שאלה בקשר לרישיון נהיגה...

homos3

New member
שאלה בקשר לרישיון נהיגה...

שלום לכולם שמי רועי ואני נהג חדש. במרץ יש לי משפט על עבירת תנועה שעשיתי, רציתי לדעת אם אתם יודעים מה השופט יכול ללת לי כעונש אחרי שאני כבר חודש בשלילה. העבירה היא מהירות מופרזת של 70 קמ"ש מעל המותר, ז"א 140 במקום 70, ז"א הכפלת מהירות.

isra533

New member
שאלה נגדית

מה אתה חושב שמגיע לך בעקבות העבירה ובעיקר איך אתה מתכוון לנהוג להבא?

homos3

New member
יש לי רכב אמריקאי...

המהירות אכן רשומה שם במייל...

wil

New member
../images/Emo128.gifיותר הגיוני 70 קילומטר לחצי שעה

isra533

New member
התגובה שלך מלמדת

אותי שאתה דואג וזה טוב. אין לי פתרון קסמים לאחר שהדברים מתרחשים, זה תלוי בשופט, זה תלוי באוירה באותו הזמן, אם היתה תאונה בימים הקרובים למשפט, הכל משפיעה. מה שאני יכול ליעץ לך זה איך להתנהג לפני שדברים מתרחשים קרי- תאונה. אתה צריך לדאוג לסביבה בטוחה מסביב לרכב בכל רגע ובכל מקום בנהיגה, לשמור מרחק מהרכב שלפניך, מאחוריך וגם מהצד. לא להגזים במהירות (והפעם הגזמת) גם אם אין אף אחד בסביבה. האחריות שלנו נמדדת לא בזמן ששוטר תופס אותנו אלה דוקא בזמן שאף אחד לא משגיח עלינו. החיים יקרים מאד שמור עליהם. אם תרצה יותר הדרכה לנהיגה נכונה אשמח לעזור.

שאלה ללא תשובה ../images/Emo73.gif

שאלתך היא שאלה קשה, והתשובה לה תושמע במשפט. כיום יש אפשרות ששני נהגים שעברו עבירת תנועה זהה, ימצאו עצמם מול שני שופטים אשר כל אחד מהם יקבע החלטה שונה, וכך יתכן שגם העונש יהיה שונה. אגזים (ואולי לא) ויתכן שאותו !!! שופט יחליט שתי החלטות שונות ! לשני הנהגים. למה ??? מסיבות שונות : נסיבות המקרה וכל מה שכרוך במקרה עצמו,ונסיבות אישיות של הנהג. אני מאמין שרבים ממשתתפי הפורום היו שמחים אם היו עונשי מינימום לעבירות מסוימות וקשות.ואז אולי היה אפשר לענות לך ... ועתה תרשה לי : 1. מי היה המלווה בנסיעה זו ? האם הוא נרדם ? 2. מהיכן שאבת אומץ ונחישות לטוס כה מהר והחלטיות להיות רוצח ???!!! 3. האם כבר הפנמת איזה אסון עלול היה לקרות אילו ... 4. אני מקווה שהמשפט שלך יתפרסם והחלטת השופט תהיה כזו אשר תזעזע את בני גילך,ותטמיע בקרבכם כי הכביש הוא לא מגרש מירוצים !!!!!!!!!!

homos3

New member
חחחח...

1. מלווה לא היה כי יש לי כבר שנה רישיון. 2. זה לא כזה דבר מפחיד.. 3. הפנמתי. 4. אני יפררסם פה את התוצאות של המשפט... אני יכבד את העונש עד לשלילה של שנתיים כי זה מה שאני חושב שמגיע לי. עכשיו, בקשר לרוצח, נהגתי ככה בשעה שתיים וחצי בלילה, לא היה רכב במרחק של לפחות 400 מטר מלפניי ומאחורי אז הרשתי לעצמי... ולא אני לא נוהג מהר בשביל ה"פוזה". ביום רביעי צריך לחזור לי הרישיון ואני אפילו לא הולך לקחת אותו, כי אני מבין שאני לא צריך לנהוג וכי אני לא רוצה לנהוג. נ.ב. סליחה על הכותרת של ההודעה פשוט זה מה שעבר עליי ברגע הקריאה של ההודעה של גיא.

