שאלה בקשר לשוארמה

כחלחל

New member
שאלה בקשר לשוארמה

כידוע, הרעיון המאכזי בשוארמה זה שהחלק החיצוני של "השיפוד" הענק נחשף לחום ומתבשל/נצלה וכל פעם שחותכים מנו נחשף חלק חדש נא והוא מתבשל, יופי עכשיו מה קורה לבשר בחלק הפנימי של השיפוד המלא מוכנס למכונה בבוקר ומסתובב שם שעות ארוכות עד הערב הרי הוא כבר לא בקירור, ומצד שני הוא ממש לא מתבשל והטמפרטורה הפנימית שלו פושרת, איך הוא לא מתקלקל? או אולי כן?
 

bigjack

New member
שאלה טובה ../images/Emo13.gif

והאמת היא שאין לי מושג מה התשובה.... אבל מה שבטוח זה שכל אוכלי השווארמה בחיים ללא קילקולי קיבה
 

משה רון

New member
אכן נושא כאוב

מה שתארת הוא תקלה תברואתית חמורה לפי כל תקנה של משרד הבריאות. מה שקורה לבשר שנמצא בחום של 10-73 מעלות זה פשוט התרבות חיידקים מואצת.מבלי לקחת בחשבון כמה זמן שהה הבשר מחוץ לקרור לצורך הכנתו על השיפוד, הרי מאחר והחיידקים מכפילים את עצמם כל 20 דקות, אתה יכול לשער את כמות החיידקים שמתפתחים בבשר שעומד שעתיים נניח. נכון שהבשר הפושר עובר לבסוף טיפול טרמי בחום גבוה ולכאורה החיידקים מתים בסופו של דבר בחום הזה,אבל לחיידקים יש צאצאים שממשיכים לפעול במעיים שלנו. זה שאף אחד עוד לא מת מזה לא אומר שזה בסדר,מה גם שתמיד יש נזק מצטבר וסמוי שיכול להשפיע בטווח הרחוק. עכשיו, למה משרד הבריאות מתעלם מהתקנות שלו עצמו ומאשר פתיחת שווארמיות זו כבר שאלה שלדעתי עומד מאחוריה כסף גדול.לדעתי,ואין לי מידע בדוק, מעורבים כאן הרבה גורמים אינטרסנטיים שחוששים למפולת כלכלית בענף ההודיות ובעלי הכנף בכלל.שהרי אם תאסר הכנת שווארמה במתכונתה הנוכחית, מה יעשו עם טונות של החלק התחתון של העוף? החזה הולך בעקר לשניצלים או סיני או פסטרמה, אבל החלק התחתון מה יעשו בו? ושוב אני מציין שזו דעתי בלבד. אני מציע למי שאוהב ואוכל שווארמה לאכול במקומות שבהם התנועה חזקה והשיפוד נגמר הכי מהר שאפשר.אם אתם רואים שיפוד מסתובב ללא תנועה הרבה זמן פשוט להתרחק. בתאבון.
 

כחלחל

New member
שוארמה הודו ../images/Emo31.gif

נכון שרוב השוארמיות עובדות עם בשר הודו אבל הדבר האמיתי זה בשר עגל לא שיש הבדל מבחינת התברואה
 

satlans

New member
רעיון הגלגל הענק של השאוורמה הגיע מטורקיה ושם

רק בשעה מסוימת(שניקבעת לפי הזריחה) פותחים את הדוכנים אחרי שהמוכרים כבר הסכימו שכולם הספיקו להלהיב את הגחלים(שם המכונות על גחלים ולא חשמל. בשעה זאת כולם סוגרים את החנויות ויוצאים להפסקת צהריים ,עכשיו תעשו שניה חושבים כשבפעם אחת מגיעים לדוכן מאתיים לקוחות ,ישאר משהו על הגלגל בתוך פחות משעה? שוואמרה זה לא דבר רע(אלה אם כן יש לך בעיה של לחץ דם ואז האליה של הכבש מתנקזת לך בעורקים) שתי עצות: ללכת בצהריים. ולא ליקנות בחנויות פתוחות שם מתווסף לכם על השאוורמה עשן מהמכוניות מהרחוב משו דליקטס.
 
למעלה