שאלה בקשר לרוכסן

שאלה בקשר לרוכסן../images/Emo13.gif

האם קיימים רוכסני מתכת באורך 70 ו75 ס"מ??? ומישהו יודע אם אצל יוסי בסמטת השומר יש כאלה???
ושבוע טוב

יש, בטח שיש. אם אין אצל יוסי אז לך אל

"ריצ'רץ'" ברח' השומר. אם זה רוכסן למעיל אל תשכח לבקש רוכסן פטנט, כזה שנפתח למטה. הרוכסן הבינוני נוח יותר לשימוש מהרוכסן הדק, כזה שמשמש למכנסיים.

יש לך מושג לגבי שעות הפתיחה של הריצ'רץ' הזה?

כי בהרבה פעמים שהייתי הוא היה סגור. בכל מקרה אני אגזור את המעיל באורך שתכננתי, מקסימום אם לא נמצא נקצר

רות מלר

New member
תומרקושקוש תקרא

1. תרים טלפון ליוחנן 2. תרים טלפון לאלכסון שניהם בכפר גלגדי שניהם נסגרים ב- 17 ורוכסן בכזה אורך ימכרו לך גם בודד

עוד שאלה

אני רוצה לתפור מעיל מדמוי עור, הבעיה היא שהשרוול שבגזרה הוא שרוול מוכנס מחויט לפי הבנתי, ומעיל עם שרוול כזה אינו פרקטי עבורי, זה מאוד לא נוח להיות חנוט עם הידיים צמודות לצידי הגוף. מישהו יכול אולי לומר לי איך אני משנה את גזרת השרוול כדי לקבל חופש תנועה?? אפשר לעשות זאת עם ראש טוב והרבה רצון??

טוב חוששני שאתייאש, הגזרה הזאת

הביאה לי עצבים כמו שאף גזרה לא הביאה לי. בכלל אף פעם אני לא מצליח להסתדר עם הגזרות המיועדות לאריגים בגזרות הבורדה לגברים
. באמת שאני משתדל אבל תמיד 245354 שינויים והתאמות צריכים להעשות, ובד"כ לא יוצא לי טוב
. עם אלה של הסריגים מעולם לא הייתה לי בעיה, אבל בסריגים זה לא מי יודע מה מסובך. הדגם היחיד לאריג שהסתדרתי איתו היה של חולצה מכופתרת שיצאה דווקא בסדר, אך זה היה כבר מזמן. בקיצור בעעע אחד גדול, פעם ראשונה שאלמד דרך הפח כנראה, כיוון שלא נראה לי שאפשר כבר להוציא מזה משהו. לא כ"כ מפריע לי הכסף והזמן שהשקעתי כמו תאי העצבים שבזבזתי ולא ישחזרו את עצמם, וזה שכ"כ רציתי את המעיל הנ"ל. סלחו לי על פריקת תסכולי כאן, אך אין מקום טוב מזה כדאי להוציא אותו ושיבינו אותי גם

בוקר טוב, מה זה ההתיאשות הזאת על הבוקר

חכה, עוד לא הספיקו לענות לך בכלל. הייתי הולכת על השרוול המחולק. אם הוא טוב, אז לא תהיה לך בעיה של תנועה. בכל מקרה, גם אם מזיזים את התפר על השרוול ומחברים אותו בחזרה, עדיין תהיה חייב לתפור אותו כשרוול מוכנס. ועוד דבר - לא כדאי לחבר שרוול שנבנה כשרוול מחולק. המבנה שלהם שונה מדי.

בוקר טוב. תודה על העידוד, העניין הוא

שיש לי מעיל עור בסגנון, גם עם שרוול מוכנס, שני חלקים, אבל החלק העליון שלו הרבה פחות תלול מזה של השרוול שבגזרה (זה שמשמאל). מזכיר במעט שרוול של חולצה. אגב פתחת את הספר ששלחתי לך לפני חודש בערך??? זה משם לקוח השרטוט של השרוול, הם אומרים שאת הגזרה למעיל עור עושים מפיתוח של חולצה, אבל הם בונים לו שרוול כמו שציינתי שיש אצלי בגזרה ולא משתמשים בשרוול של החולצה. בגלל זה שאלתי על שינוי השרוול כדי לאפשר תנועה.

טוב. מהתחלה - נראה שהיסוד שאתה רוצה לצאת

ממנו הוא יסוד מחוייט, כשאתה רוצה בעצם מראה יותר ספורטיבי. אני מציעה לך לצאת מיסוד אחר, ולא לנסות לחבר את השרוול המחוייט. זה עסק קצת טריקי, ההתעסקות הזאת עם השרוול, ואני חוששת שעדיין אין לך ידע מספיק בשביל זה. אם אתה רוצה מראה יותר נינוח ולא צר ונוקשה כמו של הז'קטים המחוייטים, כדאי מראש לבחור יסוד מתאים. ועוד משהו - לא הייתי יוצאת לז'קט מיסוד של חולצה. התוספות לחופש הן שונות לגמרי.

יש הבדל בתפירה בעור ובבד

תומר בעור קשה לעשות 'מילוי' שזה מה שקראת התלילות של ראש השרוול. בבד התלילות הזו , היא בדיוק מה שנותן רוחב לשרוול ומאפשר תנועה שרוול דו חלקי עשוי להיות הרבה יותר נח שכן הוא מחקה את צורה הזרוע והאמה ואינו ישר. בהצלחה

אני הייתי מחברת את שני חלקי השרוול

כדי לקבל את אותו היקף של בית השחי .הייתי שמה על הגיזרנ שרוול שאמני משץתמשת בו למעילים או לוקחת שרוול של חולצה ומרחיב בצדדים .גם שרוול בגזרה מחוייטת אפשר להרחיב כדי להרגיש יותר נוח . דרך אגב תומר יש לי חשבון לא סגור איתך .כשעשיתי סקר בקומונה על בחירת סלוגן חדש התעלמת למה ?

שלום אטי../images/Emo140.gif

לא ממש התעלמתי, לא היה לי מה לומר או רעיון לסלוגן, אז יצא שלא הגבתי. אני מקווה שלא ראית בזה העלבה ואם כן, זו לא הייתה כוונתי
תוגה על תגובתך

רות מלר

New member
ככל שהחומר יותר קשיח יש צורך בגזרה

שמאפשרת תנועה יותר חופשית לשני חלקי שרוול יש מטרה- יש קימור באזור המרפק שמגדיל את חופש התנועה. ולכן כשתומר רטוצה לתפור בחומר כל כך קשיח כמו דמוי עור הוא זקוק יותר מכל לגמישות ולכן מאוד חשוב שהשרוול יהיה משני חלקים לתשומת ליבך- בהרבה ג'קטים מעור דוגמאת השרוול היא ראגלן עם מתפר פתוח בכתף- שמשיג את התעגלות הכתף. ושני חלקים לאורך- שעונים על הצורך בתנועת המרפק

Ron613

New member
תומריקוש, מאיפה באה התמונות שצירפת?

אני מתעסק עם חליפות גבר, ורוצה לייצר את הגיזרות בעצמי, תודה

כתבת- אני מתעסק עם חליפות גבר

שאלתי למה אתה מתכוון סיקרן אותי לדעת, מה בדיוק אתה עושה ?

Ron613

New member
מייצר חליפות גבר בחו"ל. מספק אותך?

אבל לשאלה שלי לא ענית..:)

למעלה