wil

New member
די כבר לרצח האופי הזה

בצעת עבירת תנועה - נסעת במהירות גבוהה (בהרבה) מהמותר. בין זה ובין לקרוא לך רוצח יש קצת הבדל. 1. לך קח את הרשיון אחרי השלילה, לא יעשה רושם על אף אחד אם לא תיקח. 2. שלילה של שנתיים לא תקבל. העבירה לא עד כדי כך חמורה אפילו בעיני שופט מחמיר. (מדובר בכביש בינעירוני, כן?) 3. קרא קצת באתר www.topspeed.co.il ותחכים. 4. אם תוכל להרשות לעצמך, רצוי להגיע למשפט מיוצג ע"י עורך דין המתמחה בתעבורה כדי לנסות לצמצם את הנזק. 5. אם אתה זריז, יש טעם אפילו לפנות עכשיו כדי להגיד בקשה לקיצור השלילה המנהלתית - הסיבה היא טקטית, כדי לעיין בחומר הראיות ולנסות לסגור עסקה כבר עכשיו. 6. צפה עונש של (הערכה פרועה) כ-3-6 חודשים שלילה ללא עו"ד, ו2-3 חודשים עם עו"ד. כמובן יהיה גם קנס ושלילה על תנאי. מהעונש יפחיתו לך חודש שלילה שכבר עשית. 7. עם עו"ד יש יתרון שהוא יכול בטיעונים שונים ומשונים למשוך קצת את המשפט עד שייגמר לך ה"נהג חדש" וכך לא תספוג סנקציות משרד הרישוי (עוד שנתיים נהג חדש, תיאוריה מחדש, ואולי גם טסט) 8. סע בזהירות - רכב הוא מכונה מסוכנת, וצריך לנהוג בה בכבוד הראוי. אני מקווה שבנוסף למהירות הגבוהה אתה לא נוהג לעבור עבירות באמת מסוכנות, כמו נהיגה בשכרות או עקיפה בתנאים לא מתאימים (קו רצוף, דרך לא פנויה וכו')

רצח אופי ??? ../images/Emo73.gif

אדם לוקח נשק עם מחסנית טעונה כדורים, מעביר ל"אוטומט" ויורה לכל עבר... המזל הוא שלא היה אף אחד בסביבה שהיה עלול להיפגע. wil איך היית מכנה אדם זה ? אדם זהיר מתחשב ורציני ? וגם אם רק הוא היה חלילה ... אז מבחינתי הכינוי היה נשאר זהה. כמו שכתבת ואף יותר מכך --- רכב הוא כלי נשק !!! וכולנו ודאי זוכרים את שיעורי הנשק בצה"ל, ומה הנוהלים בהעברת ובקבלת נשק. וראו הוזהרתם --- רכב = נשק !!!!!!!!!!!! נהגו באחריות במודעות והגיעו בשלום ליעד !!!

wil

New member
רכב=נשק זו דמגוגיה.

נשק מטרתו להרוג. שימוש "מוצלח" בנשק תוצאתו פגיעה במטרה הרצויה. רכב מטרתו לעזור לנו להגיע למחוז חפצנו (ואם אפשר גם קצת להנות בדרך - גם זה מבורך). כולנו משתמשים ברכב שימוש יומיומי (בניגוד לנשק!) לייעודו הנ"ל, וכולנו משתדלים (מי יותר ומי פחות...) לא לפגוע באף אחד בזמן השימוש הנ"ל. המקרה המקביל לאדם שלוקח נשק ומתחיל לירות לכל עבר הוא אולי אדם שלוקח רכב ומתחיל לנהוג כאילו הוא במשחק "קרמגדון", לא מישהו שנסע במהירות גבוהה מהמותר.

ofir_y

New member
ההתלהמות שלך רק מצחיקה,

לא יותר מזה. האם טרחת לשאול איפה הוא ביצע את העבירה...? כמה פעמים אנחנו רואים כביש מצויין, ריק, שמתאים לכל הדעות לפחות ל110 קמ"ש, אבל יש שם איזה שלט של 60-70 קמ"ש בגלל "עבודות בכביש" (שהסתיימו ממזמן, אבל מישהו שם שכח כנראה..) ? אני לא מצדיק את homos3 , אבל אני בטח ולא שופט אותו שאני לא יודע את כל העובדות, ושאני בעצמי לא צדיק גדול. ואני בטוח שגם אתה...

