שאלה בקשר לריפיצ'יפ בדורך השחר:
למה ריפיצ'יפ כל-כך התעצבן כשיוסטס עשה לו כמה סלטות בזנב יומיים אחרי שהוא והבני-דודים שלו הגיעו לספינה שלו? למה הוא לא לקח את זה פשוט כבדיחה וכמעשה שובבות נועז שמתאים לילד? אני בטוחה שאם פרד וג'ורג' מספרי 'הארי פוטר' היו נמצאים בסיטואציה דומה עם איזה עכבר, הם היו עושים משהו כזה גם-כן (הם החליפו לפרסי את המדבקה "מדריך" במדבקה "מסריח"), ומוצגים כילדים מתוקים ושובבים וכך גם אבא של הארי, ג'יימס פוטר (הוא עשה פעם איזה תעלול מסוכן לסנייפ, אז הוא היה מסוגל גם לזה). ואני בטוחה שגם קורין מ'הסוס ונערו', אם הוא היה מגיע לדורך-השחר, קיים סיכוי טוב שהוא היה עושה את אותו הדבר לריפיצ'יפ, כמו שהוא אוהב לתת אגרופים לאנשים, וכמו שהוא נקע את הקרסול לאיזה גמד מהצד שלו בקרב, וק.ס. לואיס היה מציג אותו כילד שובב ונועז ולא כילד רע, כמו שהוא עשה ליוסטס. ועוד שאלה שמטרידה אותי: בדורך השחר, יוסטס ניסה פעם לגנוב מים כי הוא חשב שיש לו חום, וכולם (ובמיוחד ריפיצ'יפ) נורא כעסו עליו וגם איימו עליו שלהבא הם יתנו לו עשרים וארבע מלקות. עכשו, בספר הראשון של הארי פוטר, כשפרופסור דמבלדור סיפר להארי שגלימת ההיעלמות היתה שייכת פעם לאבא שלו, הוא אמר לו שאבא שלו היה משתמש בה כדי לגנוב אוכל מהמטבח, ולא נראה לי שיש לו איזו בעיה עם זה, וגם פרד וג'ורג' עושים את זה כל הזמן, ולג'י.קי. רולינג אין שום בעיה עם זה. זה רק מוצג כמעשה שובבות שמתאים לילדים. תמהני מה הסיבה להבדל...
![](https://timg.co.il/f/Emo58.gif)