שאלה בקשר לקרם קראמל

שאלה בקשר לקרם קראמל

שלום
נתקלתי במתכון שאומרים שמזכיר טעם של קרם קראמל , בו טורפים ביצים, מוסיפים סוכר, מלח ווניל ומערבבים,
אח"כ מחממים חלב על אש בינונית וכשהוא חם לפני רתיחה יוצקים אותו לתערובת הביצים והסוכר מערבבים הכל ביחד
ואופים

רציתי לשאול מס' דברים,

במתכון מציינים שצריך להכין בשלב ראשון בצק עבור הפאי.
זה חובה או שאפשר פשוט לשים נייר אפיה בכל משקע בתבנית האפיה של המאפינס , לשים בו את הבלילה, לאפות וזהו?

דבר שני, יש לי תבנית אפיה למאפינס ממתכת קשיחה. רציתי לשאול האם בשקעים בהם אני לא שמה בלילה יכולים להתחמם ולקרות להם משהו אם זה נמצא בלי בלילה או שלא חובה למלא את כל המשקעים בעת החימום?

ועוד שאלה, אחרי האפיה לאן מוציאים את הקרם האפוי? הכוונה איפה מאחסנים אותו? במקרר? ישר במקפיא?

אודה על עזרתכם בעניין
וחג שמח!

bali

New member
מנהל
יעזור לראות את המתכון המלא עליו את מסתמכת

באופן כללי -

אני לא שמעתי על קרם קרמל עם תחתית בצק פריך. למיטב ידיעתי והיכרותי עם קרם קרמל, עושים אותו ללא שום בצק. כנ"ל לגבי נייר אפייה, לא צריך אותו. שמים בתחתית הכלי קרמל ועליו את תערובת החלב והביצים ואופים, נדמה לי שלפעמים בתבנית עם מים שבתוכה התבנית עם קרם הקרמל.

אין בעיה אם יש שקעים בתבנית שלא מלאים בקרם, לא יקרה כלום לתבנית, היא אמורה להיות עמידה בחום של התנור.

את הקרם בד"כ מקררים קצת בטמפ' החדר ואז מעבירים למקרר ללילה. לא שמעתי על הקפאה של קרם קרמל ולא בטוחה שזה טוב לו.

תודה, שאלה בקשר להקפאה

ההנחה שלי היא שזהו קרם אשר זהה לקרם ברולה
צירפתי לך קישור מה אומרים לגבי הקפאה של קרם ברולה
שם אומרים שמומלץ להקפיא...

אגב למה רשום בסיכום שיש שם כל כך שומן?

מאיפה הוא מגיע? הרי יש שם ביצים חלב וסוכר...

bali

New member
מנהל
אני לא ניסיתי מעולם להקפיא קרם ברולה או קרם

קרמל (פלאן).

והשומן - בחלמונים יש שומן, כנראה שהם האחראים העיקריים לאחוזי השומן בקינוח הזה.

אחחחח מתה על קרם קרמל....

זה קינוח שסבתא שלי עושה כל פסח וראש השנה...
היא לא מכינה עם בצק של פאי.
היא שופכת את הביצים והחלב לקערת פיירקס ואופה בתנור כשהקערה בתוך תבנית עם מים

מה שכן, לפני שהיא שופכת את הביצים והחלב לתבנית, היא ממיסה סוכר במחבת עד שהוא הופך לקרמל נוזלי ואז שופכת לקערה ורק אחכ את הביצים והחלב וכך אופה.

את הכל שומרים במקרר
אגב, בוודאי שאפשר לעשות בכלים אישיים כאלו של סופלה או תבניות חד פעמיות מאלומיניום. אין צורך בנייר אפייה מתחת

תודה על תשובותיכם, צצו עוד שאלות

אודה על תשובותיכם

איזה רוטב מומלץ להכין על מנת לשים על הקרם קראמל בעת הגשה?

ועצות איך להוציא את הקרם קראמל בשלום מהתבנית בלי שיאבד את הצורה? איך מוציאים את זה בכלל? הופכים את כל המגש דופקים עליו קצת בגב כדי שייצא?

bali

New member
מנהל
הקרמל ששמים בתחתית הכלי יהיה הרוטב

זה קינוח מאד רך וקרמי, לא ממש צריך רוטב נוסף כשמגישים אותו.

ומשחררים אותו ע"י הנחת צלחת עליו והפיכה. אם הוא לא משתחרר מעצמו, טובלים כמה שניות במים חמים ואז מנסים לשחרר.

את מתכוונת שטובלים סכין במים חמים

ואיתה מנסים לשחרר את הקרם שבאותה תבנית אישית, כן?

bali

New member
מנהל
לא, אני מתכוונת ששמים מים חמים בקערה

וטובלים את הכלי שבו הקרם לכמה שניות. רק בזהירות שלא ייכנסו מים לקרם עצמו.

הכנתי את זה היום

יצא על הפנים, אם אפשר בכלל להגיד שזה יצא.
לא הצלחתי להוציא את הקרם מהתבניות, כשהצלחתי איכשהו אז הכל התרסק ולא נשאר בצורה אחדיה אלא יותר נראה כמו חביתה מקושקשת....

ועשיתי הכל מה שצריך כולל תבנית עם מים מלמטה... ולא הלך

למעלה