שאלה בקשר לרשיון נהיגה ישראלי בקנדה.

ברוך 28

New member
שאלה בקשר לרשיון נהיגה ישראלי בקנדה.

אני מגיע לטיול של מס' שבועות בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר בקנדה. ברצוני לברר האם הפורמט החדש של רשיון הנהיגה הישראלי תקף בקנדה או שמא מומלץ להוציא רשיון בינלאומי ב מ.מ.ס.י וכאלה. בבקשה אבקש לענות ממי שיודע בוודאות ונהג לאחרונה עם רשיון ישראלי/בינלאומי בקנדה. יום נעים.

על פי החוק צריך את הקרטון של ממס"י

ואם תהיה תאונה אתה לא צריך צרות עם חברת הביטוח. כמה עשרות שקלים, זה לא נורא....

משרד התחבורה בארץ מציג רשימה של הארצות

שמכירות ברישיון הישראלי החדש. קנדה לא ברשימה. באונטריו החוק קובע שמי שמבקר באונטריו (תייר) ליותר מ 3 חודשים חייב לנהוג עם הרישיון הלאומי והקרטון הבינלאומי. בפועל נתקלתי בסיפורים על חברות השכרה שסירבו לקבל את הרישיון הישראלי ודרשו גם את הקרטון.

TrigATUSA

New member
השואל שאל על מספר שבועות לא שלושה חודשים

באתר שהבאת בעצמך כתוב בפירוש שמספיק רישיון הנהיגה המוקרי (ישראלי) לבד דהיינו, הטעית את השואל מה שכתוב באתר ממשלתי ישראלי לא רלבנטי לחלוטין מה תגיד לשוטר? משרד הפנים הישראלי אמר לי? החוק הקובע היחיד הוא החוק של קנדה ולא איזה אתר לא מעודכן של בירוקטים ישראלים בבקשה, הייתי רוצה שיבוא כאן מישהו ויגיד שלא השכירו לא מכונית, כתייר, עם רישיון ישראלי. זה אבסורד מוחלט

drz400e

New member
צודק. אכן כתוב שצריך רק רשיון מהארץ שלך

הדבר היחיד שאני יודע שיצר בעיות(נדירות) עם רשיון הנהיגה הישראלי בעבר היה שדרגת הרשיון והגדרות הדרגות היו כתובות בעבר בעברית בלבד. אם ברשיון החדש שישראל הוציאה הדרגה , והגדרת הדרגה (תאור סוג הרכב , איסורים והיתרים שחלים על הרשיון הספציפי) כתובים באנגלית - אני לא רואה בעיה . למרות שעקרונית , לפי מה שכתוב בקישור של הMTO כל רשיון ממדינת המקור (לדעתי הפירוש הוא המדינה שבדרכון שלה השתמשת כדי להכנס לקנדה) - מותר לשימוש לצורך נהיגה כאן

עד 3 חודשים מיום החותמת בדרכון. לביקור ארוך

יותר צריך לפי לשון אתר משרד התחבורה את הרישיון הבינלאומי. מי שאינו מוגדר כמבקר, אלא כתושב זמני חייב באונטריו, לעשות תיאוריה וטסט תוך 60 יום מהחותמת כניסה בדרכון, אחרת הוא כאילו נוהג בלי רישיון והביטוח לא תקף.

drz400e

New member
הוא בבירור שאל על "כמה שבועות"

ועל ביקור, לא תושבות קבע או זמנית.

fermat7

New member
הרישיון החדש

הונפק בישראל רישיון חדש אשר עונה לקריטריונים הבינלאומיים, ולכן אם אתה מחזיק בו, אין צורך בקרטון. אם עדיין לא נשלח אליך הרישיון החדש, ראה המלצתו של המושבניק.

fermat7

New member
ככל הידוע לי, כן. הורי ביררו

אם הרישיון החדש שבידם יוכל לשמש אותם לנהיגה על הרכב שלי ונאמר להם שכן. בנוסף, אתה יכול לראות את הפרסום של משרד התחבורה.

ברוך 28

New member
עפ"י הפרסום של משרד התחבורה..

עפ"י הפרסום של משרד התחבורה מצויין כי הרשיון החדש שמונפק בישראל הותאם לתקנות האירופאיות ולא מצויין כלום על תקנות קנדיות או אמריקאיות. כנראה שעדיף באמת לרכוש את הבינ"ל במ.מ.ס.י. מישהו יודע משהו אחר?

fermat7

New member
תסתכל בסוף העמוד על פירוט המדינות

קנדה לא נמצאת שם אך ארה"ב כן. להורי נאמר שאין בעיה לנהוג עם הרישיון בקנדה אך הטבלה מאפשרת נהיגה בארה"ב ולא בקנדה. זה כבר לשיקולך.

TrigATUSA

New member
מוגחך להסתמך על אתר ישראל

החוק הקובע הוא החוק הקנדי הקישור שהמושבניק הביא למעלה אומר בפירוש שכתייר, רישיון ישראלי מספיק בהחלט

ברוך 28

New member
בקיצור נסכם את זה כך...

הולכים למ.מ.ס.י משלמים כמה שקלים וחוסכים הרבה כאב ראש.

TrigATUSA

New member
דווקא אפשר לסכם את זה: הולכים לממסי וזורקים

קצת כסף לאשפה תשמע, אם יש לך כסף מיותר, למה שלא תשלח לי במקום? יחסוך לך בדיוק את אותו כאב ראש בלתי קיים

ברוך 28

New member
לא הבנתי ממש את תגובתך הלעגנית

אני בדקתי וגם זה מה שאנשים כותבים פה גם המושבניק וגם עוד בחור שבארה"ב זה תקף ובקנדה לא. אז הבנתי שצריך ללכת למ.מ.ס.י יכול להיות שאתה הבנת משהו אחר? אם כן תסביר את עצמך במקום להסתלבט.

הוא צודק. על פי המידע באתר של משרד התחבורה

של אונטריו, יש צורך ברישיון הבינלאומי של ממס"י רק אם אתה מתכנן ביקור ליותר מ 3 חודשים, לתקופה קצרה יותר הרישיון הישראלי החדש תקף. אני טעיתי, כיוון שהתייחסתי למידע ישן יותר.

למעלה