שאלה בקשר לרבנות בהקשר לתורם זרע מחו"ל

עדי2016

New member
שאלה בקשר לרבנות בהקשר לתורם זרע מחו"ל

הי בנות
יש לי בת מקסימה בת כשנתיים מתורם זרע מחו"ל (דרך אסף הרופא)
התורם הוא גוי וגם תורם "פתוח"
הילדה שלי היא גם מתרומת ביצית
אף אחד בארץ לא יודע על תרומת הביצית וגם אני לא מעוניינת שאף אחד יידע!
את הטיפול המנצח עשיתי בחוץ לארץ ( לא במסלולים הרגילים של תרומת הביציות
באסף הרופא נאמר לי שכדי להוציא אישור מהרבנות על כך שהבת שלי היא מתורם גוי וכך שלא תהיה מה שנקרא: " פסולת חיתון" , אני צריכה לבקש מהקליניקה שבה עשיתי את הטיפול ( שכאמור הקליניקה נמצאת בחו"ל) - מכתב שמציין ומתאר מתי נעשה הטיפול ועם כל הפרטים .
אין לי בעיה שהקליניקה תכתוב לי מכתב שכזה שבו תציין את תרומת הזרע אבל אני ממש לא רוצה שבמכתב יהיה רשום שזו גם תרומת ביצית.
השאלות שלי הן:
1. מה צריך להיות רשום במכתב הזה במדויק כדי לספק את כל מה שצריכים מבחינת הרבנות?
2. ואיך אני יכולה "לדלג " על כל עניין תרומת הביצית מבחינת הרישום במכתב?
אשמח לכל טיפ אפשרי.
3. אני לא כל כך מבינה מה החשיבות של כל הרישום הזה והאישורים הללו ברבנות
אשמח לכל עזרה או תובנה....
תודה

עדי2016

New member
בנוסף אני היא זו שהייתי בהריון מהתרומה הכפולה

אני מניחה שהפרט הזה הוא גם חשוב...(?)

אד י

New member
החשיבות היא

שאם הילדה תרצה להתחתן ברבנות, ובאותה תקופה שבה היא תרצה להתחתן ברבנות, הרבנות עדיין תתעניין לגבי הוריהם של החתן והכלה, אז רוב הסיכויים שיהיה לה יותר קל במעמד הזה עם האישור הזה מאשר בלעדיו.
&nbsp
התובנה שלי היא כזאת:
ללכת להוציא אישור כזה זה ללכת נגד כל מה שאני מאמינה בו.
זה ללכת למוסד שאני לא מעריכה ולא מכבדת כדי לבקש שיאשרו לי שהבת שלי שווה כמו כולם בעיניהם.
וזה לא משהו שאני מוכנה לעשות.
אני מוכנה לקבל שהרבנות לא מכירה בבת שלי.
גם אני לא מכירה ברבנות.
זה הדדי.
אני לא זקוקה לאישורם כדי לחיות.
ואני מגדלת ילדה שלא תזדקק לאישורם כדי לחיות.
לבקש אישור ממוסד דתי למשהו כל כך בסיסי כמו קשר זוגי, זה נוגד את המהות של האישיות שלי.
ואני לא יכולה לעשות כזה דבר.
&nbsp

בדיוק

יהלולים

New member
כל בקשת אישור מהרבנות - מחזקת את מעמדם.

הסיבה יחידה שהם נותנים כיום אישורים - היא שהם פוחדים שהם לא יהיו רלוונטים בעוד כמה שנים, כשילדים שנולדו מתרומה יגיעו לגיל החתונה, וכוח אלקטורלי לא מבוטל של אזרחים יעמוד וידרוש מהמדינה להסדיר נישואין אזרחיים. למה לעזור לרבנות במלחמת ההישרדות שלהם? זה נוגד את האינטרסים שלי.

ועוד מחשבה מעט יותר מפחידה (פרנואידית - אבל מדי פעם פרנואידים צודקים ) - הרבנות מעוניינים כיום לתת אישורים כדי לנהל מעקב אחרי שושלות יוחסין - מי נולד למי, ובאיזה אופן. כיום לא קיים רישום או מעקב על ילדים שנולדו כתוצאה מתרומה . הרבנות מאוד מעוניינת במידע הזה. זה היה הדבר שהם דרשו לקבל בוועדות של משרד הבריאות להסדרת הליכי תרומה בארץ. ואם המדינה הולכת לכיוון דתי - למה כדאי לי שיהיה רשום אצלם שילדי נולדו מתרומת זרע? זו הרי נחיתות מבחינה גזעית - הם לא יהודים תקניים אם הם זקוקים לאישורים מיוחדים על מנת להתחתן. הנה מידע שלא הייתי רוצה למסור דווקא לגוף כל כך מסואב שנוהג להפוך את החלטותיו עם שינוי כיוון הרוח, כשהמדינה הולכת לכיוון דתי יותר ויותר.

a morph

New member
מנסה לענות

למיטב ידיעתי, דעת הרוב בקרב רבנים היא שמי שנשאה עובר ברחמה וילדה אותו, נחשבת לאמו מבחינה הלכתית, ללא תלות במקור הביצית.
לכן, למשל, ילדים שנולדו לפונדקאית שאינה יהודיה נאלצים לעבור גיור, גם אם נולדו מביצית של יהודיה.
יש גם דעות אחרות, אבל זו הייתה דעת הרוב שעיצבה בין היתר את חוק הפונדקאות, אז לדעתי אין לך מה לדאוג.

