שאלה בקשר לרכישת דירה שניה

שאלה בקשר לרכישת דירה שניה

שלום לכולם. אנחנו מתלבטים בשאלה כבר הרבה זמן. ברשותנו דירה בגבעת שמואל ללא משכנתא כלל ההמושכרת ב 3000 ש``ח אנו כרגע גרים אצל ההורים בקיץ הבא אנחנו מתחילים ללמוד במשך 4 שנים בבר אילן הכנסותינו בשנים אלו יהיו בערך 10000ש``ח ולשאלות: מכיוון שאנו הולכים לגור בחמש שנים הקרובות באזור בר אילן חשבנו אולי לקנות עוד דירה והחישוב הוא כזה. דירה ברמת עמידר שלושה חדרים פלוס יחידת ויור של שניים שעולה 950000 ש``ח משכנתא לעשרים שנה של 6000 שח את יחידת הויור אפשר להשכיר ב2000 ש``ח פלוס 3000 ש``ח מגבעת שמואל אנחנו גרים בדירה במשך חמש שנים עבור אלף ש``ח כעבור שנים אלו אפשר להשכיר את הדירה הגדולה ב3000ש``ח ואז ייצא שיש לנו עודף 2000ש``ח על המשכנתא ועם הכסף הזה בתוספת אלף חמש מאות שקל נגור איפה שנרצה ואחרי עשרים שנה יהיה לנו עוד דירה (כאשר אני משלם מקסימום בשנים אלו 1500ש``ח כולל מגורים! וזה ללא קשר למשכורת שתהיה לנו. האם זה חישוב נכון? האם יש כאן טעות? תודה לכל העונים וסליחה על הבלאגן

לחייל נעם

החישוב שלך מאוד שיטחי וחובק בו הנחות סמויות שכדאי שתעלה אותם על הכתב כמו עלות המשכנתא, מה יהיה ערך הדירה בעוד 20 שנה? והאם עליית המדד עוקבת את עליית ערך הדירה ? מה התשואה על השקעה אלטרנטיבית באותה רמה של סיכון? באופן כללי אינני מאמין בעשיית רווחים מהלוואות, זה לא הוכיח את עצמו בעבר ואיני מאמין שיוכיח את עצמו בעתיד. אתה מתחייב ל 20 שנה , האם תכננת גם את חייך ל 20 שנה? כמה ילדים? מתי? עלותם? תכניס הכל לתוכנית שלך ובנה במקביל תוכנית אלטרנטיבית והשווה בינהם, זה לא פשוט אבל מי שרוצה להפוך את המשכנתא לעסק חייב לעשות זאת בכדי למזער הפתעות. תגיד יש לך ניסיון בעסקי נדל"ן בהיקף של מיליון שקל?

נעם

ומה יקרה בתקופות שהדירה או היחידה לא תושכרנה? את המשכנתא תצטרכו לשלם. ואםהכנסותיכם יקטנו מסיבה כלשהי? מסכים עם אריק שזה עסק ברמת אי ודאות גדולה מידי האם זה מתאים לכם כמשפחה צעירה?

זו נקודת ההתלבטות שלי מכיוון

שיש לי נכס אחד שמכניס לי גם ללא משכנתא ומכיון שכל הנכסים הם במרחק הליכה לאוניברסיטה אני מאמין שגם אם חודש אחד אחת הדירות לא תושכרנה תהיה לי את האחרת מעבר לכך אם אגור בשכירות עדיין אני אצטרך לגייס מאיפה שהוא 3000ש``ח בשביל לגור באזור לא חכם יותר שנוציא את זה על דירה שלנו? כי לגור שם בכל אופן אנחנו צריכים לפחות ארבע שנים אז החישוב שלי הוא כזה אני גר בדירה של שלושה חד במשך חמש שנים בשכירות אני משלם סדר גודל של 200000 ש``ח בתקופה זו. לא עדיף לקחת משכנתא של 6000 ולשלם על אותה דירה של שלוש חד 1500 ש``ח וגם להתחיל להיות בעלים על הנכס הזה. (6000משכנתא פחות שלוש גבעת שמואל פחות 1500 היחידת דיור ואני לוקח את המינימום.)נכון שיכול להיות שדירה תעמוד ריקה אבל בסוף הכל פונקציה של מחיר ואם אני אשכיר בחמש מאות פחות היא לא תעמוד ריקה רגע.שוב תודה על כל העצות אני רק מתלבט אתכם ואתם עוזרים לי מאד

נעם

אתה הולך לשלם משכנתא נטו של 6,000ש"ח. תבקש מהבנק לוח סילוקין ותראה כמה ריבית אתה הולך לשלם במשך 20 השנה. קח את סכום ההון העצמי שתשים על הדירה (הרי המשכנתא היא לא 100 אחוז מהמחיר) ותבדוק את התשואה האלטרנטיבית שאתה יכול להשיג ברמת סיכון שמתאימה לך. תכניס לחשבון את שכר הדירה הצפוי מהיחידה, קח בחשבון מספר חודשים לא מושכרים (מדובר על 20 שנה) וכמובן יש להכניס למשוואה את הערך שאתה צופה לדירה בעוד 20 שנה. שים את כל המספרים ותחליט אם העסק משתלם ובסיכון שאתה מוכן לקחת. בהצלחה

למעלה