לא התלהמות ולא מצחיקה ../images/Emo73.gif

גם התלהמות וגם מצחיקה ? ? ? לא הגזמת ? אנחנו לא בפורום בידור ! כאן זה פורום שמטרתו שיפור תרבות הנהיגה והטמעת והפנמת זהירות ובטיחות בדרכים. אי לכך כאשר אני קורא סיפור על טייס צעיר הלוקח סיכון על חייו (במקרה הזה לא היו בסביבה מכוניות אחרות,ומי הבטיח לנו שרועי הנהג הצעיר והחדש נוהג באחריות יתרה בנסיבות אחרות) "אני לא רואה ממטר" ... מובן שכל אחד מאיתנו "טס" לפעמים אולם הכל בהתאם לנסיבות. נהג חדש (עדיין ...) עובר על המהירות ... נגיד לא נורא ... גם אנחנו עושים זאת ... אלא שיש הבדל בנסיון ובמיומנות. עבר את המהירות ב % 20/40/60 ??? לא !!! ב % 1-0-0 !!!!!!!!!! אז אני מתלהם מצחיק עושה רצח אופי, ולו נותנים "סיוע משפטי" בהסברים כיצד להתחמק מעונש "כבד" ודרכי התנהגות לקראת המשפט. כנראה שעדיין לא הפנמתם את התוצאות הנוראיות של תאונה --- פציעה,נכות,מוות. שאף אחד מאיתנו לא יחווה זאת ולא יכיר זאת. קחו את גליון "אור ירוק" המופיע השבת בעיתונים וקיראו על המשפחה שאיבדה את בנה בתאונה מיותרת כאשר הנהג "טס" לו והתוצאה --- קטלנית. סעו באחריות במודעות ותגיעו ליעד בשלום !!!

ofir_y

New member
כן התלהמות.

1. הוא עבר את המהירות המותרת. לא אני ולא אתה יודעים מה היתה המהירות המתאימה לתנאי הדרך באותו הזמן ובאותו הכביש. המהירות המתאימה יכולה להיות 40 קמ"ש ויכולה להיות 120 קמ"ש. אז ה"1-0-0% !!!!!!!!!!!!!!!!!!" שלך מיותרים כרגע... 2. אחוז התאונות שנגרמות כתוצאה ממהירות גבוהה - מזערי.

מצחיק מאוד .... ../images/Emo73.gif

קראתי שוב את תגובתי, ולא מצאתי משהו כה מצחיק. אני מודה ב"אשמה" --- הזהירות והבטיחות בכביש, בשבילי זה מעל לכל !!! אני מתחיל להזיל דמעה כשאני קורא על נפגעי התאונות. וגם פצוע קל הוא מקרה קשה ! שלא ישכח את המקרה כל חייו. דרך אגב, מה היתה תגובתם של ההורים על הקטע ? לא באמת, גם הם גיחכו ? כמה דקות חסכת בכך שטסת כה מהר ? זה שווה את הסיכון ? "ולא אני לא נוהג מהר בשביל ה"פוזה"" ... אז למה נהגת ככה ? אם לא בשביל הפוזה של עצמך ??? אומנם לא היו רכבים סביבך, אבל חשבת על פנצ'ר פתאומי ? או כל תקלה פתאומית ? אז כבר לא היינו מתכתבים ... לא אאחל לך נסיעה טובה וזהירה,כי הרשיון ודאי ילקח ממך,אבל אולי תצטרף למאבק בתאונות, אחרי הנסיון שלך.

wil

New member
בצמיגים רדיאליים עם לחץ נכון אין

פנצ'ר פתאומי - האוויר יוצא בהדרגה. אם הוא נוסע על צמיגים פגומים או עם תת-לחץ אוויר - הוא צריך לתקן את המצב בלי קשר למהירות הנסיעה - גם ב-90 התוצאה של אבדן צמיג אחורי יכולה להיות מאוד לא נעימה. ואגב רוב מי שנוהג מהר לא עושה זאת בשביל לחסוך זמן - החיסכון אינו משמעותי (למעט חריג אחד והוא נסיעה לאילת - אז החסכון דווקא נאה)

למעלה