עדי2016

New member
כן את זה אני מבינה

אבל באופן עקרוני אני לא רוצה שיהיה רשום שוםםםם דבר אצל שוםםםם גוף רישמי ולא רשמי ושלא יהיה מתועד עניין תרומת הביצית
ולכן אני שואלת איך אוכל לעקוף את זה
כי באסף הרופא מבקשים ממני מכתב מהקליניקה ששיתי בה טיפול בחו"ל

a morph

New member
הבנתי. חשבתי שהחשש שלך הוא מהסתבכות הלכתית

לדעתי את צריכה לדבר על זה עם הקליניקה ישירות, ולבקש בצורה מפורשת להתייחס רק לעניין תרומת הזרע.

ה-שונית

New member
תבררי שוב

לדעתי, באסף הרופא מבקשים מכתב מהקליניקה כדי ש*להם* תהיה ודאות שהזרע שהם סיפקו לך הוא זה ששימש לביצוע הטיפול. כמי שביצעה את ההליך אצלם - נתנו לי אישור ללא בעיות מאחר והיתה להם הודאות שבאתי, לקחתי, השתמשתי והריתי סמוך למועד שהשתמשתי.
יכול להיות שברגע שיהיה להם את המכתב מהקליניקה, הם יתנו לך את האישור הסטנדרטי המופנה לבית הדין הרבני (בדיוק כמו זה שאני קיבלתי), מבלי שתהיה בו כל התייחסות לכך שעברת הפריית ביצית בחו"ל.

jiminit2

New member
מהניסיון שלי

הילדים שלי גם מתורם פתוח גוי (אבל ביצית שלי, זה לא אמור לשנות אם את לא מעלה את זה בכלל ).קיבלתי מכתב מאסף הרופא שהם מאשרים שהריתי מתרומת זרע של תורם גוי. לא משהו מעבר. עם המכתב הזה, תעודות הלידה ותעודת הזהות שלי הלכתי לרבנות. התהליך מאוד פרוצדוריאלי. הם מכירים אותו כבר ומתורגלים בלבקש את המכתב מבית החולים ("המכתב של הפרופסור" כמו שקרא לזה הרב). האם זה חשוב או לא זו כבר סוגיה אישית שלך. אני חשבתי שאם הילדים שלי יחליטו בבוא היום להתחתן בחתונה מוכרת כדת ודין בישראל (או שבן/בת הזוג ומשפחתו יבקשו את זה) - אני רוצה לחסוך להם את אי הנעימות שבתחקיר על מוצאם ודרישות הוכחה למיניהם על היהדות שלהם. אני יהודיה לפיכך הילדים יהודיים ואני לא רוצה שיהיה סיכוי שיופיעו ברשימות פסולי חיתון אם יש לי איך למנוע את זה.

עדי2016

New member
אבל את הטיפול עברתי בחו"ל

ואני צריכה לקבל את המכתב מהקליניקה בחו"ל
ועד כמה שהבנתי לתת את המכתב לאסף הרופא (באסף הרופא קניתי את הזרע של תורם מארצות הברית)
ואז אסף הרופא כותב לי את המכתב לרבנות .....ככה הבנתי כשפניתי לאסף הרופא.
לפי מה שהבנתי אסף הרופא צריך מכתב מהקליניקה שלי בחו"ל כדי לרשום שאכן תורם זרע כך וכך....הוא האב הגנטי של הילדה שלי והתורם הוא גוי.
אני אשמח לעצות נוספות

אד י

New member
אפשר לבקש

פשוט לבקש מאסף הרופא שיתייחסו במכתב שלהם רק לתורם הזרע.
את הרבנות ממילא לא מעניין שום דבר אחר.
&nbsp
אל תדאגי, לרבנות לא איכפת מגנטיקה.

דבורי

New member
מסכימה עם ג'ימינית

אם אסף הרופא יתנו לך אישור על תרומת הזרע של גוי, הרוב הסיכויים שהרבנות יסתפקו בזה ולא יבקשו שום דבר מעבר.

shilatplus4

New member
לא בטוח. הרי אם מדובר בתרומת ביצית -

ואם התורמת אינה יהודיה - הרבנות תקשה.

רi תם

New member
בלת"ק

חושבת שעניין תרומת הביצית יכול להיות פרט שולי.מציעה שתיצרי קשר עם חו"ל,תבקשי שיספקו לך מכתב בו יציינו שניידת מנת זרע מישראל,מאסף הרופא,בתאריך זה וזה נעשה שימוש בתרומה זו וממנה הרית.
את אסף הרופא לא מעניינת הביצית אלא שהרית מתרומת הזרע שניידת מהם.
אגב,אם יש קוד/מספר סידורי לתורם שיציינו אותו במכתב כך שאסף הרופא יראו התאמה ועם המכתב הזה...לאסף הרופא ואם תבחרי...לרבנות.הילדונת כתובה בת"ז שלך,יש לה מספר זהות.את האמא שלה.היא יהודייה לכל דבר ועניין מבחינתך ומבחינת משרד הפנים וכיו"ב הלא כן?

למעלה