שאלה בקשר לרסיטל

BrokenLight

New member
שאלה בקשר לרסיטל../images/Emo39.gif

אולי מישהו כאן יודע איפה אפשר להשיג מידע לגביי הדרישות והתנאים לביצוע בחינת רסיטל 5 יח"ל בגיטרה קלאסית? ניסיתי לחפש בגוגל ולא מצאתי... בתודה מראש
, BrokenLight

harari10

New member
דרישות?

את צריכה לשלוט בכלי שאת מנגנת... את צריכה לעבור מבחן קטן אצל המורים למוזיקה בבית ספר שלך

holst

New member
הדרישות:

קודם כל, אם את\ה רוצה לעשות או הבחינה השנה כבר מאוחר מדיי, אבל בשביל שנה הבאה: קודם צריך אישור מרכז המגמה שבבית הספר עכשיו לדרישות: 4-5 שנות לימוד על הכלי, וגם לדאוג למלווה. היצירות: יצירה מהתקופה הפרה קלאסית (בארוק) קונצ'רטו או סונטה קלאסיים יצירה רומנטית (בסדר גודל של פחות מקונצ'רטו או סונטה, אבל יותר גדול מאטיוד) יצירה מהמאה ה-20 (אימפרסיוניסטי, ניאו קלאסי...) בסדר גודל קטן יצירה בת-זמננו או יצירה של מלחין ישראלי. בנוסף לתוכנית המעשית יש לכתוב עבודה עיונית (שאת פרטיה מקבלים ממשרד החינוך) הקשורה באחת מהיצירות וכוללת ניתוח. בהצלחה

holst

New member
ועוד דבר:

הבחינה היא בחינה חיצונית (בתל אביב או בפתח תקווה) ונעשית ע"י שופטים המתמחים בכלי.

רגע אז בקשר לעבודה

זאת עבודת חובה ? חשבתי שאפשר לגשת לרסיטל בגרות שזה חמש יח"ל ועוד חמש יח"ל של תיאוריה וכל זה לי אמרו שהעבודה היא לא חובה אז היא כן חובה או לא ?

בקשר לעבודה-

את מערבבת בין שני דברים: יש אפשרות לעשות עבודת-גמר (נראה לי של 4 יח"ל) במוסיקה. זו כמובן צריכה להיות עבודה בהיקף של עבודת גמר - כלומר - גדולה, רחבה ועבת-כרס. בלי שום קשר לאם את עושה את זה או לא- אם את עושה רסיטל 5 יח"ל את צריכה להגיש "עבודה נלווית לרסיטל"- שקשורה לאחת היצירות שאת מנגנת ברסיטל. זו לא צריכה להיות עבודה ענקית, אלא מעין קווי מתאר. העבודה הנלווית שלי הייתה כ-20 עמודים (אולי 30 עם תמונות...
). היא כללה מבוא, פרק רקע על התקופה הרומנטית במוסיקה ובספרות, פרק על מאפייני הליד הרומנטי, פרק על הפסנתר - שהוא מרכיב חשוב בליד הרומנטי (זה היה כמובן פרק מצומצם), פרק עם תולדות החיים של המלחין והתמלילן של הליד ששרתי, ניתוח של הליד ובנוסף השוויתי את הליד לליד של מלחין אחר שכתב לאותן מלים. כל פרק היה 2-3 עמודים, לא יותר. כמובן שלך זה לא בדיוק רלוונטי, אבל זה רק כדי לתת לך מושג...

holst

New member
העבודה

היא חובה למי שעושה רסיטל ברמה של 5 יחידות. בתוך ה-5 יחידות של "תורת המוסיקה" או איך שלא קוראים לזה, אפשר לעשות רסיטל ברמה של 2 יחידות ואז אין צורך בעבודה. גם ברסיטל של 3 יחידות (שעומדות בפני עצמן) אין צורך לכתוב עבודה.

אני 555

New member
מקווה שזה לא מאוחר מדי

אם אין רכז/ת מוסיקה בבית הספר, פני למשרד החינוך, הפיקוח על החינוך המוסיקלי. תמצאי טלפון ב- 144 או, יותר טוב, במשרד החינוך בירושלים. תבקשי שישלחו אליך את החוברת שבה מפורטות הדרישות לבחינות הבגרות במוסיקה, ותקבלי מידע עדכני ומסודר. אם יש רכז/ת מוסיקה אצלך או אפילו בבית ספר אחר קרוב, פני ובקשי את החוברת הנ"ל. אגב, הם די גמישים כך שגם אם המועד להרשמה עבר אפשר לנסות לקבל הקלות. עשיתי את זה לא כ"כ מזמן, היה כיף. המון הצלחה.

BrokenLight

New member
עוד שאלה../images/Emo39.gif

האם אפשר לעשות את הבגרות בנגינה מעשית 5 יחידות מבלי לעשות בגרות תיאורטית במוזיקה? ותודה רבה על התגובות

אני 555

New member
נגינה 5 יח"ל

יש כמה אפשרויות בנגינה (ונוספות בקומפוזיציה וכו'): נגינה + עבודה עיונית (4/5 יח"ל) רק עבודה (עד 4/5 יח"ל, אם זכור לי נכון) על 5 יח"ל נגינה בלבד לא שמעתי, אבל כאמור - בררי בפיקוח המוסיקלי במשרד החינוך. יושבת שם מנהלת מקסימה בשם יעל שי והיא ודאי תוכל לעזור לך.

למעלה