמנית

גם אני הטרוזיגוטית לפקטור 5, שהתגלה עקב תסחיף ריאתי אצל אימי. בתחילת ההריון הייתי, כמוך, אצל המטולוג, ואצל גניקולוג המתמחה בקרישיות יתר בהריון (פרופ' קופרמינץ), וכל אחד אמר לי משהו אחר.. זה באמת מתסכל ומבלבל..אך שבוע 13 הוא שבוע שאת כבר צריכה להיות סגורה על טיפול-כן או לא. אני כן הזרקתי בסופו של דבר קלקסאן 40, בערך משבוע 6 עד סוף משכב הלידה (6 שבועות לאחר הלידה), והייתי במעקב במשך כל ההריון במרפאה להריון בסיכון. אם את רוצה להתיעץ איתי או לשאול מנסיוני-בבקשה
22

למעלה